Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Zdravstvo

Svečano otvorene ordinacije opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici a pacijenta nema

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hrFoto: Arhiva P.Žarković           18.10.2016.         2711 pogleda
Svečano otvorene ordinacije opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici a pacijenta nema

U okviru obilježavanja blagdana Velike Gospe i Dana općine, u središtu Nove Bukovice svečano je otvorena novouređena zgrada s ordinacijama opće i dentalne medicine. Nove ordinacije, međutim, još uvijek ne rade, premda se stanovnici općine na temelju poziva Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije i Općine Nova Bukovica mogu upisati kao pacijenti piše glasslavonije.hr.

U tri protekle godine, od zatvaranja neuvjetne ambulante do otvorenja novouređene zgrade, mještani nisu imali mogućnost ostvarivanja zdravstvene zaštite na području općine. Ljudi su se snalazili odlazeći u Mikleuš, ili u Slatinu. Najveći broj mještana ostvario je pravo na zdravstvenu zaštitu u Slatini, jer u gradu istovremeno mogu dobiti potrebne lijekove u ljekarnama kojih u Novoj Bukovici i Mikleušu nema.

U posljednja dva mjeseca, međutim, pokazalo se da u Novoj Bukovici nije samo problem nedostatka liječničkoga kadra presudan za ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu mještana. Problem je i u nedostatku pacijenata. Dom zdravlja je, naime, raspisao natječaje za liječnika i stomatologa u Novoj Bukovici, a budući da ima kandidata, taj problem može se smatrati riješenim.

– Još uvijek čekamo izlazak povjerenstva Ministarstva zdravstva za utvrđivanje minimalnih tehničkih uvjeta, jer bez suglasnosti povjerenstva ordinacije ne mogu početi s radom - kaže ravnatelj županijskog Doma zdravlja Igor Fazekaš.

Osim toga, mogućnost upisa mještana u novim ambulantama do sada je iskoristilo oko 250 osoba, a za sklapanje ugovora s HZZ-om potrebno je najmanje 450 pacijenata.

Fazekaš ističe uvjerenje da će u suradnji s čelništvom Općine prikupiti potrebni broj pacijenata kako bi gotovo dva milijuna kuna uložena u rekonstrukciju i opremanje dviju ordinacija bila isplativa investicija. Očekuje se da će mještani pravo na zdravstvenu zaštitu u novouređenim ordinacijama ostvarivati od početka prosinca.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

drug
18.10.2016. 21:26
Zar ovaj Igor. F misli da je čovjeku promijenit zubara kao gaće. Ja osobno svog zuara ne bi nikad. A onaj tko je potpisao isplativost ordinacije neka se isprsi i vrti novce ili neka se natrti da mu narod metne


Još iz kategorije Zdravstvo