Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Promet

Traktoristi izmjereno 4,38, vozaču osobnog automobila 3,13 promila. Mladić (19) Gupčevom vozio 146 km/h

  vn           10.04.2017.         3269 pogleda
Traktoristi izmjereno 4,38, vozaču osobnog automobila 3,13 promila. Mladić (19) Gupčevom vozio 146 km/h

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i deset s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama dvije osobe teško a tri lakše ozlijeđene. Teško ozlijeđene osobe su bile vozač mopeda i  bicikla, dok su lako ozlijeđeni vozač bicikla, mopeda i osobnog automobila. Tri su počinitelja prometnih nesreća bila po utjecajem alkohola ili su odbili alkotestiranje. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 392 prekršaja, od kojih 55 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 87 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, devet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 62 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,38 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 46 godina koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom u Orešcu u subotu oko 16,40 sati, dok je koncentracija od 3,13 g/kg utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 40 godina koji je upravljao vozilom u Gačištu u nedjelju oko 16,30 sati.

Najveća brzina kretanja vozila od 146 km/h je utvrđena u nedjelju u 00,30 sati u Ulici M. Gupca u Virovitici, gdje je na dionici ulice u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao mladi vozač starosti 19 godina. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno sedam osoba, od kojih pet zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dvije zbog upravljanja vozilom prije stjecanja  prava na upravljanje, dok je jedna osoba zadržana temeljem čl. 137. istoga zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Protiv dvije uhićene osobe je na Prekršajnom sudu proveden prekršajni postupak, a jedna je kažnjena novčanom kaznom u iznosu 6000 kn i 12 dana zatvora. 

Pojačane mjere i akcije

U petak, 7. travnja, od 13 do 21 sat je na području Postaje prometne policije Virovitica provedena akcija nadzora vozača bicikla i vozača pod utjecajem alkohola. U provedbi akcije su kod 24 vozača nad kojima je izvršen nadzor utvrđena i sankcionirana 23 prekršaja, od kojih 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Dana 08./09. travnja 2017. godine od 22 do 06 sati je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je izvršen nadzor nad 151 sudionikom u prometu. Kod njih je utvrđeno i sankcionirano 27 prekršaja, od kojih 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet