Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Bedeković

Telegram: Novu ministricu demografije na Odboru su pitali kako definira obitelj; sirota se potpuno pogubila

  Zdravka Grund/Telegram           19.07.2019.         4203 pogleda
Telegram: Novu ministricu demografije na Odboru su pitali kako definira obitelj; sirota se potpuno pogubila

Na današnjem saborskom Odboru za obitelj, mlade i sport raspravljalo se o kandidatkinji Vesni Bedeković za ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. Premijer Andrej Plenković je predstavio biografiju Bedeković ističući kako ima zavidno političko i stručno iskustvo. Također je kazao kako je poznaje osobno i profesionalno te izrazio uvjerenje da će se odlično uklopiti u kolektivni rad Vlade. Bedeković je kazala da je svjesna problematike resora u koji ulazi i odgovornosti koju preuzima, pišu 24sata.

Red, rad i disciplina

“Desetak godina bila sam na poziciji dekana što mi daje za pravo da kažem imam razvijene organizacijske sposobnosti, a upravo te sposobnosti upravljanja procesima i ljudima smatram da mi daju ovlast, mogućnost i one kvalitete da bih mogla ostvariti sve aktivnosti koje će omogućiti realizaciju programa Vlade i resornog ministarstva. Imam i dobru radnu energiju, a moje geslo uvijek je bilo: red, rad, disciplina i odgovornost”, poručila je.

Nakon podužeg izlaganja predsjednica Odbora Nada Turina Đurić (Glas) poručila je kako se Bedeković pripremila kao da će biti ministrica 10 godina, a ne 12 mjeseci, na što joj je ona odgovorila da je “štreberica”. Potom ju je mostova Ines Strenja upitala kada planira donijeti Obiteljski zakon te kako definira obitelj.

Definicija obitelji

“Radna skupina radi na izradi novog Zakona, postojeći iz 2015. je u primjeni i na ocjeni je ustavnosti. Novi ćemo donijeti u što je mogućem bržem roku. Što se tiče definicije, obitelj je zajednica muškarca i žene”, odgovorila je Bedeković. Kasnije se ispravila navodeći kako je mislila da je pitanje o definiciji braka, pa je istaknula kako se definicija obitelji može gledati iz više kuteva. “Obitelj može biti i netko tko nije u krvnom srodstvu”, dodala je.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
20.7.2019. 13:23
Gđa. koja je kao đoker s klupe ušla u ministarsku fotelju
Nažalost nema kadra za kompromis smjene ministra poljoprivrede. Očito stranka u poziciji na nivou vpž, ima sve manje stručnog i političkog kadra za preuzimanje važnih dužnosti


Još iz kategorije Dossier Bedeković