Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Dossier Palm

Teški nokaut gradonačelniku Kirinu? Ne, na podu su građani Virovitice. Opet!

  Mate Vukušić           13.04.2020.         5719 pogleda
Teški nokaut gradonačelniku Kirinu? Ne, na podu su građani Virovitice. Opet!

Kako to i obično biva, čestitke u blagdansko vrijeme su uobičajena stvar. Dva dana prije Uskrsa građani Virovitice, kolektivno, nas 20.000 dobili smo čestitku od Državne revizije da je Grad, da smo svi mi opljačkani za 16 milijuna 904 tisuće kuna. Da, opljačkani, pokradeni.

A kako drugim imenom nazvati protuzakoniti  transfer 9,9 milijuna kuna nekakvom sportskom društvu. Pa onda 6,7 milijuna kuna dignutih na bankomatu nekakve banke kojoj, usput budi rečeno, nije bilo sumnjivo dizanje tolikog iznosa od strane  jedinice lokalne samouprave što je preveliki iznos i za grad poput Madrida. I nešto sitno (239.000 kuna) dignuto u poslovnici te, nekakve banke. Koja je u skladu sa slovom Zakona o tajnosti podataka čuvala identitet osobe/osoba koje su trošile novac 20.000 Virovitičana.

Ravno 319 dana od događaja koji je unio nemir u živote Virovitičana, nagađanja što se desilo s mladim pročelnikom Sinišom Palmom koji je, između brojnih poslova, bio zadužen i za gradsku riznicu iz koje je, prema prvim informacijama iz Gradske uprave nestalo 17 milijuna kuna.

Događaj koji će zbog ove zamračenosti još godinama puniti lokalne medije, pa i nacionalne, biti predmetom nagađanja javno ili potiho. Gradskim uredima, naročito onom za financije, prodefilirale su brojne institucije: MUP, USKOK, Državna revizija, tzv unutarnja kontrola Ministarstva financija...

Rezultat-počinitelj nepoznat! Kao da smo svih nas 20.000 raspolagali sa sredstvima gradskog proračuna. Sredstvima grada  koji je s ponosom isticao kako je od  Projekta gradonačelnik.hr dobio službeno priznanje kojim se želi potaknuti podizanje standarda i upravljanja gradovima u RH. A cilj je nagraditi one gradove koji predstavljaju uspješno lice lokalne politike. Strašna sreća za Virovitičane. Među 17 stavki zbog kojih je Virovitica dobila priznanje među najuspješnijim gradovima je, danas je to nemoguće povjerovati, transparentnost proračuna.

Ovaj tim koji vodi grad odgovoran je za nastalu štetu, to je sigurno. Tko imenom i prezimenom? Ne zna se, ako je suditi prema do sada službenim informacijama. Ono što je sigurno, najodgovorniji je prvi  čovjek tima – gradonačelnik. Oporba je u nekoliko navrata tražila ostavku za ovakav katastrofalan rad gradske uprave ali gradonačelnik je odbio bilo kakvu odgovornost za nestanak ovog ogromnog iznosa  iz gradske blagajne.

Može li se očekivati ostavka nakon ovakvog šamara Državne revizije, nakon isključujućeg CRVENOG KARTONA gradu i gradonačelniku? Ni govora, nije gradonačelnik na toj civilizacijskoj razini.

A šta očekuju građani Virovitice?  Sigurno se ta želja može iščitati u Uskršnjoj poslanici Ivice Kirina, urbi et orbi Virovitičanima: pobijedit će svjetlo tamu, dobro će pobijediti zlo, istina će uništiti laž.

Može li bolje i iskrenije?

Može, naravno, u svibnju 2021. godine na izborima za Gradsko vijeće Virovitice, za gradonačelnika Virovitice građani moraju potegnuti CRVENI KARTON   Kirinu, svim odgovornima za devastaciju gradskog proračuna, za svrstavanje našeg grada i županije na dno prema svim pozitivnim vrijednostima. Samo tako će svjetlo pobijediti tamu, istina poništiti laž.

Mate Vukušić
Predsjednik Županijske organizacije
SDP Virovitičko-podravske županije
 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Robert Majstorović
13.4.2020. 10:56
pokupe tam treba pisati ali ja sam nepismen pa navek malo zabrljam jbg desi se i curi dite kaj nebi meni tak kaj


Još iz kategorije Dossier PalmVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.