Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

Svečano otvoren sajam „Ambienta"

  mps           21.10.2021.         357 pogleda
Svečano otvoren sajam „Ambienta"

Danas je svečano otvorena Ambienta, 48. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije i 3. Art Fair Zagreb umjetnički sajam koji se održavaju od 21. do 24. listopada u Zagrebu. Ovaj nacionalni središnji promotivni događaj drvnoprerađivačke i industrije namještaja na 6.500 kvadrata izložbenog prostora omogućuje prezentaciju 125 izlagača iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Libanona, Njemačke, Poljske, Slovenije i Turske.

 „Postoji prostor za rast i razvoj hrvatske drvnoprerađivačke i industrije namještaja, a podaci za ovu godinu ulijevaju optimizam. Ukupan prihod poslovnih subjekata u preradi drva i proizvodnji namještaja u 2020. iznosio je gotovo 14 milijardi kuna, a pokrivenost uvoza izvozom bila je čak 152 %. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvoz proizvoda prerade drva rastao je za gotovo 30 %, a izvoz namještaja više od 22 posto, izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković te istaknula da više od 11 % zaposlenih u našoj prerađivačkoj industriji čine upravo zaposleni u ovim industrijama, dok je njihov udio u prerađivačkoj industriji hrvatskog gospodarstva gotovo 8 posto. 

Poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje do sada je dodijeljeno ukupno 143,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za investicijska ulaganja, dok je od 2017. do 2020. iz Programa ruralnog razvoja kroz operaciju 8.6.2. Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva odobrena potpora vrijedna više od 155 milijuna kuna. Razvoju ovih industrija u nadolazećem srednjoročnom razdoblju uvelike će pridonijeti i Nacionalni plan razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje od 2022. do 2030.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo