Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Crna kronika

Tjedan u prometu: 14 nesreća, 299 prekršaja, 29 pijanih vozača, najveća nedozvoljena brzina 119 km/h

  mup           17.02.2020.         1302 pogleda
Tjedan u prometu: 14 nesreća, 299 prekršaja, 29 pijanih vozača, najveća nedozvoljena brzina 119 km/h

Prošlog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća od kojih 13 s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenim osobama u kojima su dva putnika lako ozlijeđena. Ukupno je utvrđeno 299 prekršaja: 29 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 78 upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 40 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 nepropisnog korištenja mobitela, 2 upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.78 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 29 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u subotu u 23.45 sati u Pitomači.

Najveća brzina kretanja vozila od 119 km/h utvrđena je u subotu u 14.10 sati kojom je u Starom Gracu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom vikenda su u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu policijski službenici pojačano su nadzirali prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 133 prekršaja 24 je upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 33 upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 20 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 14. veljače 2020. godine od 12 do 20 sati je na području Policijske postaje Slatina provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola, a akcija iste usmjerenosti je provedena i u noći subota / nedjelja, 15./16. veljače 2020. godine od 22 do 6 sati na području cijele policijske uprave. U tim akcijama je kod 183 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor, utvrđeno i sankcionirano 37 prekršaja od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom proteklog tjedna, od 10. do 16 veljače 2020. godine su u sklopu aktivnosti organizacije ROADPOL policijski službenici vršili pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa u sklopu kojega su kod 6 kontroliranih autobusa i 113 teretnih vozila utvrđena 63 prekršaja.

 

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika