Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zdravlje

Tečaj joge u Virovitici

        16.09.2014.         3380 pogleda
Tečaj joge u Virovitici

Krenula je nova sezona tečajeva joge. Satovi se održavaju u dvorani u centru grada ispod MANE sa početkom u 16.45 sati. "Dođite po novo iskustvo i osjećajte se bolje", poručuju nam iz Udruge Mandala. Dosadašnji polaznici su kroz vlastito iskustvo već otkrili koristi vježbanja yoge i kako već nakon jednog treninga vraća i tijelo i um u prirodni balans, oslobađa napetosti u vratu i boli u leđima koja je prisutna kod većine populacije.

Prvi mjesec vježbanja naglasak ćemo imati na aktivaciji kralježnice.

 Smatra se da većina problema s kralježnicom dolazi zbog slabih mišića, viška kilograma, kratkih mišića, nepravilnog držanja i nepravilnog disanja. Naime, ako nemamo dovoljno snažne mišiće kralježnice, sva se sila kretanja i podizanja tereta direktno prenosi na kralješke i diskuse. A kada osoba ima višak kilograma u kombinaciji sa slabim mišićima kralježnica se već i pod opterećenjem same sile gravitacije ekstremno napreže tako da su bolovi neminovni.

Osnovno pravilo rješavanja problema bolova u svim zglobovima je jačanje dvaju suprotnih mišića kako bi preuzeli opterećenje i time smanjili trošenje zgloba. Isto načelo vrijedi i za kralježnicu kod koje je važno postići još i ravnotežu mišića lijeve i desne strane kralježnice da ne bi došlo do narušavanja pravilnog položaja zdjelice, kukova, a time i čitavog tijela. Stoga cilj joga vježbi nije samo jačanje, veći i istezanje te uravnoteženje mišića obje strana tijela.

 Joga nudi tehnike vježbanja koje se mogu primijeniti u bilo kojoj dobnoj skupini, od predškolskog uzrasta pa sve do najdublje starosti, čak je primjenjiva i kod nepokretnih jer uz velikih broj tehnika disanja koje se uči, potrebno je jedino uspravno sjediti da se odradi dnevni trening.
 
Dakle, joga je vježba koju prilagođavamo svojim psiho-fizičkim potrebama, a rezultat je tijelo bez boli, pokretljivo i spretno te rasterećenje od stresa, smireniji um i opći osjećaj zadovoljstva i punoće života.

Ako tražite vrstu vježbanja koju možete trenirati cijeli život onda je vrijeme da se posvetite jogi. Zbog svoje kompleksnosti dobro ju je početi vježbati odmah, bez odgađanja i promišljanja, kako je i naglašeno u jednom od osnovnih yogijskih tekstova, Joga sutrama, a načelo glasi: "Sada! počinje moja joga".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mandala
17.9.2014. 15:33
U prvobitnom teksu su navedene kontakt informacije, ne razumijem zašto ih ovdje nema.
Najbolje je doći na sat, prvi je besplatan... sutra u 16.45.
kontak br. 091/6144-108
LP

Vlatkica
16.9.2014. 14:09
Molim točnije podatke.Koji dan počinje tečaj, kako dugo traje,koliko košta, točna adresa, kontakt Telefon?


Još iz kategorije Zdravlje