HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju
Milanović: Simbolika Pesaha trajno je nadahnuće čitavome čovječanstvu
Osijek: Laboratorij za kliničku mikrobiologiju prilagođen testovima na koronavirus
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Županija

Tomislav Tolušić o procesu legalizacije: „Ideja je dobra i apsolutno je pozdravljamo“

        18.10.2013.         2597 pogleda
Tomislav Tolušić o procesu legalizacije: „Ideja je dobra i apsolutno je pozdravljamo“

Hrvatski župani sastali su se u petak 17.listopada u Ministarstvu graditeljstva s ministricom Ankom Mrak Taritaš, kako bi razgovarali o tome na koji se način može izaći u susret županijama, da bi proces legalizacije u Republici Hrvatskoj uspješno završio do zadanog roka 2015. godine. Jedan od problema s kojim se proces legalizacije suočava je prevelik broj zahtjeva koji obrađuje mali broj ljudi. Ministrica Mrak Taritaš obećala je pomoć županima sa svim problemima s kojim se županije susreću u ovom procesu.

S obzirom na to da je tijekom provedbe Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama zaprimljeno 774.000 zahtjeva za legalizaciju na području cijele Republike Hrvatske, ministrica Taritaš održava sastanke sa županima, gradonačelnicima i pročelnicima upravnih odjela nadležnim za provedbu legalizacije i obradu zahtjeva, kako bi ih se upoznalo s planovima Ministarstva i dala uputa o konkretnom redoslijedu obrade zahtjeva.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić istaknuo je kako proces legalizacije ne ide onim tijekom koje je zamislilo resorno ministarstvo. „Ideja je dobra i apsolutno je pozdravljamo, no postoje neke mogućnosti za unapređenje samog sustava i to smo danas i iznijeli resornoj ministrici, koja je prihvatila naše prijedloge,  stoga i očekujemo da će bar neki od njih ući u zakonsku proceduru jer uskoro kreće izmjena Zakona. Očekujemo da će nove zakonske izmjene omogućiti našim građanima lakšu i jeftiniju legalizaciju samih objekata", naglasio je Tolušić.

Danas je održana i redovita sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj se, između ostalog, raspravljalo i o prijedlogu novog Zakona o regionalnom razvoju, o kojem će župani raspravljati na sastanku s ministrom regionalnog razvoja Brankom Grčićem,  u utorak 22. listopada. Župani su istaknuli kako se nadaju da će Ministarstvo regionalnog razvoja konačno prihvatiti županije kao ravnopravne partnere u kreiranju zakona koji su bitni za djelovanje, ne samo županija, nego i općina i gradova, ali i za privlačenje sredstava iz fondova Europske Unije.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
21.10.2013. 9:27
@nadakone podari ti svoje prijateljstvo s tvojim idolom i samo ti i dalje sjedi na dva stolca i drži se Nadicinih skuta i ti tvog poslodavca R.

A o tome da onaj tko se s tobom druži niti može postati kulturniji i bolji, a o pameti da ni ne sanja.
nadakon
21.10.2013. 9:17
Pa to za prijateljstvo sa tobom mislio sam fitilj da ti pomognem psihički da postaneš kulturniji i bolji čovjek..a virtualni virus si ti sebi dovoljan i sam..pozz..
fitilj
21.10.2013. 8:12
@nadakone sačuvaj me Bože bolesti i takvih prijatelja kao što si ti! Stručnjaci tvrde da glupost nije prelazna bolest, ali ipak za svaki slučaje ostani mi samo virtualni virus.

PS:
Nebi se baš složio da sa ovim izborima nisam imao nikakve veze, jer sam u svojim komentarima lobirao protiv tvog, Nadicinog i HDZ-ovog kandidata Damira Barića. Vidiš i tvoj se je uzor oglasio odom za trojanskog konja HDZ-a.
nadakon
20.10.2013. 23:47
Hvala lijepa fitilj na čestitki..vidiš da ti znaš i korektno komunicirati..tko zna možda se još i sprijateljimo..samo šta ja imam veze sa ovim izborima isto kao i ti kolega..u to budi siguran..pozz..
fitilj
20.10.2013. 23:32
@nadakone čestitke na pobjedi tvog kandidata!
nadakon
20.10.2013. 21:32
Mislim da nisam takva kao ti..ja kritiziram samo tebe na ovom portalu radi tvojeg bezobraznog ponašanja i pričanja bezočnih laži..i prelazim preko svih tvojih uvrijeda i jako se nadam da ćeš se upristojiti..samo još nerazumijem kakav je jaki poriv u tebi da vrijeđaš i bezočno lažeš..jel ti to potrebno ili je to jače od tebe da se nemožeš obuzdati..potraži neku pomoć ako neide drugačije..pozz..
fitilj
20.10.2013. 21:01
@nadakone budalesino jedna hoćeš li ti ikada napisati komentar na temu, a ne stalno baljezgati po komentatorima!

Evo sada je 21:00 i mogao si nas izvjestiti o rezultatim izbora tvoje partije. Naravno i to je spamanje teme, ali bi ti to bilo oproštano
nadakon
20.10.2013. 18:45
Očito je to samo tebi poznato fitilj..nema ti druge samo vrijeđanje i uvrijede..ali to je tvoj stil i to sve govori o tebi..samo pucaj i dalje vrijeđaj svakog onog tko ne misli kao i ti veliki demokrata..
fitilj
20.10.2013. 15:57
@nadakone poznato je kolika si budala ne moraš to stalno dokazivati spamanjem diskusije.
nadakon
20.10.2013. 15:26
Fitilj mislim da je vrijeme da povučeš vodu jer se jako osjetiš..
mirovnjak
20.10.2013. 12:43
@Atma!
Nikad pa ni u polemici sa kolumnistom ovog portala nisam tvrdio da je ovaj zakon idealan i u provedbi i u sadržaju, no ne budimo perfekcionisti, on je bio neophodan ne preran već po malo zakasnio i u usporedbi sa sličnim zakonom iz daleke 68 ubijeđen sam da nakon konzumiranja svih njegovih odredbi neće ostati nedorečenosti, a to je najbitnije, da konačno podvuče crtu pod jedno nezakonje, a na pravnoj je državi i inspekcijama da se ne nastavi sa bezakonjem.
To je u ovom trenutku najbitnije da je konačna crta, doista konačna.
atma
20.10.2013. 10:06
@mirovnjak

Uz dužno poštovanje prema Vama i poslu kojim se bavite, slažete li se da je realizaciji ovog zakona trebalo pristupiti puno sustavnije i racionalnije. Tada ne bi bilo problema oko naplate i rokova izvršenja za koje sam siguran da neće biti ispoštivani.
mirovnjak
20.10.2013. 9:55
@Nano!
Uvijek netko plati ceh za propuste drugih.
Za zamijenjene objekte, sto posto si u pravu, davale su se potvrde da je sve uredno sa jednim jedinim ciljem . Da jedni odu što prije, a da drugi dođu.
To je stvorilo strašne probleme radim posao gdje se tjedno srećem sa tim problemima, no da je tada netko rekao da to ne treba biti tako bio bi razapet na centru Slatine ili Virovitice no sada to nažalost plaćaju mali ljudi.
Komunalna naknada i doprinos imaju zajedničko samo pridjev "komunalni" nakanada je za održavanje komunalne infrastrukture nju koriste vlasnici i legalnih i nelegalnih objekata, a doprinos je za izgradnju novih objekata gdje ih nema
mirovnjak
20.10.2013. 9:44
@ Kišni Stole!Bez namjere da odgovaram na upise evo samo još nekoliko fakata:
1. Kada je vrijeme za zakon? Debelo se kasni.
Kada isteknu uredbe nema prometa sa nelegalnim nekretninama, nema nikakvih novaca osim vlastitih za djelatnosti u nelegalnim objektima niti iz fondova niti iz banaka ni otkuda.
Jest da je recesija, ali za to može i do 60 mjeseci.
2. U pravu su oni koji tvrde da su ovim zakonom kažnjeni oni koji su legalno gradili i poštivali zakone, to je suština i nad njima nitko ne plače.
3. "Štaglji"! Nitko ne mora legalizirati ništa ako nema sa tim namjeru izaći na tržište nekretnina znači ako je bezvrijedno i ako nema u njemu vršiti neku djelatnost.
4. Mali objekti! Svi do 50 m2 plaćaju paušalno 500 kuna zanemarivo, (ovo je kao i odgodu plaćanja do 5 godina odredila vlada koja je "opljačkala građanke i građene, nije bilo u zakonu od strane vlade koja nije opkljačkala) a preko toga ako se tamo radi i nije mali objekt.
5. Razlika Slavonija i more: Ona je ogromna. Jeli dovoljna! Možda nije pogotovu kod vodnog doprinosa i ako je i on od strane ove vlade prepolovljen.
Evo par paralela. Komunalni doprinos od naših malih općina najveći Pitomača prva zona 28 kn/m3 za gospodarstvo neke ne plaćaju uopće naprimjer Sopje, neke simbolične 4 kune Čađavica. Virovitica i Slatina imaju veće, Orahovica čak manji od Pitomače
Na moru neke jedinice u prvoj zoni kao ova tvoja na Krku i do 300 kn/m3.
Vodni doprinos. Proizvodne građevine posebna državna skrb većina naših općina 0,95 kn/m3 ostale uključivo i Viroviticu 2,80 kn/ m3, more i grad Zagreb 4,70.
Vidite razlike su znatne
Nano-59
20.10.2013. 9:28
interesantno je to :
- zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim građevinama
- naknada za zadržavanje nelegelano izgrađene građevine
- komunalni doprinos
- vodna naknada za hrvatske vode
- katastar i gruntovnica
Imam tu nekoliko razmišljanja, kako kazniti mene koji sam vlasnik postao nasljedstvom ako je netko drugi tu građevinu izgradio nezakonito odnosno bez dozvole, što ako sam tu nekretninu zamijenio zbog prisilnog preseljenja i rata, u procesu zamjene bila je aktivno uključena država sa svojim izvršnim elementima, katastra, gruntovnice, pravosuđa kod ovjere i sklapanja ugovora o zamjeni.
Što sa komunalnom naknadom ako svo vrijeme uredno plaćam komunalni doprinosom svaki mjesec po rješenju grdskog ureda za komunalne djelatnosti, kako mogu dati rješenje o toj naknadi ako je građevina nelegalna, rješenje je uzeti u obračun plaćene iznose po rješenju grdske službe.
Što sa vodnom naknadom, ista je uvedena ako se sjećam oko 2004. godine, kako naplatiti sad nešto za građevinu koja je nelegalno izgrađena prije tog zakona. tim zakonom se naplaćuje naknada za uređenje odvodnje oborinskih voda, nikad a ni sad mi nije jasno zašto se ista naplaćuje po m3 građevine a ne po m2 krovne plohe, jer oborine padaju i obračunavaju se za odvodnju po m2 uređene površine, krova i uređenih površina za promet i parkiranje unutar parcele na kojoj je predmetna građevina.
U katastru trebate tražiti uvjerenje o vremenu evidentiranja a ne građenja, jer oni to mogu a ne moraju imati pa neka onda siroti vlasnik dokazuje, da je to kuća u kojoj je on rođen a ima sad više od 50 godina, a o tome da je stanje prikaza na kopijama katastra smiješna u odnosu na stanje na terenu i kod javnih građevina a kamo kod privatnih .
Naš župnčić se umislio da sad može nešto napraviti kad je zakon izglasan i kad više nije na snazi rok 31.06.2013. sa ktajnjim danom za podnošenja zahtjeva, to nije grmljavina i oredstava za javnost nego običan prdež roksa doduše sad na malo većoj sceni nego što je teatar naše male i siromašne županije.
Ono što je bitno je da je ovim zakonom samo jedna strana odgovorna za stanje a ne ona druga "državne institucije" uredi za izdavanje dozvola, građevinske inspekcije i ostale institucije koje djeluju u ovom prostoru.
Moje razmišljanje kako me može netko kazniti, za nešto što ja nisam uradio i to još retroaktivno. Znam da u ovoj zemlji nikad nije bilo više pravnika a manje pravde, nikad biše ekonomista i biznismena a jadnijeg i siromašnijeg stanja.
stole123
19.10.2013. 23:42
mirovnjak sve što pišete stoji ali smatram da su političari krenuli sa ovim zakonom u pogrešno vreme to jest u recesiji, ali isto tako tvrdim da političari sad imaju novca za legalizaciju i zato su krenuli sa legalizacijom jer opet ponavljam ,treba vjerovatno legalizovati vilu na krku u vatančićima koja je svega desetak metara od obale što znači da se može pecati kroz prozor, (mirovnjak pazite na odgovor osoba je iz vaše stranke) sam vrh, pozdrav.
fitilj
19.10.2013. 23:21
@nadakone a da ja povučem vodu?
nadakon
19.10.2013. 22:28
Mirovnjak ja fitilja više uopće ne doživljavam..njegova retorika su samo uvrijede i opet samo uvrijede i dobre debele laži i brojanje klikova nad svojim glupim kolumnama pa zatim blaćenje drugih kolumnista i spočitavanje tko je sa kim išao na kavu a sa njime nitko neće..e taština ta velika taština u njemu ga izjeda i to polako i sigurno..pozz..
atma
19.10.2013. 22:19
Očito je rok za obradu zahtjeva za legalizaciju vrlo upitan. Samo ime zakona je nakaradno, pa sukladno tome i sadržaj istog ne može biti normalan. Naši vrli "stručnjaci" na vlasti pokušavaju riješiti jedan problem, a zatim odmah kreiraju sljedeći i sljedeći i sljedeći ...

No, pravi problem je što se ljudima godinama sustavno odašilje kriva poruka da mogu izbjegavati provođenje zakona. Ljudi vide da političari i lideri varaju i kradu te slijede njihov loš primjer.

Evo rješenja!

"Sve što velik čovjek čini obični ljudi slijede. Kakav god da primjer postavi svojim uzoritim djelovanjem, čitav ga svijet slijedi." (Bg. 3.21)

Vođa države, otac i učitelj u školi prirodni su vođe običnih ljudi. Svi takvi prirodni vođe imaju veliku odgovornost prema svojim štićenicima. Zato moraju poznavati mjerodavne knjige ćudorednih i duhovnih pravila.
kišni
19.10.2013. 18:35
E, moj tolušiću pa sada što se tiče legalizacije, ispada da smo svi mi koji smo za gradnju svojih kuća prikupljajući mjesecima i mjesecima dokumentaciju i sve to plaćali astronomskim cijenama, plaćajući rušenje starih objekata uzimajući firme za gradnju i sl. te nam kojekakve inspekcije dolazile svaki drugi dan ispali budale a ovi koji su gradili bespravno oni su pametni pa idu mimo procedure a najviše me smeta što u isti koš stavljaju bespravno izgrađene apartmane (koje su izdavanjem tijekom turističke sezone višestruko isplatili pa navijaju da plate kak ti papire jer su legalisti ma nemojte) i razne šupe, kokošinjce a tek štagljeve u slavoniji stavljaju u isti koš, pa kada smo pravna država zašto nisu srušili bespravne gradnje naših političara i kojekavih nazovi bogataša koji su gradili po našoj obali i po nacionalnim parkovima nelegalno naravno.
fitilj
19.10.2013. 14:25
@mirovnjak pajdo, a kako bi bilo da ti sve to ponoviš u telefonsku slušalicu i onda je upitaš dali si u pravu!

Siguran sam da ćeš biti zadovoljan odgovorom!
mirovnjak
19.10.2013. 9:18
Ne shvatljivo!
Čovjek koji se kune da treba komentirati samo naslove i tekst svaki komentar proširi na bar 10 tema.
Radi se o jednom zakonu, zakonu o legalizaciji, To je bila tema sastanka kod ministrice odgovornih ljudi za provedbu, to je u naslovu teksta i u samom tekstu,nema tu Zorana Milanovića i ostalih "grijehova" njegove vlade.
Ja sam pobijao slijedeće teze.
1 Zakon nije nepotreban već prijeko potreban. Nema tu nikakve pljačke već samo plaćanja onoga što nije plaćeno prilikom gradnje, znači vraćanje nezakonito stečene koristi i to znatno umanjene. (samo vodni doprinos manji 50%)
2. Ne može se smatrati da su proglašenjem nezavisnosti RH svi zakoni bivše države postali nevažeći i sve što je tada bilo nelegalno da je postalo legalno. (tvrdnja Stjepana Tota)
Po tome bi svi osuđenici za ubojstva i krađe postali slobodni ljudi.
3. Taj zakon nije donijela ova vlada već predhodna, ova ga je samo znatno popravila, (ponovo dozvoljvam da je nedovoljno).
4. Velika većina davanja preko 90% ne idu u državni proračun, već nekamo drugdje.
5. Stručne osobe za provođenje ovoga zakona nisu geoinformatičari (fakultet koji očito postoji samo u Rimu, ali Kozičkom) već arhitekti i građevinski inžinjeri.
4. Plaćanja za koja i župani tvrde da su mogla biti manja i ja se slažem, uvažavajući stanje u kojem su mnogi građani, ali su znatno manja od onoga što su u istu namjenu platili pošteni građani koji su legalno gradili i poštivali zakone svoje države. Pa gdje je u svijetu traženje da se plati što se po zakonu moralo platiti ito znatno manje i na rate "neviđena pljačka građana i građanki"
Mogao bi još desetak nebuloza iz te kolumne no tu ću stati.
No moj Stjepane ili ti fitilj, ja znam da tebi riječi "Lopov, profiter, majmun, govno na tvojoj čizmi, razumijevanje samo ekavice i to napisati čovjeku koji nikada niti je živio niti se školovao tamo gdje se govori ekavica, aludirajući na nacionalnost nisu uvrede, pa i ne tražim da se ispričavaš, već to tražim od uredništva portala, jer su za normalan svijet to ipak uvrede, a za uvrede na bilo kom javnom servisu odgovorno je i uredništvo.
No ja ostajem kod odluke da sa Fitiljem dok ne promijeni retoriku više ne polemiziram, za to ponovo poruka Goranu!
OČEKUJEM ISPRIKU.
fitilj
19.10.2013. 7:44
@stole123 i ja sam sklon vjerovanju da je gotovo svaka druga osoba u administraciji i državnoj upravi višak, ali kada pišem svoje komentare, a pogotovo takve naravi u kojima nešto tvrdim ne pišem ih kao to rade neki bezveznjakovići, šarlatani i laprdala poput nadakona, bez veze i bez činjeničnih osnova i dokaza, već ih kada je god to moguće nastojim utemeljiti na dokazima pa je tako je i tvrdnja pod brojem deset utemeljena na studiju instituta za međunarodne odnose koje je naručila prošla vlada no nikada je nisu javno objavili.
10. dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/svaka-peta-osoba-u-nasoj-administraciji-je-visak.html

I za ostale tvrdnje od 1-10 postoje dokazi na:
1. www.moj-posao.net/Vijest/72379/Neodrzivo-Jednog-umirovljenika-uzdrzava-jedan-zaposlenik/2/
2. www.glas-slavonije.hr/196792/1/Pred-bankrotom-15000-gradjana-deset-obitelji-dnevno-ostaje-bez-doma
3. www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Na-rubu-egzistencije-Svaki-peti-Hrvat-gladuje
4. www.zadarskilist.hr/clanci/01122011/svaki-peti-hrvat-gladuje 5.www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/205366/Svaki-peti-nezaposleni-prima-naknadu-od-drave.aspx
6. www.jutarnji.hr/ekskluzivno-umjesto-ugovora-na-odredeno-i-neodredeno-vlada-uvodi-jedinstveni-ugovor-o-radu-/1052666/
7. www.jutarnji.hr/svaki-peti-zaposlen-s-burze-od-pocetka-ove-godine-je-sezonac/181630/
8. www.24sata.hr/politika/svaki-peti-zaposlenik-u-hzmo-ima-status-invalida-i-beneficije-330386
9. www.jutarnji.hr/svaki-peti-covjek-u-drzavnoj-upravi-radi-na-poziciji-sefa--/777804/
10. dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/svaka-peta-osoba-u-nasoj-administraciji-je-visak.html

Kao što vidiš stole123 transparentno i lupežima na vlasti poznato činjenično stanje u državi u kojoj su političari paraziti i đabalebaroši na grbaći prevarenih i opljačkanih.

I nema tu kao kod nekih nadobudnih stranačkih vojnika sa stranačkim naočalama koji pozivaju uredništvo na cenzuru, pozivajući se na osobnu stručnu spremu, a pri tome ignoriraju činjenicu da su usamljeni u svojim gledištima na na meritum kolumne i ne uvažavajući činjenicu da je 889 ljudi ocijeni naslov i tekst kolunme sa sviđa mi se. No naravno što je mišljenje 989 osoba naspram mišljenja odanog vojnika partije na vlasti!

Prema tome radi se uistinu o 10 čuda nesposobnog Zorana Milanovića i SDP-a!
stole123
18.10.2013. 23:53
nadakon,ja poštujem svakog komentatora pa tako i fitilja , a što se tiče privjeska neću ti odgovoriti barem ne javno a ti razmisli na što sam mislio, pozdrav
nadakon
18.10.2013. 23:19
Stole mislim da znaš šta je privjesak..toliko o tome..a dali ga i ti cijeniš ili ga se možda plašiš..pozz..
stole123
18.10.2013. 22:58
nadakon opet tražiš da ti fitilj odgovori pa se onda ljutiš, rekao sam ti nediraj lava dok spava, a što se tiče siniše totalno si promašio fitilj izuzetno cijeni i poštuje sinišu a mislim da i siniša fitilja,
nadakon
18.10.2013. 22:31
Tako je mirovnjak slažem se..fitilj toliko laprda po ovom portalu tako da se pogubi i zaboravi šta je prije toga lagao..pozz..i mislim da je tip jako ljubomoran na sinišu..
stole123
18.10.2013. 22:15
e fitilj neslažem se sa vašom ocijenom deset čuda zorana milanovića pogotovo sa desetom svaka peta osoba u administraciji je višak. ja mislim da je svaka druga osoba u administraciji višak,
pokušajte se sjetiti kad su uvođeni kompjuteri u naše ustanove, sjetite se da su tada govorili da jedan kompjuter zamjenjuje 5 ljudi, u našoj administraciji nitko nije dobio otkaz ali je svatko dobio kompjuter i zaposlili još u administraciju, i sada normalno oni pokušavaju opravdati svoje postojanje i izmišljaju neke gluposti da bi nešto radili a nama još više zakomplicirali bez potrebno, pozdrav
fitilj
18.10.2013. 20:57
@atma potpisujem!

@siniša prpić sa mirovnjakom se često ne slažem i nisam tvrdio da je lopov, ali je sklon lažima i lažnim prikazima onoga što je napisano i to je bitna razlika.

Ako su kako tvrdiš "neki s kojima ste Vi prijateljivali su pod istragom....." to je njihova stvar i ne vidim kakve to veze ima samnom, ili si i ti postao sklon insinuacijama kao članovi koalicijski partneri iz stranke opasnih namjera.
www.youtube.com/watch?v=hpYCfTClUf4
siniša prpić
18.10.2013. 20:10
@fitilj, pročitajte naslov gornjeg teksta i sjetite se izjava župana. Osobni animoziteti me ne zanimaju. Nisam do sada od Vas čuo da je @mirovnjak lopov, a neki s kojima ste Vi prijateljivali su pod istragom.....

youtube.com/watch?v=5gXzs6gx4lU
atma
18.10.2013. 20:05
@fitilj

Najveća pljačka hrvatskih građanki i građana je pljačka njihove vlastite pameti koju im nameće rotirajuća lopovska garnitura na vlasti. U vezi s tim bit ću slobodan povući jednu paralelu na tu temu:

"Biste li dopustili čovjeku s dijagnozom luđaka da vam dolazi najmanje pet puta tjedno u kuću i da
vam govori da se trebate osjećati isto kao i on? Biste li se ikada složili s njim i bili euforični samo zato što se on tako osjeća ili pak očajni jer on misli da biste se vi trebali tako osjećati? Svakako ne. Inzistirali biste da sami kontrolirate svoj emocionalni život temeljeno na svom iskustvu i uvjerenjima. Međutim, kada se radi o financijskom dijelu njihova života, milijuni ljudi dopuštaju da im gospodin Tržište govori kako da se osjećaju i što da rade, unatoč činjenici da s vremena na vrijeme on totalno poludi."

Jason Zweig - dio komentara na osmo poglavlje knjige Inteligentni investitor od Benjamina Grahama
fitilj
18.10.2013. 19:37
@mirovnjak kao po ustaljenom običaju bezočno lažeš tvrdeći da se u gornjoj kolumni, ili da je bilo tko tvrdio da je Zakon o legalizaciji potpuno nepotreban zakon, već kao što sam naslov ukazuje radi se o tome da je taj zakon jedna od najvećih pljački hrvatskih građanki i građana jer se je cjeli proces legalizacije za građanke i građane mogao sprovesti puno jeftinije, a sve cijeneći krivicu vlasti, nesposobne i lijene birokracije i nesavjesnosti onih koji su gradili bez potrebne građevinske dozvole.

Znači teret legalizacije nije se trebao samo prebaciti na leđa i onako opljačkanog i na rub gladi divedenog naroda, pri čemu se je bezočno visokim troškovima pogodovalo arhitektima, geometrim i lokalnoj samoupravi.

I to je to, a ti se svojim kako tvrdiš stručnom osnovom samo branio one koji su bez socijalne osjetljivosti i sluha za vlastiti narod našli načina da ga ponovno opljačkaju po zakonskoj osnovi i namaknu novac za sebe, nesposobnu i preglomaznu birokraciju i državni aparat, pogotovo onaj represivni koji je kao što vidimo sve češće na ulicama da štiti vlat koja je potpuno izgubila ne samo kompas, već i sluh za one koji su ih birali da ih izbave iz socijalnog ponora u koji ih je bacila bivša vlast, a ne da ih čerupaju do zadnje kapi krvi i osobnog bankrota koji prijeti jednoj četvrtini hrvatskih građanki i građana!

A ti moj Siniša Prpić sve jasnije pokazuješ znakove privjeska, a ne naovisnog koalicijskog partnere stranke opasnih namjera!

Deset čuda Zorana Milanovića i SDP-a!

1. Jedan zaposleni uzdržava jednog umirovljenika.
2. Dnevno desetak obitelji ostaje bez doma, a čak 253.000 građana su u blokadi.
3. Svaki peti građanin je siromašan i životari na rubu egzistencije.
4. Svaki peti Hrvat gladuje.
5. Svaki peti Hrvat je nezaposlen.
6. Svaki peti je zaposlen na fleksibilan ugovor.
7. Svaki peti zaposlen s burze je sezonski radnik.
8. Svaki peti zaposleni u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje je invalid.
9. Svaki peti čovjek u državnoj upravi radi na poziciji šefa!
10. Svaka peta osoba u našoj administraciji je višak!siniša prpić
18.10.2013. 18:33
Ako ste "mirovnjak", niste bedasti. Tak je.
mirovnjak
18.10.2013. 16:52
Uredništvu!
Nadam se da ćete smoći snage nakon ovog teksta i ispričati mi se za neviđenu količinu uvreda na vašem portalu koju niste spriječili nakon što sam se usprotivio na stručnoj osnovi Vašem uvaženom kolumnisti koji je o ovom zakonu na Vašem portalu iznio potpuno suprotne ocjene od ovih koje je ovaj uvaženi skup ocijenio, utvrdivši da je ovo potpuno nepotreban zakon i jedna od najvećih pljački Hrvatskih građanki i građana..
Lijep pozdrav.


Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.