Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Vjerski život

Svečanost za 40.godina misništva

  Marija Bačmaga/Radio Orahovica           30.07.2009.         4429 pogleda
Svečanost za 40.godina misništva

ORAHOVICA - Četrdesetu obljetnicu misništva proslavio je župnik  orahovačke župe Našašća sv. Križa, monsinjor Ivan Štrbenac, a proslavu toga značajnog jubileja msgr. Štrbenac  upriličio je u svojoj rodnoj  župi u Velikoj Trnovitici i u  župi Orahovica u kojoj djeluje već gotovo trideset godina.

Misnom slavlju monsinjora Štrbenca, u kojem je sudjelovalo još desetak svećenika, u župnoj crkvi Svetog Marina u Velikoj Trnovitici gdje je  služio i svoju prvu  „Mladu misu", nazočni su bili  članovi obitelji slavljenika i brojni gosti, župljani rodne župe i  župljani sadašnje župe Našašća sv. Križa u Orahovici, čiji je župni zbor svojim nastupom uveličao misno slavlje.

Četrdesetu obljetnicu misništva, orahovački župnik  svečano je proslavio i u  toj župi, gdje su mu župljani  prigodnim, simboličnim darovima na maloj svečanosti iskazali svoju zahvalnost za godine duhovnog vodstva: župni zbor darovao mu je kalež,  akademski slikar Franjo Molnar sa svojom suprugom darovao je župniku svoj rad, a riječ je o monsinjorevu portretu, dok su  časne sestre Reda sestara milosrdnica iz Zagreba darovale misno ruho.

Član zbora, Milan Šimić, i slikar Franjo Molnar, čestitali su slavljeniku na  obljetnici, te izrazili posebnu zahvalnost župniku za  potporu članovima zbora, koji je upravo uz njegovo  zalaganje od nekadašnjeg ženskog pjevačkog zbora izrastao u mješoviti župski zbor s četveroglasnim pjevanjem.

Izrazili su  župljani  i želju da sa svojim župnikom proslave i  pedesetu obljetnicu misništva, a župnik Štrbenac  svima je zahvalio na godinama suradnje, u kojima je uvijek nailazio na potporu i razumijevanje župljana.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Vjerski život