Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Gospodarstvo

Sufinanciranje tradicionalnih ili inovativnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda do 2 mil. kuna

  vpž           25.05.2009.         925 pogleda
Sufinanciranje tradicionalnih ili inovativnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda do 2 mil. kuna

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane potpore za mjeru 6. „Prerada, skladištenje i trženje poljoprivrednih, ribarskih i šumarskih proizvoda“ za 2009. godinu pod nazivom „Pilot program razvitka proizvodnje i prodaje tradicionalnih ili inovativnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda“. Predmet natječaja je prikupljanje zahtjeva temeljem Pravilnika o provedbi programa razvitka seoskog prostora - za mjeru 6. „Prerada, skladištenje i trženje poljoprivrednih, ribarskih i šumarskih proizvoda“, pod nazivom „Pilot program razvitka proizvodnje i prodaje tradicionalnih ili inovativnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda“ koji će biti sufinancirani sredstvima Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u 2009. godini.

Cilj natječaja je financiranje pilot projekata razvitka proizvodnje i prodaje tradicionalnih ili inovativnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Ova mjera potaknut će komercijalnu proizvodnju tradicionalnih ili inovativnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda što će povećati konkurentnost domaće poljoprivredne proizvodnje te povećati i diversificirati dohodak i zaposlenost u hrvatskom seoskom prostoru. Dugoročno cilj ove mjere je održiv razvitak seoskog prostora. Sudionici natječaja su poljoprivredne zadruge i trgovačka društva. Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja sufinancirati će 40 posto opravdanih troškova razvitka proizvodnje i prodaje tradicionalnih ili inovativnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, a najviše do 2.000.000,00 kuna. Rok za podnošenje zahtjeva na natječaj je zaključno s datumom: 15. rujna 2009. godine.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na službenoj Internet stranici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja (www.mps.hr), službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Natječaji“ ili se pak javiti u Regionalno razvojnu agenciju Virovitičko-podravske županije VIDRA-e.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.