Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Crna kronika

Tragedija u Vukosavljevici: Kako bi došli do tijela virovitički su vatrogasci morali izrezati stroj

        07.11.2011.         5890 pogleda
Tragedija u Vukosavljevici: Kako bi došli do tijela  virovitički su vatrogasci morali izrezati stroj

VUKOSAVLJEVICA - Devetnaestogodišnji Jurica Botković iz Pitomače poginuo je kada ga je povukao poljoprivredni radni stroj dok je radio na polju pokraj Vukosavljevice.

Prema priopćenju Državne uprave za zaštitu i spašavanje, dojava o nesretnom događaju na radu pristigla je u Županijski centar 112 u subotu u 13,39 sati. Odmah su alarmirani pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Virovitica, Hitna pomoć i Operativno-komunikacijski centar PU virovitičko-podravske. Iako su sve službe ubrzo stigle na polje gdje se nesreća dogodila, nesretnom 19-godišnjaku pomoći nije bilo. Usmrtio ga je poljoprivredni stroj za kalcifikaciju - bacanje vapna, koji ima dvije dugačke osovine sa šiljcima koje drobe vapno. Nakon očevida utvrđeno je da je mladić u kritično vrijeme prišao osovini s drobilicama. U jednom trenutku stroj mu je zahvatio odjeću i uvukao ga u "korito". Kako bi došli do tijela preminuloga, virovitički su vatrogasci morali izrezati stroj.

Poljoprivrednik Vlado Grlica u subotu je u Pitomači pripremao svoju njivu za jesensko oranje kada se dogodila tragedija nakon završenog posla posipanja kalcija.

- Suprug mi je kazao da se je tragedija dogodila kada je Jurica, koji je polje posipao pomoću traktora i stroja, rukom nešto pokušao očistiti. Sve se dogodilo u trenu jer mu je stroj zahvatio ruku. Suprug Vlado odmah je isključio stroj, ali Jurici nije mogao pomoći - kaže Blaženka Grlica na čijem se polju dogodila nesreća. Ubrzo su na mjesto stigli hitna pomoć i policija, a u pomoć su pozvani i vatrogasci koji su rezanjem stroja oslobodili mladića, studenta prve godine Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dobrovoljnog vatrogasca i aktivnog sportaša, koji je od teških ozljeda preminuo.

- Jurica je u petak došao kući, u subotu ujutro tražio je da mu dam nekakav posao da zaradi novac. Sjeo je na traktor i otišao u polje, a oko 14 sati javili su mi da je stradao zbog dva-tri kilograma kalcija u stroju - kaže njegov otac Žan Botković

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

100noga
8.11.2011. 21:24
Ovog djeteta je stvarno šteta...:( Iskrena sučut obitelji stradalog
MMMM
8.11.2011. 17:21
Nema veće tragedije od izgubljenog djeteta. Nadam se da će obitelj uspjeti prnaći utjehu.
guru
8.11.2011. 11:17
sučut obitelji Botkovič


Još iz kategorije Crna kronika