Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji
  Darko Vidović/Forum.tm           09.01.2019.         5876 pogleda
Tatino zlato

Kakva je perspektiva društva u kojem rastu Đakići i kakve li su to obitelji, knjige, pjesme i ukrasi na zidovima uz koje ta djeca odrastaju i pamte šta tamo govore njihovi roditelji i saborski zastupnici - pita Darko Vidović na portalu Forum.tm.

Saborski zastupnik Josip Đakić ima sina Ivana Đakića.

Mali Ivan, tatino zlato i sad već formalno bivši hadezeovac, na FB je prije dva dana "čestitao svim Srbićima pravoslavni Božić" uz fotografiju klempavog ustaše koji drži odrubljenu glavu jednog četnika.

Novinari su zvali njegovog tatu da to pojasni, no on je rekao da tatino zlato ne živi više s tatom i da nije u tom duhu odgajan?!, pa da zato pitaju malog Ivana šta je htio poručiti "Srbićima" na pravoslavni Božić sa - da ponovimo - fotografijom klempavog ustaše koji drži odrubljenu glavu jednog četnika.

Pitanje koje vapi za odgovorom glasi: Kako se zove država u kojoj je rastao sin aktualnog saborskog zastupnika koji Božić svojim pravoslavnim sugrađanima, "Srbićima", "čestita" fotografijom klempavog ustaše koji drži odrubljenu glavu jednog četnika?

U toj istoj državi je, ako joj se sjetite imena, predsjednica odlikovala osobu koja pravno nikada nije procesuirana za - po svjedočanstvu ispitanih svjedoka - sadizam i mučenje u splitskom logoru Lora na početku devedesetih. Nije je, naravno, predsjednica odlikovala zbog vještine korištenja i primjene indukcijskih telefona, palica i šmrkova na ljudima koje tatino zlato naziva "Srbićima", ali je odlikovala usprkos tome. Odnosno, usprkos svjedočenjima onih koji su prošli torture Lore, a ima ih točno 24, pa im danas vjerojatno nije baš najdraže vidjeti – usprkos i unatoč svim odbačenim kaznenim prijavama – kićenje Hrvatskim trolistom.

Sad da podsjetimo i na još jednu važnu stvar - Sabor u kojem radi tata tatinog zlata koji "Srbićima čestita Božić" fotografijom klempavog ustaše koji drži odrubljenu glavu jednog četnika, najviše je zakonodavno tijelo u državi kojoj ste se upravo sada sigurno sjetili imena, familije, a i možda još koječega.

Kakva je perspektiva društva u kojem rastu ova djeca i kakve li su to obitelji, knjige, pjesme i ukrasi na zidovima uz koje ta djeca odrastaju i pamte šta tamo govore njihovi roditelji i saborski zastupnici - što mislite?!

Što mislite kakvo društvo i kakvu državu takvi kreiraju?!

Ako pak još niste sigurni kako se ta država zove i kakvu svijetlu budućnost ima s ovakvim sinovima domoljublja zavirite joj malo u tamnu prošlost. U njoj, naime, klempavi ustaša u crnoj nacističkoj uniformi drži glavu jednog četnika, brata po ideologiji i oružju, vojnog saveznika istog tog ustaše s fotografije iz Drugog svjetskog rata, koja se samo jednim klikom na fejsbuku pretvorila u aktualnu "čestitku" sina jednog saborskog zastupnika upućenu sugrađanima koje pogrdno naziva "Srbićima".

Da, to je onda ta država, a budućnost te države mogu biti samo sjajna dostignuća tog i takvog domoljublja i patriotizma - telefonski induktori, šmrkovi, palice... i još simbolično, negdje u njenim tamnim podrumima - i jedan Hrvatski trolist.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Ivan Žada
13.1.2019. 11:46
Mi, kao i ostali kolege, pišemo pod svojim imenom i prezimenom uz punu odgovornost. Bilo bi zgodno doznati tko je Moiro Seles? A može se. Pa doznali smo i da je Roks bio uvaženi ministar Tolušić. Tko zna koji se uvaženi gospodin krije i za ovog imena. No jasno je da mnogo ne razumije. Nadam se da nisam suviše grub.


Još iz kategorije Dossier: ĐakićVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.