Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Tomislav Tolušić

Tolušić i Nemec otvorili spoj ceste Dolci-Karlovac Feričanački

        16.04.2009.         1755 pogleda
Tolušić i Nemec otvorili spoj ceste Dolci-Karlovac Feričanački

Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić i gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec, danas su u funkciju pustili asfaltirani spoj ceste Dolci-Karlovac Feričanački, izvršivi obećanje mještanima Karlovac Feričanačkog i Dolca, dano prije šest mjeseci. Jedan kilometar spojne ceste, investitore, Grad Orahovicu, Županiju Virovitičko - podravsku i Županijsku upravu za ceste, stajao je 700 tisuća kuna, od čega je grad Orahovica izdvojio 200 tisuća kuna. Završetkom ovoga posla, Karlovac Feričanački i Dolci, napokon su asfaltom spojeni s gradom Orahovica, rekao je predsjednik MO Dolci Franjo Zeman, dodavši kako su današnjim činom stvoreni gotovo svi preduvjeti za povratkom stanovništva i u Dolce i u Karlovac Feričanački.

- Želimo stvoriti jednake uvjete za život u našim prigradskim naseljima kao što ih ima sam grad Orahovica - rekao je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, dodavši kako je završetkom ove spojene ceste, grad Orahovica, završio s asfaltiranjem svih prometnica na području grada, najavivši skori početak izgradnje vodovoda. Nemec je kazao kako gradska vlast želi zaustaviti iseljavanje sela.

Župan Tomislav Tolušić pohvalio je izvođače radova zahvalivši se gradu Orahovica na svesrdnoj pomoći, obećavši mještanima Karlovca i Dolaca daljnja ulaganja.

- Virovitičko-podravska županija radi velike projekte, no isto tako pokušava i u malim sredinama stvoriti kvalitetne preduvjete za život - istaknuo je Tomislav Tolušić, dodavši kako je grad Orahovica pravi primjer kako treba raditi u malim sredinama, zaključivši kako će i nadalje stajati na raspolaganju svim mještanima županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
18.4.2009. 20:49
Kamo li srece da su ovi hrvatski kreditni dugovi koristeni za privredu a ne za tko zna sta sve ne (na luksuz princeza i princeva). tada je brojka bila 20 na 20 mil. a sada na 4,4 mil brojka iznosi 40 (videjti intervju sa Lj Jurcicem).
B-B-B
18.4.2009. 12:38
Dao je tito sagraditi tvornice po čitavoj yu i to nije bilo tako loše ali su tvornice poslovale sa gubitkom i to se na kraju godine refundiralo iz držvne blagajne, koja je dizala silne kredite da bi mogla sve to namiriti. Bilo je puno nelogićnosti u smislu isplativosti pojednih firmi, ali morale su postojati zbog mira u kući.
Pero
18.4.2009. 11:46
Nekad su napravili tvrtku koja zapošlava nekoliko tisuča ljudi i onda ta tvrtka pravi infrastrukturu po okolici da radnici lakše mogu ići na posao, naravno takve tvrtke su imale i vlastite autobuse, danas recimo slatina više nema takvih tvrtki ni autobusa osim čazmatransa koji vozi samo djecu a ostalo je ništa jer nema radnika, ako trebate primjer takve tvrtke bio je to npr. Babin Agrokomerc koji je od jedne male poljoprivredne zadruge narastao u ... pa stariji se sječaju ako ničega drugog onda topsa.
tomislav
18.4.2009. 10:17
Zna bbb dobro da su porije 30 godina vjetrovi drukcije puhali jer placalo se u Fond za nerazvijene, Makedonija, C Gora i na vrhu Kosovo, a za domace kanalizacije i infrastrukture nije bilo uvijek para, jer RH smatrala se razvijenom pa je placala.
B-B-B
18.4.2009. 7:55
Normalno da asfaltiranje neke ceste nije pobjeda neke partije, imaš zanimljiv stav moram priznati, kada se neki od projekta dovrši onda si i ti zaslužan kao porezni obveznik.Ne znam koliko je u slatini projekata pod esdepeom dovršeno ali znam šta se u virovitici napravilo. Dva pružna prijelaza su zaštičena, odvodnja je tema za neke druge prilike jer su prigradska naselja stvarno trebala imati kanalizaciju prije barem 30 godina i to je sramota, o kružnim tokovima neću ni pisati.
kritika
17.4.2009. 9:17
b.b.b. Ne mogu ti odgovoriti za Viroviticu jer je tamo HDZ-e sa HSLS-om od 19 godina bio na vlasti 18 ali evo 2 primjera iz Slatine gdje je SDP-e bio 4 godine na vlasti:
1. Rekonstrukcija ceste D2 centar do Sladojevaca 4 km komplet sa instalacijama, nova posteljica novi tampon naravno i asvalt, bez rezanja vrpci kako kod početka radova, tako kod puštanja u promet.
HDZ 80 m` šetnice u ulici Ante Kovačića na otvaranju predsjednik sabora, 2 ministra i 2 vola na ražnju.
2. Uređeno 5 željezničko cestovnih prelaza i za 2 pripremljena dokumentacija sa građevnom dozvolom ponovo bez ijedne vrpce.
HDZ završio 1 prijelaz. Vrpca kod otvaranja, Jopa 2 puta obišao radove naravno sa gradonačelnikom, županom i desetak novinara i na kraju svečano puštanje u promet.
Ovako bi mogao do u nedogled, ali tu ću stati.
tomislav
17.4.2009. 8:23
Asvaltiranje neke ceste nije pobjeda neke partije nego su to stvari koje idu svojim tijekom stvari (infrastruktura) a to znaci iz dzepova svih bez obzira tko u tom momentu vlada. Zato vrpce i skare (hr: trake i makaze) nisu uopce vazne. Ako si u njemackoj zivio valjda si to uvidio. ako nisi onda ne zam sta uopce znas.
ne znam zasto sramotite hrvate izvan granica kad jos uvijek imaju dobar image. Mi smo pametan narod ali uvijek imamo totalno glupu vlast (bolje reci pohlepnu), i sta smo onda - pa glupani i tupani, a sta drugo.
B-B-B
17.4.2009. 7:32
Slićno je komentirala jedna visoko pozicionirana političarka iz redova esdepea, kaže ona pa vi se samo slikate, slikate i slikate kada nešto napravite, pa su ju upitali zbog čega se vi niste slikali kada se dovršio određeni projekt ? Odgovor nije težak a ako ti ne ide imaš od mene jokera .
tomislav
17.4.2009. 2:02
sve je to lijepo i dobro samo da ja imam prijatelja iz recimo neke zap europe i da se slucajno nadjemo an takovom nazovi otvaranju i da me pita a sta to ti rade mene bi ipak bilo sram da kazem da se slavi asfaltiranje toga puta do grada. kad cemo napustiti stare partijske obicaje rezanja tih vrpci i jednostavno reci da se npr od sutra u jutro u 5 moze korisititi nova dionica te i neke ceste. a hdzeovci da ostanu doma i odmore se preko weekenda za nove radne pobide.


Još iz kategorije Tomislav Tolušić