Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Prosvjeta

Svečana dodjela nagrada na OPI

  Oliver Bešić           30.11.2010.         5467 pogleda
Svečana dodjela nagrada na OPI

U petak 26.studenog 2010. Udruga za promicanje vizualne kulture (OPA) organizirala je u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu svečanu dodjelu nagrada za ovogodišnje pobjednike natječaja. Na državnoj razini nagrađeno je 5 projekata, a 8 je pohvaljeno. Svoje su mjesto među laureatima našle i OŠ I. G. Kovačića, Gornje Bazje i OŠ Gradina iz Gradine nastupajući sa zajedničkim projekom Ljepota je u oku promatrača. Idejni začetnik i glavni nositelj aktivnosti bio je Igor Fućkar, učitelj likovne kulture u obje škole, čime je zaslužio pohvalu za primjenu suvremenih didaktičkih metoda (vršnjačko učenje).

            Cilj je ovog natječaja bio prikazati širinu i bogatstvo mogućnosti koje nudi nastava likovne kulture u sklopu projektne nastave. Posebno se željelo ukazati na mogućnosti kvalitetne korelacije sadržaja iz različitih nastavnih predmeta, cjelovitog učenja, učenja kroz rad u konkretnim materijalima i poticanje individualnog mišljenja i izražavanja učenika. Valja spomenuti da je natječaj podržan i od strane zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti i Učiteljskog fakulteta iz Zagreba.

Put metropole na primanje pohvale krenule su učenice Tea Jegdić iz OŠ I. G. Kovačića, Gornje Bazje i Valentina Kaselj iz OŠ Gradina u pratnji učitelja likovne kulture Igora Fućkara i ravnatelja škole iz Gornjeg Bazja gospodina Saše Topića.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Prosvjeta