Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Gospodarstvo

Tehnohit-hr iz Pitomače osvojila nagradu u kategoriji Mikro poduzetnika

        23.05.2010.         2566 pogleda
Tehnohit-hr iz Pitomače osvojila nagradu u kategoriji Mikro poduzetnika

Pitomački obrt Tehnohit-hr, vlasnika Mladena Balića na ovogodišnjem 14. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu (NASA) osvojio je prestižnu nagradu u kategoriji Mikro poduzetnika za 2010.godinu. Obrt je osnovan je 2004.godine a 2006.godine počinje se baviti proizvodnjom namještaja kojeg na tržište plasira pod brendom Hrastico. Namještaj se proizvodi od 100% domaćeg drveta, 100% je prirodni i traje najmanje 100 godina. Standardni dio namještaja izvoze u Englesku i Njemačku a na domaćem tržištu tvrtka oprema stambene i poslovne prostore. Posebna pažnja pridaje se razvoju programa za opremanje vinoteka i vinskih podruma gdje već imaju zavidne rezultate i reference.
Prema kriterijima Ministarstva gospodarstva, obrt Tehnohit-hr spada u Gazela firme, što znači da ima 30% veći rast u razdoblju od tri godine te da u izvozu konstantno ostvaruje više od 30% prihoda.

Nagradu za najboljeg Mikro poduzetnika gospodinu Mladenu Baliću uručio je predsjednik uprave HAMAG (Hrvatske agencije za malo gospodarstvo) g.Tomislav Kovačević .
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva tradicionalno po četrnaesti put organiziralo je najveće hrvatsko okupljanje gospodarstvenika i poduzetnika s ciljem njihova upoznavanja s najnovijim poticajnim i razvojnim mjerama, koje Vlada Republike Hrvatske kreira upravo za njih.
Ovo trodnevno savjetovanje je ujedno i prilika da poduzetnici izravno upoznaju predstavnike državnih i strukovnih institucija sa svojim potrebama i problemima.
Osim pitomačkog obrta Tehnohit-hr nagrade su dobili i Poduzetnička zona Sveta Nedjelja, Poduzetnički inkubator Pakrac, Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomska škola iz Šibenika, Teksko mreža iz Zagreba, Likum - zadruga likovnih umjetnika iz Zagreba, tvrtka Solaris iz Novigrada, Adria Winch iz Splita, Brodogradnja, strojarstvo, inženjering iz Zadra, tvrtka Biovitalis iz Turčina, Tušak iz Gospića, Fugaplast iz Gola, TPK Orometal iz Orosavlja i Komet iz Preloga.
Uz nagradu, svi nagrađeni dobili su i 20.000 kuna za pokriće troškova u aktivnostima vezanim za unapređenje poslovanja.
Visoka pokroviteljica ovogodišnjeg Savjetovanja je Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske koja je uz nazočnost ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Đure Popijača i otvorila ovu trodnevnu manifestaciju . Ovogodišnje Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu (NASA) održalo se od 20. - 22. svibnja 2010. u šibenskom hotelu „Ivan" u hotelskom naselju „Solaris".

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

cuccurin
23.5.2010. 21:49
Čestitka šjor Baliću. ( malo zločesto ali - dalmatinski biznis gen i radišnost podravaca dali su izvrstan rezultat ). Zdravi bili.


Još iz kategorije Gospodarstvo