Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  HGK-Županijska komora Virovitica

Susret s delegacijom Ministarstva turizma Države Izrael

        27.06.2012.         1183 pogleda
Susret s delegacijom Ministarstva turizma Države Izrael

Hrvatska gospodarska komora je, u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj, domaćin gospodarskom izaslanstvu koje predvodi izraelski mnistar turizma Stas Misezhnikov. Gospodarsko izaslanstvo Države Izrael boravi u Hrvatskoj, 26. - 28. lipnja i tom prilikom će se sastati s hrvatskim ministrom turizma, predstavnicima lokalne zajednice i hrvatskog turističkog sektora, kao i predstavnicima poslovne zajednice.

Jedan od domaćina je i Hrvatska gospodarska komora koja je u tu svrhu organizirala susret izraelske delegacije s predstavnicima ključnih institucija i strukovnih udruženja turističkog sektora, te s predstavnicima županijskih komora - predsjednicima, tajnicima i voditeljima Odsjeka za turizam.

Na susretu se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji i odnosima Izraela i Hrvatske i prijedlozima za uspostavljanje još kvalitetnijih gospodarskih odnosa između dviju država. Nazočnima su se obratili: Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore i Nj.E. Yosef Amrani, veleposlanik Države Izrael u Hrvatskoj.

Uvodno izlaganje imali su: Stas Misezhnikov, ministar turizma Države Izrael i  Yehuda Shen, direktor Odjela za središnju i južnu Europu, Ministarstva turizma Države Izrael, a ponudu hrvatskog turizma predstavila je Leila Krešić-Jurić, direktorica Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore.

Nakon prezentacije hrvatskog turizma, u interaktivnom dijalogu, predstavnici HGK - Županijske komore Virovitica, Odsjeka za turizam, uputili su Yehuda Shenu, direktoru Odjela za središnju i južnu Europu, Ministarstva turizma Države Izrael, poziv da posjete i Virovitičko-podravsku županiju, a predstavnicima Odjela za gospodarstvo Veleposlanstva Države Izrael i prijedlog da se u itinerer putovanja turističkih grupa koje posjećuju Hrvatsku, uvrsti i Virovitičko-podravska županija, sa Parkom prirode „Papuk", Jankovcem, Pustarom Višnjica - dobitnikom Europske destinacije izvrsnosti za 2011. god. i ostalim destinacijama.

Iz istoimenog Odjela su, u cilju ostvarenja ovog prijedloga, predložili da se napravi konkretan prijedlog turističkih aranžmana na području županije i s drugim destinacijama i isti uputi putničkim agencijama Države Izrael.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica