Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Aktualnosti

Tri rijeke = jedan cilj

        30.11.2015.         2044 pogleda
Tri rijeke = jedan cilj

U ponedjeljak, 30. studenog, u Informativno-edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi, održana je završna konferencija projekta „Obnova krajobraza i zaštita biološke raznolikosti u okviru suradnje na području prekograničnog Rezervata biosfere“ (akronim projekta: Tri rijeke = Jedan cilj) IPA prekograničnog programa CBC HU-HR 2007-2013.

Projekt je okupio sedam projektnih partnera (6 županijskih Javnih ustanova: Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko srijemska županija s hrvatske strane te Nacionalni park Dunav-Drava s mađarske strane), a glavni korisnik je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

U uvodnom dijelu prisutne je pozdravila organizatorica konferencije, ravnateljica JU Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo. "Projekt "Tri rijeke = Jedan cilj" nastao iz želje javnih ustanova koje upravljaju ovim područjem, i s hrvatske i mađarske strane, da doprinesu statusu očuvanja prirode, ali prije svega da produbi našu suradnju, da razmijenimo dosadašnja znanja i iskustva, da institucionalno ojačamo kroz projekt te da kroz promociju projekta ujedno promoviramo i zaštićene dijelove prirode u obje zemlje", istaknula je Tatjana Arnold Sabo.

Direktor Nacionalnog parka Dunav-Drava Szabolcs Závoczky istaknuo je kako očekuje da će suradnja u budućnosti biti još snažnija. Voditelj Zajedničkog tehničkog tajništva Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska Marton Szucs kao ključne čimbenike uspješne suradnje naveo je uključenost velikog broja partnera, ali i opipljivost, odnosno vidljivost rezultata.

Projekt Tri rijeke = jedan cilj pohvalio je i pomoćnik ministra Nenad Strizrep. "Ovaj projekt je definitivno primjer kako se uz ograničena sredstva i ograničen ljudski potencijal mogu postići sjajni rezultati", rekao je Strizrep.

Rezultate projekta na završnoj je konferenciji predstavila ravnateljica Tatjana Arnold Sabo.

Projekt Tri rijeke = jedan cilj se provodio na području Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav sa specifičnim aktivnostima svakog od partnera, a Javna ustanova Virovitičko-podravske županije je kroz projekt uredila podrumski dio, u kojem je djelomično opremljena bioistraživačka stanica, kao i perivoj Informativno edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi te izradila Studiju o pticama RB Mura-Drava-Dunav, na osnovu koje su postavljene promatračnice za nadzor područja i promatranje ptica.

Ukupna vrijednost projekta je 930.662,78 eura, a sufinanciranje EU iznosi 791.057,34 eura.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti