Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Trebaju 23,4 milijuna kuna


  Slatina           Petar Žarković/glasslavonije.hr           03.04.2018.         1207 pogleda
Trebaju 23,4 milijuna kuna

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Slatine jednoglasno je prihvaćen prijedlog Plana gospodarenja otpadom Grada Slatine za razdoblje 2017. - 2022. godine, koji je izradila ovlaštena tvrtka IPZ Uniprojekt Terra d.o.o. iz Zagreba u suradnji s Gradom Slatinom i gradskom komunalnom tvrtkom Slatina kom d.o.o. za komunalne djelatnosti. Voditelj projekta Tomislav Domanovac iz toga zagrebačkog Inženjerskoga projektnog zavoda predstavio je gradskim vijećnicima opsežan prijedlog usvojenog dokumenta, koji obuhvaća administrativno područje Grada Slatine, odnosno gradsko naselje Slatina i 14 prigradskih naselja.

Valja napomenuti da je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske dostavilo mišljenje da za Plan gospodarenja otpadom Grada Slatine nije potrebno provesti postupak strateške procjene utjecaja na okoliš vezano za područje zaštite i očuvanja prirode (bioraznolikost, zaštićena područja), a tijekom javnog uvida na nacrt prijedloga nije stigla ni jedna primjedba građana.

Usvojeni Plan usklađen je sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, nacionalnom Strategijom i propisima iz područja gospodarenja otpadom te s okvirnom Direktivom EU-a o otpadu. Za planirano gospodarenje otpadom predviđena je nabava kanti za odvojeno prikupljanje biootpada “od vrata do vrata” za korisnike koji nemaju mogućnosti kompostiranja u vrtovima, uvođenje sustava evidentiranja skupljanja otpada i nabava potrebne opreme (program, mikročipiranje), izrada kućišta za smještaj kanti, formiranje zelenih otoka, izgradnja trafostanice i proširenje reciklažnog dvorišta na postojećem deponiju u Radosavcima s videonadzorom, izgradnja sortirnice i pretovarne stanice, nabava vozila i radnih strojeva i niz drugih sredstava.

Za realizaciju Plana gospodarenja otpadom Grada Slatine bit će potrebno sustavno provođenje niza tzv. izobrazno-informativnih aktivnosti, a ukupni troškovi predviđeni su u okvirnom iznosu od 23,4 milijuna kuna. Osim vlastitih sredstava, izvori financiranja mogu biti državni i županijski proračun, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, EU fondovi, krediti banaka ili privatni izvori.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SlatinaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: