Ministarstvo zdravstva: 5,2 milijuna kuna za projekte primicanja zdravlja
Sabor u srijedu o stanju sudbene vlasti u prošloj i pretprošloj godini
Za posebne potrebe i projekte Hrvata izvan Hrvatske 1, 4 milijuna kuna
Jutarnji list: Svaki će građanin za nove Vladine povišice godišnje plaćati 875 kuna
Večernji list: Hrvatska ulazi u bitku za Volkswagenovu tvornicu
Socijalni partneri na konzultacijama oko visine minimalne plaće za 2020.
Marić: Koalicija složna - okvir proračuna i javnih financija je dobar i tako treba nastaviti

Ti si još mlada, puna elana, ideja novih, ideala. Sretna Vam Nova 2019.!


  biLJana           Biljana Kovačević           01.01.2019.         1708 pogleda
Ti si još mlada, puna elana, ideja novih, ideala. Sretna Vam Nova 2019.!

Evo je došla. Kuca na vrata. Polako je unutra puštam, dobrodošlicu joj želim, zastore spuštam. U tišini najprije hoću da ju primim za ruku, da budem sigurna da tu je. Zagrlim je snažno, u obraz je ljubim. U oči je gledam. Došla si opet godino nova, da budeš uza me da vodiš me put snova. Neću ti okrenuti leđa, otpustit ću godinu staru, nek' završi kao stara roba u nekom starom ormaru. Ona je dala svoje najbolje što je znala, a sada je pristojno tebi prednost dala. Ti si još mlada, puna si elana, ideja novih, ideala. Još znaš maštati, maštom se služiti i ciljeve nove postavljati. Još si strastvena, puna žara i želja, za nove pustolovine imaš dara. Imaš smisao za humor, ne daš da te savlada umor. Trsiš se, trudiš, da nove utabaš pute, svakom putniku nove šanse ustupiš.

Zato te pozdravljam draga, širom ti otvaram ruke, s tobom znam, stići ću sigurno do sigurne luke. U te se pouzdam, vjerujem ti i s tobom ću rado svaki tvoj dan da podijelim. Ti ćeš me pratiti nježno kao svaka mati, podršku mi uvijek dati i kada griješim i kada padnem, iz prikrajka mi namignuti, pa mi osmjeh izmamiti. Rast ćemo tako i ti i ja, zajedno ići put kraja, do mjesta onog kad i ti ćeš ostariti, postati godina stara. A onda kao džentlmen pravi, ustupiti mjesto novoj dami. Sada nam daruješ godinu cijelu, kao na pladnju kažeš izvoli, radi što želiš, cijeli svijet osvoji. Na tebi je hoćeš li iskoristiti moj dar, prije no što i sam postaneš star.

Dugo sam razmišljala o darovima. Svaki talent je dar od boga. I kao takav ne bi smio ostati samozatajan. Zapravo, pravi smisao i jest u tome da se on dijeli s drugima i tako postiže svoju svrhu. Mislim da je čak grijeh ne podijeliti ga i na taj način ostvarivati opće dobro. Svatko tko ga posjeduje dužan je svoj talenat podastrijeti svijetu na prosudbu. Ne radi se o tome da umjetnik sakuplja pozitivne poene za sebe i svoj rad, već da drugima pomogne osvijetliti darove koje nose u sebi i ohrabriti ih da ih žive. Moj dar od boga je pisanje. Zato mislim da zadržavajući ga samo za sebe, iskazujem nezahvalnost tvorcu koji mi ga je darovao i iznevjerujem sve one koje bi moj rad potakao da pronađu u sebi iskru koja bi mogla zapaliti njihov plam.

Zato Vam svima želim u Novoj 2019.godini da osvijestite svoj talent, da ga iskažete i živite u skladu s njime.

Sretna Vam Nova godina!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

justicija 02
7.1.2019. 8:56
…..ovo je zaista jako lijepa dobrodošlica Novoj godini, od prvog pa do zadnjeg retka,
a ja sam „ukrala“ autorsko pravo, pa izdvojila dio
„Došla si opet godino nova, da budeš uza me da vodiš me put snova. Sada nam daruješ godinu cijelu, kao na pladnju kažeš izvoli, radi što želiš, cijeli svijet osvoji. Na tebi je hoćeš li iskoristiti moj dar, prije no što i sam postaneš star.“
Lijep pozdrav autorici teksta.


Još iz kategorije biLJanaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: