Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Prosvjeta

Svečana dodjela nagrada na OPI

  Oliver Bešić           30.11.2010.         5194 pogleda
Svečana dodjela nagrada na OPI

U petak 26.studenog 2010. Udruga za promicanje vizualne kulture (OPA) organizirala je u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu svečanu dodjelu nagrada za ovogodišnje pobjednike natječaja. Na državnoj razini nagrađeno je 5 projekata, a 8 je pohvaljeno. Svoje su mjesto među laureatima našle i OŠ I. G. Kovačića, Gornje Bazje i OŠ Gradina iz Gradine nastupajući sa zajedničkim projekom Ljepota je u oku promatrača. Idejni začetnik i glavni nositelj aktivnosti bio je Igor Fućkar, učitelj likovne kulture u obje škole, čime je zaslužio pohvalu za primjenu suvremenih didaktičkih metoda (vršnjačko učenje).

            Cilj je ovog natječaja bio prikazati širinu i bogatstvo mogućnosti koje nudi nastava likovne kulture u sklopu projektne nastave. Posebno se željelo ukazati na mogućnosti kvalitetne korelacije sadržaja iz različitih nastavnih predmeta, cjelovitog učenja, učenja kroz rad u konkretnim materijalima i poticanje individualnog mišljenja i izražavanja učenika. Valja spomenuti da je natječaj podržan i od strane zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti i Učiteljskog fakulteta iz Zagreba.

Put metropole na primanje pohvale krenule su učenice Tea Jegdić iz OŠ I. G. Kovačića, Gornje Bazje i Valentina Kaselj iz OŠ Gradina u pratnji učitelja likovne kulture Igora Fućkara i ravnatelja škole iz Gornjeg Bazja gospodina Saše Topića.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta