Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Dossier: Tolušić

Telegram: Kako je serijski tužitelj Tolušić s lažnog profila vrijeđao ljude i sudu dao nevjerodostojan iskaz

  Drago Hedl/Telegram           30.10.2020.         13261 pogleda
Telegram: Kako je serijski tužitelj Tolušić s lažnog profila vrijeđao ljude i sudu dao nevjerodostojan iskaz

Župane, svaka čast! Samo tako, ne obaziri se na ove jadnike. ”Božo, tj. Mišo, ne seri. Ako baš hoćeš da nabrojim što je sve naš mladi i sposobni župan otvorio u Slatini u 8 mjeseci, nema problema.” ”Bravo, župane moj”. ”Župane, svaka čast što se po prvi puta u povijesti ove županije netko pokušava brinuti za budućnost, a ne samo za sebe.” ”A ovo sve su napravile ili nabavile mlade snage. I ja sam zadovoljan s Tolušićem jer je stvarno osvježenje u ovoj učmaloj županiji i stvarno se trudi.”

Citirane pohvale bivšem virovitičko-podravskom županu Tomislavu Tolušić pisao je tadašnji virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić. Da, dobro ste pročitali: Tomislav Tolušić neumjereno se ulizivao županu Tomislavu Tolušiću. Hvalospjeve županu Tolušiću pisao je župan Tolušić (funkciju je obavljao od 2008. do 2016.) i to pod pseudonimom Roks na portalu Virovitica.net - prisetio se na portalu Telegram  Drago Hedl vesele epizode iz života bivšeg župana i smijenjenog ministra.

I vjerojatno se nikada ne bi saznalo kako je Tomislav Tolušić, alias Roks, hvaleći na sva usta samog sebe, bio oduševljen ”mladim i sposobnim” županom Tomislavom Tolušićem, da isti taj Roks, na istom portalu, nije opako vrijeđao ljude. Jednog od njih nazivao je ”seronjom”, ”sitnim lopovom”, ”lopovom crvenim, gorim od Sanadera”, aludirao da ”uzima pinku” nazivajući ga pripadnikom ”bande crvene” i prozivajući da je ”namještao cijene stanova”.

Na sudu je kao svjedok govorio neistine

Kada je Božo Milivojević, sudski građevinski vještak iz Slatine, zbog citiranih Roksovih uvreda podnio tužbu Općinskom sud u Virovitici, otkrilo se da je Roks, upravo Tomislav Tolušić, isti onaj koji je u svojim komentarima hvalio ”mladog i sposobnog župna” Tomislava Tolušića. Pa je tako, ”mladi i sposobni župan” Tomislav Tolušić, alias Roks, zbog uvrede na Općinskom sudu u Virovitici osuđen u rujnu 2011. na kaznu od deset dnevnih dohodaka, odnosno 5.585 kuna. Županijski sud u Bjelovaru kaznu je potvrdio u prosincu iste godine i učinio je pravomoćnom.

Virovitički vinogradar, smijenjeni ministar poljoprivrede i potpredsjednik hrvatske Vlade, Tomislav Tolušić (41), još jednom nije imao sreće sa sudom. Krajem veljače ove godine Općinski sud u Novom Zagrebu, na kojem se Tomislav Tolušić pojavio kao svjedok, sud je, ocjenjujući njegov iskaz, izrijekom zaključio: ”Isto tako sud smatra nevjerodostojnim iskaz svjedoka Tomislava Tolušića u bitnim dijelovima, a budući da je iskaz i njegovo ponašanje vezano uz predmetni slučaj kontradiktoran”.

Riječ je o sudskom sporu o kojem je Telegram pisao 14. ožujka ove godine pod naslovom ”Novi skandal Tomislava Tolušića: Sud ga je uhvatio kako daje nevjerodostojan iskaz”.

Hoće li tužiti državu koja mu poklanja milijune

No, čini se kako je izreka ”treće sreća” bila na strani virovitičkog vinara Tolušića, jer je, kao što smo ovaj tjedan pisali, njegovom iskazu u tužbi protiv Telegrama sud poklonio potpunu vjeru. Sud je očito bio fasciniran činjenicom, koja se navodi u presudi, da je smijenjeni ”hrvatski ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade… u zemlji i inozemstvu poznat kao politički ugledna osoba”, te se nije upitao zašto je tako uglednog političara predsjednik Vlade, Andrej Plenković, uopće smijenio s mjesta ministra i potpredsjednika Hrvatske vlade 17. srpnja 2019. i hoće li sada Tolušić, postane li presuda pravomoćna, sudskim putem tražiti i političku rehabilitaciju.

Ili ipak, neće tužiti državu koja mu je, nakon što je smijenjen, bespovratno dala 2,5 milijuna kuna za gradnju vinarije. I ne samo to: Tomislav Tolušić od srpnja do listopada ove godine, kao bivši saborski zastupnik, primao je punu plaću u iznosu od 18.856,62 kina a od listopada ove godine, do siječnja 2021., prima pola tog iznosa. Tako je tražio i tako mu je odobreno.

Dakle, Tolušiću, smijenjenom ministru i potpredsjedniku Vlade koji je ”u zemlji i inozemstvu poznat kao politički ugledna osoba” država je ne samo dala 2,5 milijuna kuna, već mu je omogućila da šest mjeseci bezbrižno, opet o trošku poreznih obveznika, uz pristojnu državnu plaću, gradi svoju vinariju i usput, u slobodnom vremenu, podnosi tužbe protiv Telegrama.

 

  ”Župane i Jopa [Josip Đakić] svaka čast! Bravo dečki!”

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
31.10.2020. 9:13
Hm , zanimljiv je politički put ovog čovjeka. Brzo rastao u politici , a još brže pao. Vjerojatno ostvario svoje ciljeve.
Staniša Žarković
30.10.2020. 18:17
Jel to "ugledna osoba" kako sam sam sebe opisuje ?


Još iz kategorije Dossier: Tolušić