Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Turudić

Telegram: Sudac Turudić je pobijedio. Brani zamjenika šefa policije koji je divljački vozio: on je domoljub, a napadaju ga komunisti

  vn           25.10.2019.         2463 pogleda
Telegram: Sudac Turudić je pobijedio. Brani zamjenika šefa policije koji je divljački vozio: on je domoljub, a napadaju ga komunisti

Danas se obilježava Europski dan pravosuđa pa je HRT u emisiju pozvao predsjednika Županijskog suda u Zagrebu, Ivana Turudića, da im malo ispriča o tome kakva je situacija s pravosuđem u Hrvatskoj. Turudić je prvo pričao kako nije onakvo kakvo bi trebalo biti, ali da nije ni ovakvo “kakvim ga opisuju mediji i političari svojim jeftinim kritiziranjem”. Onda je iznio nekoliko ideja kako stvari popraviti, a vrlo brzo tema razgovora postala je i njegova presuda za prebrzu vožnju.

Konkretno, voditelj je suca Turudića pitao jesmo li u Hrvatskoj pred zakonom svi jednaki pa je naveo primjer zamjenika glavnog ravnatelja hrvatske policije, Josipa Ćelića, za kojeg se tek sad doznalo da je u ožujku u naseljenom mjestu vozio 166 kilometara na sat, ali i slučaj samog suca Turudića koji je pravomoćno osuđen zbog prebrze vožnje. Sudac Turudić prvo je započeo monolog o tome kako upravo njegov primjer dokaz da je zakon jednak za sve, “što papagajski ponavlja već nekoliko tjedana”.

“Ja sam pred policijom, koja me zaustavila zbog prebrze vožnje, a ne radi bijega kako zlonamjerno i neistinito navode neki visoki izvori iz policije koji se nemaju hrabrosti identificirati, prekršajno kažnjen. Platio sam kaznu i presuda je pravomoćna. Dakle, nisam se ni u jednom trenutku pozivao na svoj položaj suca jer da sam to učinio sigurno bi bilo registrirano. Načinio sam prekršaj za koji sam kriv, nisam trebao voziti prebrzo”, rekao je Turudić i dodao kako “valja znati da se u njegovom slučaju nije radilo obijesnoj vožnji za koju inače slijedi kaznena prijava”.

‘VRSNI POLICAJAC, BRANITELJ, KOJEG NAPADAJU KOMUNISTI’

Nakon što je objasnio kako je on vozio 130 hm/h na cesti na kojoj je prekoračenje bilo 80, voditelj mu je rekao kako je slučaj zamjenika šefa policije malo drugačiji i da je on vozio 110 km/h više od dozvoljenog, u naseljenom mjestu, i da se taj slučaj dogodio prije više od šest mjeseci. O njemu se, dakle, doznalo tek prije nekoliko dana. A onda je uslijedio jedan od senzacionalnijih istupa gospodina Turudića.

Rekao je, citiramo, ovako: “Nije na meni da komentiram gospodina Ćelića kojeg uvažavam. Mislim da je to jedan vrstan policajac, čovjek koji je bio u Domovinskom ratu, čovjek koji je sudjelovao u domovinskom ratu od samog početka, i o njemu sve najbolje.” Na komentar voditelj kako bi policija trebala biti primjer, gospodin Turudić kaže da “naravno da bi”. Ali, zaključio je, njega i policajca Ćelića naprosto napadaju komunisti jer prije deset godina to nitko ne bi ni spomenuo.

“Ali upravo ove stvari koje se događaju i ovo povećano senzibiliziranje javnosti na takve stvari, pa i na moju prebrzu vožnju, od čega ne bježim, pokazuje da se stvari mijenjaju. Vjerujte, prije 10, 15, godina, a kamoli prije 30 godina, takve stvari ne bi naišle ni na kakvu reakciju, ni na kakvu osudu. Za vrijeme komunizma bilo je načelo ‘pojavu osudi, a druga spasi’. A to nije bilo tako davno i puno ljudi koji su danas kritizirali mene su živjeli u to vrijeme i po tom načelu”, zaključio je sudac Turudić posve ozbiljno.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
26.10.2019. 10:30
Goszpodjo Misic,,najte sze szekirati,,nece ni ovo dugo,,jos par ljeta pa ce da sze szrusi ko sztara Juga :) .. Demokratszki i transzparentno,a u szinergiji sza domoljubljetom
rodjo orban
25.10.2019. 18:50
Druze Tito,,zaloszna ti majka :)


Još iz kategorije Dossier Turudić