HDZ: Pernar neodgovoran prema hrvatskim građanima
Župan Anušić: Strože mjere za one koji se okupljaju u grupama
Documenta poziva na solidarnost i zajedništvo u borbi s koronavirusom
SDP-ovi gradonačelnici predstavili mjere za pomoć građanima i gospodarstvu
Ukupno 1126 zaraženih, sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje
Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu
SSSH poziva Vladu da skraćivanjem radnog vremena spasi radna mjesta

  Poljoprivreda

Telegram prvi doznaje: Europski revizorski sud danima češlja sumnjive poticaje u poljoprivredi

  Drago Hedl/Telegram           23.11.2019.         5505 pogleda
Telegram prvi doznaje: Europski revizorski sud danima češlja sumnjive poticaje u poljoprivredi

Europski revizorski sud, ili kako ga zovu, zaštitnik financija EU, već danima češlja poslovanje Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), a njihov posao koji je započeo u ponedjeljak 18. studenoga trebao bi, kako neslužbeno saznajemo, biti završen sljedećeg tjedna - piše Drago Hedl u Telegramu.

Iz APPRRR-a Telegramu je potvrđeno kako su predstavnici Europskog revizorskog suda ondje ”u skladu s člankom 287. Ugovora o funkcioniranju Europske unije”, te kako je ”predmet revizije Izjava o jamstvu za financijsku godinu 2019: financijska revizija Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj”.

Dolazak revizora izazvao je priličnu nervozu

Sjedište Europskog revizorskog suda je u Luksemburgu. To je neovisni vanjski revizor Europske unije i zadatak mu je provjeriti i utvrditi jesu li financijska sredstva EU ispravno prikupljena i upotrijebljena, te koristi li se novac za namjene u koje je uložen. Osobito nadgleda moguće prijevare, korupciju ili druge nezakonite radnje koje su prijavljene OLAF-u, Uredu za borbu protiv prijevara Europske unije.

Dolazak Europskog revizorskog suda izazvao je priličnu nervozu u vodstvu APPRRR-a, tvrde izvor Telegrama bliski toj agenciji. Ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić, nije kao što bi se očekivalo, primila izaslanstvo Europskog revizorskog suda. To su, neizravno, Telegramu potvrdili i iz APPRRR-a odgovorivši na naš upit je li bilo susreta ravnateljice Copić i europskih revizora.

Ispričala se zbog bolesti pa otišla na put

”Na sastancima sudjeluju predstavnici Agencije za plaćanja (nadležni pomoćnici) i Ministarstva poljoprivrede”, odgovoreno je Telegramu iz APPRRR-a iz čega se da iščitati da Matilda Copić tim razgovorima nije prisustvovala već su umjesto nje to učinili ”nadležni pomoćnici”.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PoljoprivredaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.