Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Aktualnosti

Sudionici radionice o DEAR pristupu uspješno razvili projektne ideje

        17.02.2016.         811 pogleda
Sudionici radionice o DEAR pristupu uspješno razvili projektne ideje

Predstavnici organizacija civilnoga društva s područja Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije razradili su vlastite DEAR projekte uz stručnu pomoć predavačica Sonje Hlebar i Ivane Smolak na radionici koju je u virovitičkom Poduzetničkom inkubatoru organizirala Hrvatska zajednica županija.

Temelj DEAR pristupa je podizanje svijesti građana o svijetu kao međuovisnoj cjelini te shvaćanje njihove uloge i odgovornosti unutar takvog globaliziranog društva. Ta je zadaća namijenjena lokalnim vlastima i organizacijama civilnog društva koje međusobnom suradnjom na lokalnoj razini jesu i mogu postati pokretači obrazovanja za razvoj, što znači da mogu i trebaju omogućiti građanima usvajanje novih ideja i stavova, odnosno potaknuti ih da se angažiraju oko globalnih razvojnih tema.

„Znanja koja sam dobio na ovoj radionici sigurno će mi koristiti za budući razvoj poslovnih projekata, a mislim da naše ideje zaista mogu ostvariti pomak u lokalnim zajednicama. Svidjela mi se organizacija i konkretne informacije koje sam dobio“, rekao je sudionik Igor Novak-Jembri.

Svoje projekte organizacije civilnoga društva moći će prijaviti na natječaj koji će biti raspisan u okviru projekta LADDER kojim će se sufinancirati upravo takvi projekti s najviše 50 posto sredstava u iznosu od 4.000 do 6.000 eura. U 2016. godini natječaj će biti raspisan za sufinanciranje dva projekta koja će odabrati stručni žiri.

Podsjetimo, radionica u Virovitici održana je u sklopu velikog europskog projekta LADDER koji Hrvatska zjednica provodi s još 45 partnera i suradnika iz 35 zemalja svijeta.Cilj projekta jest osnažiti lokalne vlasti za njihovu ulogu u procesima održivog razvoja i postizanje aktivnog sudjelovanja građana kroz poticanje provedbe DEAR pristupa.

Nakon ove radionice, Hrvatska zajednica županija donijet će DEAR pristup organizacijama civilnoga društva na šibenskom, slavonsko-brodskom i riječkom području.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti