Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  biLJana

Ti si još mlada, puna elana, ideja novih, ideala. Sretna Vam Nova 2019.!

  Biljana Kovačević           01.01.2019.         2081 pogleda
Ti si još mlada, puna elana, ideja novih, ideala. Sretna Vam Nova 2019.!

Evo je došla. Kuca na vrata. Polako je unutra puštam, dobrodošlicu joj želim, zastore spuštam. U tišini najprije hoću da ju primim za ruku, da budem sigurna da tu je. Zagrlim je snažno, u obraz je ljubim. U oči je gledam. Došla si opet godino nova, da budeš uza me da vodiš me put snova. Neću ti okrenuti leđa, otpustit ću godinu staru, nek' završi kao stara roba u nekom starom ormaru. Ona je dala svoje najbolje što je znala, a sada je pristojno tebi prednost dala. Ti si još mlada, puna si elana, ideja novih, ideala. Još znaš maštati, maštom se služiti i ciljeve nove postavljati. Još si strastvena, puna žara i želja, za nove pustolovine imaš dara. Imaš smisao za humor, ne daš da te savlada umor. Trsiš se, trudiš, da nove utabaš pute, svakom putniku nove šanse ustupiš.

Zato te pozdravljam draga, širom ti otvaram ruke, s tobom znam, stići ću sigurno do sigurne luke. U te se pouzdam, vjerujem ti i s tobom ću rado svaki tvoj dan da podijelim. Ti ćeš me pratiti nježno kao svaka mati, podršku mi uvijek dati i kada griješim i kada padnem, iz prikrajka mi namignuti, pa mi osmjeh izmamiti. Rast ćemo tako i ti i ja, zajedno ići put kraja, do mjesta onog kad i ti ćeš ostariti, postati godina stara. A onda kao džentlmen pravi, ustupiti mjesto novoj dami. Sada nam daruješ godinu cijelu, kao na pladnju kažeš izvoli, radi što želiš, cijeli svijet osvoji. Na tebi je hoćeš li iskoristiti moj dar, prije no što i sam postaneš star.

Dugo sam razmišljala o darovima. Svaki talent je dar od boga. I kao takav ne bi smio ostati samozatajan. Zapravo, pravi smisao i jest u tome da se on dijeli s drugima i tako postiže svoju svrhu. Mislim da je čak grijeh ne podijeliti ga i na taj način ostvarivati opće dobro. Svatko tko ga posjeduje dužan je svoj talenat podastrijeti svijetu na prosudbu. Ne radi se o tome da umjetnik sakuplja pozitivne poene za sebe i svoj rad, već da drugima pomogne osvijetliti darove koje nose u sebi i ohrabriti ih da ih žive. Moj dar od boga je pisanje. Zato mislim da zadržavajući ga samo za sebe, iskazujem nezahvalnost tvorcu koji mi ga je darovao i iznevjerujem sve one koje bi moj rad potakao da pronađu u sebi iskru koja bi mogla zapaliti njihov plam.

Zato Vam svima želim u Novoj 2019.godini da osvijestite svoj talent, da ga iskažete i živite u skladu s njime.

Sretna Vam Nova godina!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

justicija 02
7.1.2019. 8:56
…..ovo je zaista jako lijepa dobrodošlica Novoj godini, od prvog pa do zadnjeg retka,
a ja sam „ukrala“ autorsko pravo, pa izdvojila dio
„Došla si opet godino nova, da budeš uza me da vodiš me put snova. Sada nam daruješ godinu cijelu, kao na pladnju kažeš izvoli, radi što želiš, cijeli svijet osvoji. Na tebi je hoćeš li iskoristiti moj dar, prije no što i sam postaneš star.“
Lijep pozdrav autorici teksta.


Još iz kategorije biLJanaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.