Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slatina

Trebaju 23,4 milijuna kuna

  Petar Žarković/glasslavonije.hr           03.04.2018.         2201 pogleda
Trebaju 23,4 milijuna kuna

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Slatine jednoglasno je prihvaćen prijedlog Plana gospodarenja otpadom Grada Slatine za razdoblje 2017. - 2022. godine, koji je izradila ovlaštena tvrtka IPZ Uniprojekt Terra d.o.o. iz Zagreba u suradnji s Gradom Slatinom i gradskom komunalnom tvrtkom Slatina kom d.o.o. za komunalne djelatnosti. Voditelj projekta Tomislav Domanovac iz toga zagrebačkog Inženjerskoga projektnog zavoda predstavio je gradskim vijećnicima opsežan prijedlog usvojenog dokumenta, koji obuhvaća administrativno područje Grada Slatine, odnosno gradsko naselje Slatina i 14 prigradskih naselja.

Valja napomenuti da je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske dostavilo mišljenje da za Plan gospodarenja otpadom Grada Slatine nije potrebno provesti postupak strateške procjene utjecaja na okoliš vezano za područje zaštite i očuvanja prirode (bioraznolikost, zaštićena područja), a tijekom javnog uvida na nacrt prijedloga nije stigla ni jedna primjedba građana.

Usvojeni Plan usklađen je sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, nacionalnom Strategijom i propisima iz područja gospodarenja otpadom te s okvirnom Direktivom EU-a o otpadu. Za planirano gospodarenje otpadom predviđena je nabava kanti za odvojeno prikupljanje biootpada “od vrata do vrata” za korisnike koji nemaju mogućnosti kompostiranja u vrtovima, uvođenje sustava evidentiranja skupljanja otpada i nabava potrebne opreme (program, mikročipiranje), izrada kućišta za smještaj kanti, formiranje zelenih otoka, izgradnja trafostanice i proširenje reciklažnog dvorišta na postojećem deponiju u Radosavcima s videonadzorom, izgradnja sortirnice i pretovarne stanice, nabava vozila i radnih strojeva i niz drugih sredstava.

Za realizaciju Plana gospodarenja otpadom Grada Slatine bit će potrebno sustavno provođenje niza tzv. izobrazno-informativnih aktivnosti, a ukupni troškovi predviđeni su u okvirnom iznosu od 23,4 milijuna kuna. Osim vlastitih sredstava, izvori financiranja mogu biti državni i županijski proračun, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, EU fondovi, krediti banaka ili privatni izvori.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina