Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Aktualnosti

Tri rijeke = jedan cilj

        30.11.2015.         1705 pogleda
Tri rijeke = jedan cilj

U ponedjeljak, 30. studenog, u Informativno-edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi, održana je završna konferencija projekta „Obnova krajobraza i zaštita biološke raznolikosti u okviru suradnje na području prekograničnog Rezervata biosfere“ (akronim projekta: Tri rijeke = Jedan cilj) IPA prekograničnog programa CBC HU-HR 2007-2013.

Projekt je okupio sedam projektnih partnera (6 županijskih Javnih ustanova: Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko srijemska županija s hrvatske strane te Nacionalni park Dunav-Drava s mađarske strane), a glavni korisnik je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

U uvodnom dijelu prisutne je pozdravila organizatorica konferencije, ravnateljica JU Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo. "Projekt "Tri rijeke = Jedan cilj" nastao iz želje javnih ustanova koje upravljaju ovim područjem, i s hrvatske i mađarske strane, da doprinesu statusu očuvanja prirode, ali prije svega da produbi našu suradnju, da razmijenimo dosadašnja znanja i iskustva, da institucionalno ojačamo kroz projekt te da kroz promociju projekta ujedno promoviramo i zaštićene dijelove prirode u obje zemlje", istaknula je Tatjana Arnold Sabo.

Direktor Nacionalnog parka Dunav-Drava Szabolcs Závoczky istaknuo je kako očekuje da će suradnja u budućnosti biti još snažnija. Voditelj Zajedničkog tehničkog tajništva Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska Marton Szucs kao ključne čimbenike uspješne suradnje naveo je uključenost velikog broja partnera, ali i opipljivost, odnosno vidljivost rezultata.

Projekt Tri rijeke = jedan cilj pohvalio je i pomoćnik ministra Nenad Strizrep. "Ovaj projekt je definitivno primjer kako se uz ograničena sredstva i ograničen ljudski potencijal mogu postići sjajni rezultati", rekao je Strizrep.

Rezultate projekta na završnoj je konferenciji predstavila ravnateljica Tatjana Arnold Sabo.

Projekt Tri rijeke = jedan cilj se provodio na području Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav sa specifičnim aktivnostima svakog od partnera, a Javna ustanova Virovitičko-podravske županije je kroz projekt uredila podrumski dio, u kojem je djelomično opremljena bioistraživačka stanica, kao i perivoj Informativno edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi te izradila Studiju o pticama RB Mura-Drava-Dunav, na osnovu koje su postavljene promatračnice za nadzor područja i promatranje ptica.

Ukupna vrijednost projekta je 930.662,78 eura, a sufinanciranje EU iznosi 791.057,34 eura.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.