Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2024.

Teško mi je zamisliti običnog, slobodnomislećeg čovjeka koji će 17.04. glasati za HDZ!!

  Mate Vukušić           15.04.2024.         1993 pogleda
Teško mi je zamisliti običnog, slobodnomislećeg čovjeka koji će 17.04. glasati za HDZ!!

Dva dana je do izbora za Sabor Republike Hrvatske. Izbori koji će uvelike odrediti smjer države u sljedeće 4 godine ali i na puno duže razdoblje. Nakon osam teških godina, koje je upravo teškima napravio Plenković sa svojim poslušnicima, teško mi je povjerovati da ovaj umišljeni lik može dobiti povjerenje na još četiri godine. Što više, uvjeren sam da neće.

Tko je, dakle, kriv za ovu devastaciju hrvatskog gospodarstva, za nikad lošiji standard hrvatskih građana, kako radnika, poljoprivrednika tako i umirovljenika. I ovdje, u Virovitičko-podravskoj županiji, u najsiromašnijoj županiji u RH, županiji s najmanjom prosječnom plaćom, županiji bez metra brze ceste, županiji koja ima siranu u kojoj se ne može proizvesti sir, u županiji u kojoj se htjelo raditi retenciju i akumulacijsko jezero u kraju koji nikad nije poplavljen, u županiji u kojoj je većina dimnjaka odavno ugašena, koja je ostala bez tvornice keramičkih pločica, bez ponosa županije-tvornice šećera, bez dvije tvornice opeke, bez poljoprivrednog giganta (dali samo jednog), u županiji koja je ostala bez 35.000 žitelja u 30 godina.....

Dakle, tko je kriv? Plenković kaže da to nema veze s "njegovim" novim HDZ-om. Strankom koja, valjda nema nikakve dodirne točke s onom koju je osnovao prvi predsjednik RH.

Za zaključiti je da je kriv onaj, Franjin, Sanaderov, Kosoričin, Karamarkov HDZ koji je pravomoćno osuđen kao kriminalna organizacija.

Da se podsjetimo. U obrazloženju presude Vrhovni sud navodi kako su Ivo Sanader i njegova grupa od 2004. do 2009. godine postupali sa ciljem pribavljanja nelegalnih sredstava, prikrivanja ostvarenih prihoda i iz njih financirali rad političke stranke. Navode i kako je Sanader svojim postupanjem znatno urušio sustav povjerenja u institucije vlasti jer je svoj položaj koristio za osobno bogaćenje, a naročito za nezakonito financiranje stranke kojoj je bio na čelu. “Njegovo ponašanje je bilo usmjereno na opstanak stranke i ostanak na vlasti, stvarajući sliku politike kao zanimanja u kojem je politička korupcija pravilo, a ne izuzetak. Riječ je o najtežem obliku političke korupcije na čijem vrhu je bio premijer”, stoji u obrazloženju Vrhovnog suda.

Eto, taj HDZ je kriv! Nikako to nije Plenkovićev HDZ koji je osam godina na čelu države. U čijoj Vladi je nedodirljivi smijenio 30 ministrica i ministara. Zbog dokazanih koruptivnih radnji i stjecanja protupravne imovinske koristi, trgovanja utjecajem, stjecanja enormne imovine bez pokrića. Isti onaj čiji članovi su zamračili milijardu rasprodajom plina u INA-i. Onaj čiji su reprezenti kupovali jahte europskim novcem kako bi snimili stanje potresom porušenih kuća na Baniji. SMS kemijanje bivše gradonačelnice Knina nije potrebno ni spominjati jer niz onih s kojima se dopisivala je impresivan ali i nevjerojatan i monstruozan. Finale kojeg se tek očekuje. Kada stignu Rijeke pravde. A neminovno stižu. 18.04.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2024.