Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  To

Trebaju nam produktivne investicije

  Franjo Halusek           24.04.2009.         1457 pogleda
Trebaju nam produktivne investicije

Vjerojatno su potrebne godine da čovjek spozna: Koliko toga UČIMO, a nikada nam nije trebalo!? Koliko toga URADISMO, a nismo trebali!? I napokon, koliko toga  NE RADIMO, a trebali bi!? Tako je bilo, a vjerojatno će i biti. No ipak postoje i razlike. Neki  su toga svjesniji, pa nastoje UČITI više ono što će im, očekivano,  trebati. Više RADE ono od čega će moći i živjeti. I konačno,  pokušavaju što bolje SAGLEDATI BUDUĆNOST.  I pripremiti se za nju.

Vrijeme krize nužno nameće potrebu ISTINSKI SAGLEDATI  STANJE i TENDENCIJE, a INVESTICIJE i RAZVOJ usmjeriti  samo na ono BITNO i NAJVAŽNIJE. Do boljih vremena  valjalo bi zaboraviti NE PRODUKTIVNE INVESTICIJE, ili ih bar  svesti na minimum, a prednost dati onima koje će STVARATI NOVU VRIJEDNOST i NOVO ZAPOŠLJAVANJE.

Sada kada su i drugi u okruženju u krizi INVESTICIJE i RAZVOJ trebali bi voditi samo oni PROVJERENO NAJBOLJI.  Oni koji su pripremljeni, obučeni i koji imaju viziju. U vrijeme u kome se nalazimo, ponavljam, više nego ikada ranije, TREBAJU NAM PRODUKTIVNE INVESTICIJE!  To sigurno nisu SPORTSKE DVORANE, UREĐENJE TRGOVA,  ZATVORENI BAZENI, OSVJETLJENJA CRKVI,  NOGOMETNI STADIONI i sl.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
25.4.2009. 17:59
A sjecate se g Franjo da smo mi u Jugi nekad imali i zakone o zabranama neproizvodnih investicije (ne znam za prijesanje drzavne tvorevine) pa nam je dvorana u nasem mjestu i dom kulture bila sa ogoljelim zidovima i nedovrsenim kompleksom mozda i 15 godina na cekanju. Tamo se medju golim zidovima odrzavao uvijek tzv zbor biraca, citale se razne vijesti i to, jer nije bilo interneta, radnom narodu na znanje. A mocnika je i tad bilo kojima se nisi smio zamjeriti.


Još iz kategorije To