Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Politika

Svi imaju svoje dvore, pa zašto ne i Roštaš ?

  Gradski odbor SDP Slatina           02.06.2017.         2760 pogleda
Svi imaju svoje dvore, pa zašto ne i Roštaš ?

Još u prethodnom mandatu aktualnog slatinskog gradonačelnika Roštaša u pripremi je bila investicija Slatinski dvori u vrijednosti investicije od 3,4 milijuna eura Ili cca 25 milijuna kuna!!! Radi se o izgradnji i stavljanju u funkciju doma za starije i nemoćne osobe na zemljištu koje je Grad Slatina, zastupan po gradonačelniku Ivanu Roštašu prodao USTANOVI SLATINSKI DVORI, dom za starije i nemoćne osobe Slatine, Ulica Bana Jelačića 47, 21224 Slatine (na otoku Čiovu), zastupanoj po v. d. ravnateljici ustanove Mireli Bulić. Poljoprivredno zemljište (pašnjak Potočani, Stublovac) površine 41.706 m2 prodano je po cijeni od svega 46.000,00 kn. Razlog ovako niske cijene bila je odredba kupoprodajnog ugovora prema kojoj se kupac obvezuje realizirati investiciju iz dostavljenog investicijskog projekta u roku od 3,5 godine na predmetnom zemljištu te zaposliti NAJMANJE 100 osoba u stalni radni odnos. U slučaju da USTANOVA SLATINSKI DVORI nakon proteka navedenog roka ne izvrši navedenu obvezu obvezuje se obeštetiti Grad Slatinu vraćanjem predmetne nekretnine u vlasništvo Grada Slatine i to bez prava povrata uplaćene kupoprodajne cijene.

Budući da je kupoprodajni ugovor zaključen još 25.8.2011. godine, a obveza nije izvršena, zemljište je trebalo biti vraćeno Gradu, međutim prema izvadku iz zemljišnih knjiga na dan 25.5.2017. kao vlasnik zemljišta i dalje je upisana USTANOVA SLATINSKI DVORI.

Slijedom navedenog, postavlja se pitanje zašto Grad Slatina nije izvršio potrebne radnje za vraćanje ovog vrijednog zemljišta u svoje vlasništvo, odnosno nije li se već prilikom sklapanja Ugovora pogodovalo spomenutom investitoru i u bescjenje prodalo gradsko zemljište. Odgovor na ovo pitanje dužne su dati odgovorne osobe u gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Roštašom i ustrajat ćemo na tome da se ova sumnjiva transakcija razjasni, a jedino što je jasno da je najava ovog projekta bio još jedan u nizu neodgovornih predizbornih obećanja gradonačelnika Roštaša.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.