Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Sport

Trčali prvi orahovački zimski ultramaraton

  Vladimir Grgurić/Glasslavonije.hr           23.02.2018.         1019 pogleda
Trčali prvi orahovački zimski ultramaraton

Orahovački dvojac bivših sportaša - nekadašnji rukometaš, danas treking trkač Igor Stojić (42) te rukometaš i tenisač Vendi Vujnović (32) - napravio je jedinstven sportski pothvat u Orahovici. Taj je dvojac, naime, istrčao 45 kilometara u komadu kroz sva orahovačka prigradska naselja i sam grad po hladnoći i snijegu, a sve kako bi promovirao Orahovicu te promicao sport i zdrav život. Svoj su pothvat posvetili svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, posebno onim vukovarskim.

- Dugo već razmišljam o jednoj takvoj vrsti trčanja. Pala mi je na pamet ideja da spojimo ono što, uz obitelj, najviše volimo, sport, svoj grad i domovinu. Pitao sam rođaka Vendija, s kojim ponekad trčim, prije mjesec dana je li za akciju, a on je odmah prihvatio i tako je počelo. Skicirao sam rutu kojom ćemo proći i to se ostvarilo. Krenuli smo iz središta Orahovice pa kroz Donju i Gornju Pištanu do Kokočaka, potom natrag iz Gornje Pištane preko šume do orahovačkog Jezera, zatim u Duzluk, Šumeđe, Crkvare, Novu i potom Staru Jošavu, da bismo preko njiva iz Stare Jošave došli u Magadinovac. Zatim smo se uputili u Karlovac Feričanački pa u Dolce, da bismo preko Dolaca stigli u Dugu Među, koja nije dio Orahovice, ali je poslužila za prijelaz prema Bjeljevini Orahovačkoj. Iz Bjeljevine smo krenuli ponovno prema Orahovici, a cilj je bio na istom mjestu gdje smo krenuli - ispod gradskog sata u središtu grada. Prešli smo ukupno 45 kilometara za pet sati, tijekom kojih je bilo raznih situacija i prepreka, a posebno nas je kočio snijeg koji je neumorno padao. No, ništa nas nije moglo zaustaviti – priča Igor Stojić.

Kako su svladali jednu od prepreka na ruti prepričava Vendi Vujnović.

- Kada smo iz Duge Međe preko polja krenuli prema Bjeljevini, došli smo do rijeke Vučice čije je korito tu široko dva metra. Nije bilo drukčijeg načina prelaska nego preko rijeke, a budući da je korito široko, preskakati nismo mogli pa nam je preostalo izuti se i prijeći rijeku. Morali smo bosi jer bi nam se tenisice smočile i teško bi bilo dalje. Prehodali smo rijeku Vučicu, obuli se i nastavili dalje. Cijela je priča sjajno iskustvo koje nikada neću zaboraviti – kaže Vendi.

Postati tradicijom s brojnim sudionicima

Idejni začetnik cijele priče Igor Stojić ne misli na ovome stati.

- Želja mi je da ovim trčanjem motiviramo više sudionika, posebno mladih, da se idući put uključe i da vide koliko je sport prelijep, a trčanje zdravo. Volio bih da ovo postane tradicija s velikim brojem sudionika jer Orahovica, uz jedinstvene ljepote, ima sjajne terene za ovakav oblik trčanja, spoj cestovnog i kros-trčanja kakav smo mi imali – zaključio je Stojić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport