Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Politika

Tomislav Žagar pitao mandarora za koja će radna i socijalna prava građani biti zakinuti - odgovor nije dobio

        22.01.2016.         2247 pogleda
Tomislav Žagar pitao mandarora za koja će radna i socijalna prava građani biti zakinuti - odgovor nije dobio

Hrvatski sabor počeo je danas zasjedanje na kojemu mandatar Tihomir Orešković predstavlja svoju Vladu i tražiti izglasavanje povjerenja. Glavni cilj njegove Vlade, istakao je Orešković, biti će poboljšanje gospodarskih i društvenih prilika u Hrvatskoj i podizanje životnog standarda građana. Prezentaciju mandatara Oreškovića o programu buduće hrvatske Vlade, saborska je oporba dočekala brojnim replikama. Među inima za riječ se javio i saborski zastupnik SDP-a iz Virovitičko-podravske županije Tomislav Žagar koji je mandatora o socijalnim, radnim i zdravstvenim pravima za koje će građani biti zakinuti.

Pitanje prenosimo u cjelosti:

Postoji opasnost, a puno puta smo se u životu uvjerili, a stručna sprema ne mora biti kriterij da će se posao dobro napraviti. Uzmemo za primjer ako dođete kod krivog specijalistu u bolnici moglo bi biti velikih problema. Govorili ste o podizanju prihoda, odnosno punjenju proračuna. I to je dobro, to su stvari s kojima se mogu složiti. Međutim, kada govorimo o rashodovnoj strani morate reći hrvatskoj javnosti što je to što ćete poduzeti. Naše društvo je steklo prava koja su u Hrvatskoj opće prihvaćena i postala dio života. Uplašila me izjava da ćete zdravstveni sustav primijeniti kanadski model, a bilo je tu i drugih izjava - ukidanju određenih prava. Plaće i materijalna prava radnika su 35 milijardi kuna. mirovine 35 milijardi, zdravstveni sustava 20 i nešto milijardi. Pitanje glasi: Za koja će prava građani biti zakinuti u socijali, zdravstvu i drugim pravima. NIje dovoljno samo kazati da ćete smanjiti birokraciju? Ključno potanje je što se krije iza toga?

Mandator Tihomir Orešković ni njemu ni ostalim saborskim zastupnicima i predsjednicima jlubova nije želio odgovarati na pitanja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika