Banner
Sabor: Oprečni stavovi oko ustavnosti odluke o obuci ukrajinskih vojnika
Banožić: Postoji sprega između Milanovića i Franka Vidovića
SPH: Napad na policajce vozilom treba kvalificirati kao pokušaj ubojstva
Građani će od sutra moći nabaviti početni paket eurokovanica
DP: Školama i vrtićima imena djece žrtava Domovinskog rata
Večernji list: Može li Alketbi glasati na skupštini dioničara Fortenove?
Jutarnji list: FBI u Trogiru zbog jahte Putinova kuma

  Dossier Turudić

Telegram: Turudić kaže da nije dobio poziv za sud jer mu poštar ne može ući u zgradu. Mi smo ušli najnormalnije

  Andrej Dimitrijević/Telegram           29.09.2019.         2134 pogleda
Telegram: Turudić kaže da nije dobio poziv za sud jer mu poštar ne može ući u zgradu. Mi smo ušli najnormalnije

Nakon što je u utorak 24. rujna objavljeno da je prebrzo vozio, zatim se odbio zaustaviti na policijsko upozorenje, a onda nije ni dolazio na ročišta za taj prekršaj, predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić javnosti je nudio razna opravdanja. Ukratko, lažu policajci koji su ga pokušali zaustaviti, sutkinja koja ga je osudila, poštar koji tvrdi da mu je uredno dostavljao pozive za sud.

“Nije bilo obavijesti o pošiljkama. Poštar dođe u vrijeme kada sam na poslu i zvoni. Ako nema nikoga u zgradi tko bi mu otvorio ulazna vrata, on ode i putem baci odrezak. Znate kako to funkcionira”, izjavio je za Jutarnji list.

Suca Turudića ubrzo je priopćenjem demantirala Hrvatska pošta iz koje tvrde da su mu obavijesti uredno dostavljene, no on je zatim za 24 sata izjavio: “Svi moji susjedi rade, tko poštaru može otvoriti? Vi vjerujte meni, ili poštaru”, kazao je gospodin sudac, dodajući kako njemu “ne pada na pamet polemizirati s poštarom”.

Kada već banaliziramo, možemo do kraja

Kako nam se učinilo da šef Županijskog suda banalizira ovaj slučaj, Telegram ga je odlučio banalizirati do kraja. Otišli smo na njegovu adresu i pokušali ući u haustor u petak oko 15.30, dakle usred radnog dana. Nismo morali ni zvoniti nikome od stanara jer je ulaz, kao što možete vidjeti u  videu na portalu Telegram, naprosto bio otključan.

Jedan od susjeda s kojim smo nešto kasnije razgovarali, kazao nam je kako su vrata otključana baš petkom, kada smo mi odlučili provjeriti stanje, i to zato što tada čistačica dolazi oprati stubište. Čistačica, valja napomenuti, nije bila tamo kada su Telegramovi reporteri radili provjeru. No, nakon spomenutog telefonskog razgovora sa susjedom, vratili smo se na adresu i tada su vrata doista bila zaključana.

Međutim, čak i ako je doista došlo do takve bizarne koincidencije baš za vrijeme naše provjere, to ne opravdava poznatog suca. Prema informacijama iz Hrvatske pošte, ni zaključana vrata, naime, gospodinu Turudiću ne mogu biti izgovor: za Telegram kažu kako je poštar I. Š. već deset godina zadužen za ovu adresu i ima ključ od ulaza u kojem stanuje šef Županijskog suda.

I snimka potvrđuje, oglušio se na zapovijed policije

Hrvatska pošta medijima je neki dan dostavila i očitovanje u kojem eksplicitno navodi da to što govori sudac nije točno. Obavljena je, tvrde, hitna provjera na terenu i utvrđeno je kako je poštar doista pokušao dostaviti sudski poziv gospodinu Turudiću. Nakon što primatelj tamo nije zatečen, u sandučiću mu je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke. Primatelj u roku od pet radnih dana pošiljku nije podigao u poštanskom uredu te je ona vraćena pošiljatelju. I tako četiri puta, za četiri sudska poziva.

Nadalje, današnja izdanja Jutarnjeg i Večernjeg lista pišu kako suca Turudića demantira i video koji je policija snimila tijekom njegove prebrze vožnje. Iz nekoliko im je izvora potvrđeno kako se na snimci jasno vidi da se sudac Turudić oglušio na zapovijed policije i da se zaustavio tek u drugom pokušaju. Snimka, dakle, potvrđuje iskaz koji je policajac Josip Blažević dao na sudu, opisujući događaj od 20. siječnja u 16.46, kada je Ivan Turudić uhvaćen kako vozi 132,5 kilometra na sat tamo gdje je ograničenje brzine 80.

“Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču Policija – slijedite nas. Vozač je unatoč tome nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Dijebala”, svjedočio je policajac Josip Blažević na bjelovarskom sudu. Riječ je, usput, o iskusnom policajcu, koji je u službi od 1991. godine, radio je na svim poslovima prometne policije i prošao je školu sigurne vožnje na Grobniku. Na snimci se, pišu mediji, jasno vidi da su policajci u presretaču pretekli suca, upalili znak da ih slijedi i skrenuli, no on nije otišao za njima, nego je samo produljio. Morali su opet krenuti za njim, upaliti rotirke i tek su onda uspjeli.

‘Nije točno da ga je policija poticala na prebrzu vožnju’

Suca Turudića na kraju je demantirao i glasnogovornik bjelovarskog suda, sudac Darko Laklija. “Pregledavanjem snimke nisu uočene nikakve nepravilnosti u postupanju policijskih službenika iz presretača”, kazao je za današnji tiskani Jutarnji. “Na snimci nije vidljivo”, dodao je, “ni da se presretač kretao nekoliko metara iza Turudićeva Audija Q5, odnosno da mu je bio na repu i poticao ga na brzu vožnju, što je sudac također tvrdio”.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
29.9.2019. 19:05
Hrvatszko pravoszudje je najbolje u EU !!
U iducem klipicetu na Jubito ima da podsztrem dokasze !!
https://www.youtube.com/watch?v=1JZtwGaAaD0
rodjo orban
29.9.2019. 15:30
A na Jubito novi filmic od Srdjana JHP Orbana,,szamo posteno :)


Još iz kategorije Dossier Turudić