Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Tribina Put vjere i nade u Čačincima

  Miroslav Milovukovic           11.03.2013.         1320 pogleda
Tribina Put vjere i nade u Čačincima

U organizaciji UHBL-PTSP-VPŽ-Orahovica u sklopu projekta promicanje vrijednosti Domovinskog rata u Domu kulture u Čačincima održana je tribina pod nazivom Put vjere i nade i  promocija knjige Preživio sam Vukovar i Ovčaru.

Gost tribine Srećko Karić hrvatski vojni invalid, predavač koji je u uvodnom dijelu predavanja naglasio riječi autora Vilima Karlovića: Svi koji moju knjigu čitaju i dolaze na promocije neka se prisjete kako sam u uvodu knjige napisao kako bih volio da svi koji knjigu budu čitali ne čine to kao Srbin ili Hrvat nego isključivo kao čovjek.

"Put vjere i nade" je hrvatsko vjerničko-domoljubni projekt čiji je nositelj Vilim Karlović, hrvatski časnik i vojni zapovjednik,branitelj koji je prošao sva ratišta od Vukovara do Dubrovnika. Taj dobitnik visokih državnih odlikovanja autor je knjige "Preživio sam Vukovar i Ovčaru".

Karlović je jedan od sedmorice preživjelih sa Ovčare. Između ostalog što je vrlo važno za stanovnike Čačinaca i Orahovice opisuje dolazak i stradavanje suboraca Gardijske brigade Tigrovi pod zapovjedništvom Josipa Nemeca, teško ranjavanje Borisa Trifunovskog iz Orahovice te zadnje kontakte sa Željkom Majorom iz Čačinaca koji su se odvijali na Ovčari prije nego što je pogubljen.

Srećko Karić naglasio je da tribina nosi ime "Put vjere i nade" jer želi pokazati kako se u životu uvijek mora imati vjere i nade kao što je Vilim imao u Vukovaru. Tribinu uz članove braniteljskih udruga, obitelji poginulih branitelja, djece i mladeži, predstavnike obrazovnih ustanova pratio je velik broj mještana Čačinaca.

U projektu promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu dogovorena je daljnja suradnja i predavanja diljem Virovitičko-podravske županije, koja će se održavati po školama i raznim kulturnim ustanovama, sve u cilju da se naši heroji ne zaborave,te da probudimo uspomene na njihova herojska dijela.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
11.3.2013. 21:06
Kolega Sulejman veliki slažem se u potpunosti, a primjer kojeg si naveo samo dokazuje da su mnoge braniteljske udruge stranački privatizirane i zlorabljene u političke svrhe.
nadakon
11.3.2013. 20:57
To je to sulejmane..
Sulejman veliki
11.3.2013. 20:47
To će, poštovani fitilj, dogoditi kad ovakvi ljudi budu vodili braniteljske udruge. I kada se generali i branitelji koje vode urduge ne budu bavili politikom jer onda, htjeli ne htjeli, moraju doći u neki sukob interesa ili zbig nekih osobnih pa i stranačkih interesa baciti ljagu na Domovinski rat.
Ne trebamo daleko ići imamo primjer u našoj županiji - teško se može pomiriti funkcija predsjednika udruge i saborskog zastupnika.
fitilj
11.3.2013. 20:24
Pozdravljam projekt i smatram da će sve biti u redu dok se promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu bude odvijalo u apolitičnom ozračju.


Još iz kategorije Aktualnosti