Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Aktualnosti

Traže se najbolje inovacije i prakse u lokalnoj samoupravi

        07.11.2012.         1005 pogleda
Traže se najbolje inovacije i prakse u lokalnoj samoupravi

Udruga gradova objavila je na internetskoj stranici pravila programa i nominacijskog obrasca za program INPULS - Inovacije i najbolja praksa u lokalnoj samoupravi te tako pokrenula akciju čiji je cilj prikupljanje, ocjenjivanje i nagrađivanje najbolje prakse lokalne samouprave u područjima energetske učinkovitosti, poticanja gospodarskog razvoja, predškolskog odgoja, zaštite okoliša i prostornog uređenja te suradnje s građanima i civilnim sektorom.

Ovaj program nastavlja se na projekt ocjenjivanja najbolje prakse koji je na inicijativu Vijeća Europe 2003./2004. godine provodio Savez gradova i općina Hrvatske. Po jedno priznanje dodijelit će se za najbolju praksu i po dva priznanja za istaknutu praksu.

U razdoblju nominacije najbolje prakse (7.11.-7.12.2012.) gradovi će putem pripremljenih nominacijskih obrazaca dokumentirati postupke i praksu koju smatraju najboljom, inovativnom ili iznimnom iz određenih razloga te vrijednom isticanja u odnosu na praksu drugih jedinica.

U razdoblju evaluacije nominirane najbolje prakse (7.12.2012.-8.2.2013.) ocjenjivački odbori će razmatrati zaprimljene nominacije, odabrati potencijalne dobitnike priznanja za najbolju praksu te putem ocjenjivačkih posjeta odrediti dobitnike priznanja za najbolju i istaknutu praksu.

Priznanja za najbolju praksu dodijelit će se odabranim jedinicama lokalne samouprave krajem veljače 2013. godine. Statue i priznanja za inovativnu prasku dodijelit će se jedinicama lokalne samouprave na javnom događanju na koje će biti pozvani predstavnici resornih ministarstava.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti