Sabor: MIP predložio pokretanje kaznenog postupka protiv Kuščevića
Sabor u petak o konačnom prijedlogu Zakona o službenoj statistici
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Kina: najranije cjepivo protiv koronavirusa biti dostavljeno na ispitivanja krajem travnja
Samsung se ispričao zbog slučajne obavijesti poslane korisnicima
Amsterdam planira erotski kompleks umjesto Crvene četvrti

  Poljoprivreda

Telegram prvi doznaje: Europski revizorski sud danima češlja sumnjive poticaje u poljoprivredi

  Drago Hedl/Telegram           23.11.2019.         5173 pogleda
Telegram prvi doznaje: Europski revizorski sud danima češlja sumnjive poticaje u poljoprivredi

Europski revizorski sud, ili kako ga zovu, zaštitnik financija EU, već danima češlja poslovanje Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), a njihov posao koji je započeo u ponedjeljak 18. studenoga trebao bi, kako neslužbeno saznajemo, biti završen sljedećeg tjedna - piše Drago Hedl u Telegramu.

Iz APPRRR-a Telegramu je potvrđeno kako su predstavnici Europskog revizorskog suda ondje ”u skladu s člankom 287. Ugovora o funkcioniranju Europske unije”, te kako je ”predmet revizije Izjava o jamstvu za financijsku godinu 2019: financijska revizija Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj”.

Dolazak revizora izazvao je priličnu nervozu

Sjedište Europskog revizorskog suda je u Luksemburgu. To je neovisni vanjski revizor Europske unije i zadatak mu je provjeriti i utvrditi jesu li financijska sredstva EU ispravno prikupljena i upotrijebljena, te koristi li se novac za namjene u koje je uložen. Osobito nadgleda moguće prijevare, korupciju ili druge nezakonite radnje koje su prijavljene OLAF-u, Uredu za borbu protiv prijevara Europske unije.

Dolazak Europskog revizorskog suda izazvao je priličnu nervozu u vodstvu APPRRR-a, tvrde izvor Telegrama bliski toj agenciji. Ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić, nije kao što bi se očekivalo, primila izaslanstvo Europskog revizorskog suda. To su, neizravno, Telegramu potvrdili i iz APPRRR-a odgovorivši na naš upit je li bilo susreta ravnateljice Copić i europskih revizora.

Ispričala se zbog bolesti pa otišla na put

”Na sastancima sudjeluju predstavnici Agencije za plaćanja (nadležni pomoćnici) i Ministarstva poljoprivrede”, odgovoreno je Telegramu iz APPRRR-a iz čega se da iščitati da Matilda Copić tim razgovorima nije prisustvovala već su umjesto nje to učinili ”nadležni pomoćnici”.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PoljoprivredaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.