Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Prosvjeta

Svečano otvorena obnovljena škola Crnac

        06.05.2009.         3866 pogleda
Svečano  otvorena obnovljena škola Crnac

U Crncu je održana svečanost otvaranja novoobnovljene zgrade Područne škole Crnac koja se nalazi pri Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića iz Zdenaca. Nazočnima se obratila ravnateljica Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Zdenca, Mirjana Buneta Knežević koja je govorila o povijesti školstva na području općine Crnac, zahvaljujući se ponajprije saborskom zastupniku Josipu Đakiću i županu Virovitičko-podravske županije, Tomislavu Tolušiću što je obnovljena zgrada Područne škole u Crncu. Načelnik općine Crnac, Mato Damjan, govorio je o proteklom razdoblju u kojem je na području općine Crnac odražen niz infrastrukturnih projekata na dobrobit svih mještana.

Župan Tolušić istaknuo je da je priju godinu dana boravio u školi u Crncu i kada je vidio u kakvim uvjetima djeca pohađaju nastavu, odlučeno je da se škola obnovi.

 

«U posljednjih 15 godina na području županije je izgrađeno deset škola, a u posljednjih godina dana, izgradili smo ili gradimo petnaest na području cijele županije. To je dokaz kada se hoće da se sve može, na dobrobit naše djece koja moraju imati iste uvjete i u Virovitici i u Slatini i u Zagrebu i u Crncu», kazao je između ostalog Tolušić.

Saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je važnost novoobnovljene škole u Crncu zbog postavljenih pedagoških kriterija jer ti standardi moraju se omogućiti za svu djecu ma gdje ona živjela, bilo u većoj ili manjoj sredini. Vrijednost radova, koje je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Virovitičko-podravska županija iznosila je oko 1,1 milijun kuna

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
7.5.2009. 5:16
Otvorena obnovljena - Danice evo opet naseg slavnog ruskog grofa Patjomkina (Potemkina). Kladio bih se da je ovu skolu otvorio jos kralj pera (izvini kralju moram te osloviti s malim slovom jer te nasi horvati nisu voleli), a obnovio je izaslanik marshalov i evo opet nam ova pro-europska faca to isto radi.


Još iz kategorije Prosvjeta