Banner
Ministrica Vučković: Dobri rezultati u ribarstvu
INA donirala 900.000 kuna dječjim odjelima zdravstvenih institucija
Sabor: Rasprava oko hitnosti zakona kojim se osiguravaju besplatni obroci u školama
Jutarnji list: Za pripreme osmaša za nacionalne ispite traže i do 2900 kn
Večernji list: Privatnici - za isti novac obavili bismo 25 posto više pregleda
Stručnjaci upozoravaju: Privatizirani mirovinski sustav srlja u propast
Državne nekretnine: Popunjenost državnih stanova 88 posto, 629 prazno

  Promet

Svih šest osoba na cestama Županije ozlijeđeno je u prometnim nesrećama samo zbog pijanih vozača

  Petar Žarković/Glas Slavonije           17.11.2022.         836 pogleda
Svih šest osoba na cestama Županije ozlijeđeno je u prometnim nesrećama samo zbog pijanih vozača

Unatoč pozivima virovitičko-podravske policijske uprave vozačima da ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol i najavama pojačanog nadzora prometa, brojni vozači ipak su vozili pijani, a u nekoliko slučajeva i skrivili prometne nesreće. od 11 prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda u Virovitičko-podravskoj županiji, pet nesreća prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola, i u tim nesrećama tri su osobe teško i tri lakše ozlijeđene. Dva vozača, obojica starosti oko 50 godina, teško su ozlijeđena u slijetanjima vozila s ceste u subotu u večernjim satima u Milanovcu kod Crnca i u zavoju na dionici ceste između Orešca i Novaka. Slijetanju njihovih vozila pridonijela je gusta magla. Još jedna osoba teško je ozlijeđena u slijetanju vozila s ceste koje je zbog neprilagođene brzine kretanja uvjetima na cesti između Slatine i Lukavca u petak poslijepodne skrivio vozač teretnog vozila pod utjecajem alkohola. U toj prometnoj nesreći još jedan putnik lakše je ozlijeđen.

Pod utjecajem alkohola bila je i vozačica automobila koja je izazvala slijetanje vozila s ceste u petak rano ujutro u Lozanu. Vozačica i putnica lakše su ozlijeđene, kao i vozač teretnog vozila, državljanin Nepala, koji je zbog kretanja brzinom neprilagođenom maglovitom vremenu izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom - slijetanje vozila s ceste u nedjelju prijepodne na cesti između Zdenaca i Čačinaca.

Tijekom "martinjskog" vikenda virovitičko-podravski policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili su 162 prekršaja, od kojih 23 prekršaja pijane vožnje ili odbijanja alkotestiranja. Najveća koncentracija alkohola u organizmu kod vozača motornih vozila utvrđena je kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je, upravljajući vozilom u koncentraciji 2,43 promila, izazvao prometnu nesreću slijetanja vozila s ceste u Milanovcu u subotu u 18 sati. Na sam blagdan Martinja šest vozača sankcionirano je i isključeno iz prometa zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Budući da je u proteklih godinu dana upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola najveći problem u prometu na području županije, policija je ponovno pozvala vozače da ne započinju upravljanje vozilom ako su pili alkohol.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Promet