Banner
HAK: Prometna nesreća na A7 kod čvora Rijeka Zapad
DHMZ: Promjenljivo oblačno ponegdje s kišom, temperature i do 17 celziejvaca
Svjetski dan borbe protiv AIDS-a: U Hrvatskoj niska učestalost infekcije
Počinju prijave za prvi rok državne mature
Počinju prijave za prvi rok državne mature
Oko 1.500 liječnika u opasnosti da ih bolnica ili dom zdravlja ovrše
HNB: Banke u Hrvatskoj u devet mjeseci s dobiti od 1,1 milijardu eura

  To

Trebaju nam produktivne investicije

  Franjo Halusek           24.04.2009.         1426 pogleda
Trebaju nam produktivne investicije

Vjerojatno su potrebne godine da čovjek spozna: Koliko toga UČIMO, a nikada nam nije trebalo!? Koliko toga URADISMO, a nismo trebali!? I napokon, koliko toga  NE RADIMO, a trebali bi!? Tako je bilo, a vjerojatno će i biti. No ipak postoje i razlike. Neki  su toga svjesniji, pa nastoje UČITI više ono što će im, očekivano,  trebati. Više RADE ono od čega će moći i živjeti. I konačno,  pokušavaju što bolje SAGLEDATI BUDUĆNOST.  I pripremiti se za nju.

Vrijeme krize nužno nameće potrebu ISTINSKI SAGLEDATI  STANJE i TENDENCIJE, a INVESTICIJE i RAZVOJ usmjeriti  samo na ono BITNO i NAJVAŽNIJE. Do boljih vremena  valjalo bi zaboraviti NE PRODUKTIVNE INVESTICIJE, ili ih bar  svesti na minimum, a prednost dati onima koje će STVARATI NOVU VRIJEDNOST i NOVO ZAPOŠLJAVANJE.

Sada kada su i drugi u okruženju u krizi INVESTICIJE i RAZVOJ trebali bi voditi samo oni PROVJERENO NAJBOLJI.  Oni koji su pripremljeni, obučeni i koji imaju viziju. U vrijeme u kome se nalazimo, ponavljam, više nego ikada ranije, TREBAJU NAM PRODUKTIVNE INVESTICIJE!  To sigurno nisu SPORTSKE DVORANE, UREĐENJE TRGOVA,  ZATVORENI BAZENI, OSVJETLJENJA CRKVI,  NOGOMETNI STADIONI i sl.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
25.4.2009. 17:59
A sjecate se g Franjo da smo mi u Jugi nekad imali i zakone o zabranama neproizvodnih investicije (ne znam za prijesanje drzavne tvorevine) pa nam je dvorana u nasem mjestu i dom kulture bila sa ogoljelim zidovima i nedovrsenim kompleksom mozda i 15 godina na cekanju. Tamo se medju golim zidovima odrzavao uvijek tzv zbor biraca, citale se razne vijesti i to, jer nije bilo interneta, radnom narodu na znanje. A mocnika je i tad bilo kojima se nisi smio zamjeriti.


Još iz kategorije To