Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Europska unija

Tribina o ulasku Hrvatske u Europsku uniju

        15.07.2011.         3285 pogleda
Tribina o ulasku Hrvatske u Europsku uniju

Od 2005. godine do 30 lipnja ove godine trajali su pristupni pregovori Hrvatske o ulasku u EU, a sada je u tijeku pristupni proces koji bi trebao biti okončan ulaskom Hrvatske u EU 1. srpnja 2013. godine. To je, uz ostalo, istaknula Marija Pejčinović Burić, saborska zastupnica HDZ-a i voditeljica izaslanstva Hrvatskog sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Republike Hrvatske u EU na sinoć održanoj javnoj tribini u virovitičkom Kazalištu o Hrvatskom putu u EU.

Istaknula je kako će od članstva Hrvatske u EU političke i ekonomske koristi imati njezine sadašnje, a još više buduće generacije, što će se ogledati u u većoj stabilnosti i sigurnosti, neograničenom pristupu tržištu, izdašnijim razvojnim fondovima i većim mogućnostima za izravna ulaganja u hrvatsko gospodarstvo. U prvoj godini članstva Hrvatska će imati na raspolaganju 491 milijuna eura za izravna plaćanja u poljoprivredi i 300 milijuna eura za ruralni razvoj te nesmetan pristup fondovima EU.

Uz mnoštvo stranačkih dužnosnika iz Virovitičko-podravske županije, tribini je nazočio i predsjednik GO HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji se zahvalio saborskoj zastupnici na uistinu zanimljivom predavanju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
21.7.2011. 15:39
Vjerujem mastermind da ima samo ja tu ne vidim koristi jer se radi o nespojivim pojmovima za bilo što istraživati a i ta vt.net mi je previše za moje slobodno vrijeme. Aferim!
mastermind
21.7.2011. 1:31
Tomislave ima dosta tema o tome na netu, ali evo zanimljivo je šta o toj temi ima za reći Vladimir Bukovsky -> /www.youtube.com/watch?v=4OivEcnZ_mE
MMMM
21.7.2011. 0:07
I ja mislim da smo mi kompletno druga liga korupcije...
tomislav
20.7.2011. 11:10
EU i SSSR, baš je teško razumjeti tu usporedbu.
A da je u hungariji korupcija, pa valjda je koliko i u ostalim zemljama unije, ali ne vjerujem da se mogu natjecati sa rvatima.
mastermind
18.7.2011. 0:13
Mislim da se EU-u već događa "početak kraja"...pitanje je samo do kad će najbogatije članice tolerirat lopine i neradnike u najkorumpiranijim članicama! Neodrživa unija, isto kao što je to bio SSSR, EU je ista stvar!
stole123
17.7.2011. 23:24
mmmm pa ja sam razgovarao sa jednim mađarem koji mi tvrdi da je u mađarskoj veća korupcija nego kod nas sudac sudi u korist onog tko ima više para i ko donese deblju kovertu a naši političari su se toliko nakrali da nam neće biti dodirljivi ni preko suda
MMMM
17.7.2011. 12:45
Osobno smatram da bi trebali pristupiti EU, ali kada nam se situacija stabilizira i kada budemo zemlja koju svi žele u EU i prihvaćaju naše zahtjeve.
Postoji korupcija i u EU, što smo vidjeli u vijestima prije par mjeseci gdje se doznalo da se mitom plačaju viši dužnosnici kako bi progurali neke zakone.
tomislav
16.7.2011. 23:47
Još se nisu zacijelile rane odvajanja od socijalističke jugoslavije a crazy cro već srlja u nove saveze. Kao što čovjek nesposoban da se brine za svoje probitke treba tutora ili staratelja tako vjerojatno i zemlje koje njihovi mafijaši vode u propast trebaju saveze koji bi ih spasili, pa uz out i dobro oderali, od bankrota.
sitni
16.7.2011. 9:28
Ima li u uniji kakva Fimi medija ????????
nano
16.7.2011. 8:59
Kako nas varaju i farbaju, nitko ne zna cijenu ovog ulaska, pametnom je dosta otići do Barča i vidjeti razliku ka nsiu bili Europa i sad kad jesu. Mladi će moći putovati i ići studirati van u Europi, kao da sad to ne mogu ako imaju NOVCA. Ove reklame navlakuše kao da su izašle iz torbe staljinove propagandne mašinerije, te ideje da Nijemci ne mogu pobiti Rusa koliko ih on može poslati na front. Pitanje je, da li smo mi stvarno janje za klanje i gdje nam je dostojanstvo, pa ljudi nismo svi političari.
stole123
15.7.2011. 23:22
samo je zaboravila reći koliko će hrvatsku koštati eu. i to kroz veće poreze .nije rekla ni da je slovenija prve godine platila eu. poreza dva puta više nego što su dobili u predpristupnim fondovima ulaskom hrvatske u eu. dobijaju samo političari i onih 200 bogatih obitelji ostali svi gube i to puno više nego mogu zamisliti


Još iz kategorije Europska unija