Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Virovitica

Svečana sjednica Gradskog vijeća

  sbg           16.08.2003.         1882 pogleda
Svečana sjednica Gradskog vijeća
VIROVITICA, 16. kolovoza - U Kazalištu Virovitica danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na koju su, kao i svake godine, stigli brojni gosti čestitati Virovitici njezin Dan i blagdan svetog Roka.
Stigli su saborski zastupnici Jadranka Kosor, Anto Đapić i dr. Viktor Brož. Bio je tu i predsjednik HKDS-a Ivan Keglević, koji je, kao čelnik stranke koja sudjeluje u vlasti, kao i zastupnici Jadranka Kosor i Anto Đapić, dobio priliku i javno progovoriti riječ-dvije za govornicom i čestitati Virovitičanima blagdan.
Javno su čestitke su uputili i predstavnici gradova Treunreuta i Barcsa, a u publici su bili i gosti iz Vukovara, Gospića, Belišća, Slatine i Orahovice.
Predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Lanšćak i gradonačelnik Ivica Kirin, pozdravljajući goste, naglašavali su slavnu i dugu prošlost Virovitice i isticali kako ona obvezuje da se gradi bolja budućnost.
"Dužni smo to onima kojih više nema a utkali su svoje živote u razvoj našega grada, ali i sadašnjim i budućim generacijama koje zaslužuju život primjeren najvišim standardima", naglasio je gradonačelnik Kirin.
U stvaranje te bolje budućnosti, kazao je, krenut će od razvoja gospodarstava, a nakon što se tu postignu pomaci oni će biti vidljivi i u ostalim dijelovima javnoga života.
Na svečanosti su podijeljena i gradska priznanja. Godišnju nagradu Grada Virovitice Vijeće je dodijelio Industrijsko-obrtničkoj školi za izuzetan doprinos u odgojno-obrazovnom radu u 2002/2003 godini. Ta će škola ove godine proslaviti stotu godišnjicu postojanja i rada jer nastavlja tradiciju stare virovitičke Šegrtske škole, koja je osnovana 1903. godine.
Zlatnu plaketu «Grb Grada Virovitice» Gradsko vijeće dodijelilo je magistru ekonomskih znanosti Milanu Glumcu, umirovljenom bivšem direktoru virovitičkog TVIN-a, za izuzetan doprinos u razvoju gospodarstva.
Zahvalnice Grada Virovitice na svečanoj sjednici Gradskog vijeća primili su likovna pedagogoginja Bernarda Idžojtić za izuzetan doprinos na području likovne umjetnosti; Vladimir Ištvanović, predsjednik Udruge uzgajivača malih životinja «Golub» Virovitica, za izuzetan doprinos razvoju humanih odnosa medu ljudima; prof. Zlatko Kovačević, učitelj, voditelj Astronomske sekcije «Dr. Ronald Paris» pri Osnovnoj školi «Vladimir Nazor», za izuzetan doprinos u području odgoja i obrazovanja; prof. Vida Turčinović, ravnateljica Strukovne škole, za izuzetan doprinos u području odgoja i obrazovanja; prof. Mirjana Vodopić, urednica Radio Virovitice, za izuzetan doprinos u području novinarstva i kulture; te Josip Prpić, član sportske udruge NK «Podgorje» iz Podgorja i Košarkaški klub Virovitica, član A 2 košarkaške lige, za izuzetan doprinos razvoju sporta.
U ime dobitnika zahvalnica zahvalila se profesorica Mirjana Vodopić, a, iako to nije bilo predviđeno protokolom, zahvalu za priznanje izrekao je i dobitnik Zlatne plakete Milan Glumac.
Polazeći od teze da postoje tri "virusa" koja usporavaju razvoj Virovitice - sirovinski, kadrovski i ljudski kompleks - Glumac je preko svake mjere odužio "ekspoze" o virovitičkom gospodarstvu tako da ga je na kraju voditelj programa, Trpimir Markotić prekinuo i potaknuo da što brže završi misao.
Tako zaustavljen upola riječi (baš kada je izustio o Tvinu!) Glumac je završio riječima: "Ostavljam vam ova tri virusa, ali i terapiju koja glasi: rad, znoj i poštenje. Ovo posljednje tri puta podvučeno!".
Ne možemo ne primjetiti da je, koliko je god bilo neumjesno što je gospodin Glumac iskoristio govornicu i izravni radijski prijenost, isto tako bilo vrlo ružno gledati kako su pojedinci napuštali dvoranu, pa čak i oni koji su tog istog čovjeka predložili i dodijelili mu javno priznanje. Ako zaista misle da ga je zaslužio trebali su imati barem toliko poštovanja da ga i saslušaju do kraja. Ili ga je netko puno diskretnije trebao upozoriti da je dobrano prekoračio vrijeme i granice dobrog ukusa.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.