Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Stvorit ćemo hrvatski Mosad i objaviti rat svima koji vode specijalni rat protiv Hrvatske

  Tomislav Jelić           11.05.2013.         3038 pogleda
Stvorit ćemo hrvatski Mosad i objaviti rat svima koji vode specijalni rat protiv Hrvatske

Gospodine Lukić, Udruga Zavjet ovih je dana imala osnivački Sabor za osnivanje još jedne političke stranke Zavjet za Hrvatsku. Koji su razlozi za to, s obzirom da u Hrvatskoj djeluje vise od stotinu političkih stranaka?

Prije dvije godine osnovali smo braniteljsku Udrugu Zavjet kako bismo objedinili sve branitelje Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore, i u tome smo u velikom dijelu uspjeli.iako postoji oko 1026 braniteljskih Udruga, Zavjet je uspio branitelje dovesti u poziciju da vrate svoje dostojanstvo, vjeru da možemo bitno drukčije utjecati na stvarna politička i društvena događanja. Uspjeli smo da branitelji shvate kako se treba prestati bistriti politika i rat po zadimljenim birtijama i kafićima te da moramo početi stvarati ozbiljne organizacije kako bismo bili subjekt događaja, a ne da nas sve političke elite, kojima smo omogućili da dođu na vlast, gurnu u zapećak i drže po strani. Prije, u onom sustavu bio je jedino Subnor ini poštar u selu nije se mogao zaposliti bez njegova odobrenja. Tko pita i jednu braniteljsku Udrugu danas za bilo koji žurni događaj oko rasprodaje nacionalnog bogatstva i svega što se radi s našim narodom i državom. Zato smo odlučili da više nećemo biti taoci nikakvih promašenih lidera ni političkih elita koje tobože sebe smatraju domoljubnima I nacionalnima, a stalno gube zbog svoje taštine i prepuštaju politički prostor poraženim snagama u Domovinskom ratu. Dosta više pozivanja na branitelje prije izbora, a poslije toga ih se proganja i s njima briše pod. E, to je razlog što smo im odlučili pokazati kako ćemo iz svojih redova iznjedriti one koji će biti i bolji i odgovorniji od njih. ZAVJET ZA HRVATSKU  zapravo je odgovor na dezorijentiranu i razbijenu hrvatsku desnicu ili neorganiziranost politike desno od centra. Želimo udružiti sve istinske domoljube koji su iznijeli Domovinski rat i časno u njemu pobijedili, a gubitničku politiku i smušenost želimo pretvoriti u novu hrvatsku pobjedu. To je naša obveza prema onima koji su položili živote za hrvatsku slobodu. Pokazati ćemo da politika može biti i moralna, i poštena, i nacionalna, ali civilizirana.

ZA OVO STANJE KRIVI SU HDZ I SDP

Hrvatsko je društvo u jednoj velikoj depresiji, mnogo većoj nego u vrijeme Domovinskog rata. Koliko su stanju društva doprinijele dvije najveće političke stranke HDZ I SDP, a koliko deseci ostalih stranaka koje su jednom ili ni jednom prešle izborni prag i što mislite o izbornom sustavu RH?

Depresija u društvu nešto je što je najgore za jedan narod.Sve gledam kao vojnik. Kako pokrenuti vojsku u pobjedu ako je izgubila moral, povjerenje u zajedništvo, ako je razoružana I ostavljena na bojištu, bez vjere u sebe. Nije slučajno ovo stanje u kojemu se društvo nalazi. Posljedica je to dvaju procesa: jedno kao posljedica strašnoga rata i agresije izvršene na hrvatski narod, obitelj  i pojedince. Ne postoji gotovo niti jedna hrvatska obitelj koja nije nekoliko litara krvi dala za hrvatsku slobodu.i onda te obitelji osjete birokraciju i administraciju koje ne osjećaju njihovu bol. To čovjeka dovodi u depresivno stanje. Zato se oko 1800 hrvatskih vojnika, kao dio pobjedničke vojske, odlučila na suicid. Drugi je razlog specijalni rat nametnut hrvatskom čovjeku i društvu na koji nije bio spreman. A taj specijalni rat provodi se preko institucija s ciljem da razori moralne, ekonomske, duhovne i druge vrijednosti jednog društva. Korupcija, birokracija, razbijanje nacionalnog bogatstva, ugrožavanje obitelji, medijski pritisci s negativnim događajima i druge pošasti usmjerene su na uništavanje kako pojedinaca tako i cjelokupnog hrvatskog naroda. Tu vidim odgovornost političkih elita iz HDZ-a i SDP-a koje za vrijeme svojih mandata nisu našle odgovor na ova pitanja te postavile pravnu i organiziranu državu koja neće biti teret vlastitom narodu nego njegova zaštita. Ne želim ni pomisliti da su pojedinci iz tih velikih stranaka namjerno dovodili do ovog stanja, ali očigledno je da su krivi zbog situacije u kojoj se hrvatski narod nalazi. To je posljedica ili njihove nesposobnosti da organiziraju narod i državu te odgovore današnjim izazovima ili nacionalne izdaje u korist onih središta moći koje žele staviti pod nadzor hrvatsku državu i hrvatski narod. Stranke hrvatske desnice samo su doprinijele tomu zbog toga što su se međusobno suprotstavljale, umjesto da su ujedinile snage te osvojile one mandate koje su svojim glupostima, zbog lošeg izbornog sustava i međusobne netrpeljivosti, zapravo prepustile svojim političkim protivnicima. Zbog toga Zavjet za Hrvatsku želi prekinuti sa tim, koncentrirajući sve domoljubne snage oko zajedničkog projekta. Objediniti ljudski potencijal na strateškoj razini osnivanjem DOMOVINSKOG STOŽERA.  U taj stožer okupiti pamet iz domovine, dijaspore i stvoriti strateški dokument za daljnji put izlaska iz krize.

NAJVEĆI SMO NEPRIJATELJI SAMI SEBI

Hrvati su proteklih 100 godina promijenili 6 država. Koji je razlog da se hrvatska nacija nije mogla stabilno i trajno konstituirati i biti kadra obraniti od ugroze svoju konstituciju i gdje je danas najveća ugroza za hrvatsku naciju?

Geostrateški i geopolitički položaj Hrvatske neupitno je jedan od glavnih razloga takvog stanja. Kao narod tijekom duge povijesti izloženi smo stalnim pritiscima. Prošli smo germanizaciju, mađarizaciju, autonomaštvo, iridentu, turske režime, velikosrpske Jugoslavije i sve je to ostavilo na žalost dubokog traga na mentalni sklop hrvatskog čovjeka. No unatoč svemu tomu, nakon devet stoljeća težnje za vlastitom slobodom, ovaj naraštaj kojemu pripadamo iznjedrio je pobjedu kada je nitko nije očekivao. To je dokaz kako smo kako narod spremni trpjeti, te položiti žrtvu da bismo stvorili svoju državu. Međutim, tada nastaju problemi.Očito je taj period života pod tuđom vlašću ostavio posljedice u našim glavama. Kao da ne znamo biti svoj na svome. Kao da ne znamo poštivati sebe. To je hrvatski jal, zavist pa i mržnja prema svome, razdiru nas i uništavaju sve ono pozitivno što posjedujemo. Mi smo na žalost, najveći neprijatelji sami sebi. Zavjet za Hrvatsku pokreće zajedništvo kako bismo prevladali takvo stanje i to na onim vrijednostima koje su nas održale tijekom povijesti, a to su vjera, obitelj, želja da domovinu i stvaramo i održimo, te da dokažemo kako smo kadri imati državu koja će biti na ponos naraštajima koje dolaze poslije nas. Ne želimo da nas dijele na Hercegovce, Bosance, Slavonce, Međimurce, Zagorce, Istrane, Dalmatince, Ličane jer držimo da samo zajedništvom cjelokupnog hrvatskog naroda možemo prevladati trenutačne probleme i iznaći izlaz iz ovog stanja u kojem se kao društvo u cjelini nalazimo. Svoje hrvatstvo želimo dokazivati koncentracijom pameti i odlučnosti u obrani onih vrijednosti za koje smo ginuli, a ne podjelama ko je iz kojeg plemena, na rođačkim ili drugim osnovama.

U kojim će se programskim odrednicama,za hrvatsku razlikovati od ostalih stranaka koje pretendiraju na domoljubno biračko tijelo i bojite li se da će vam pršiti etiketu HDZ-ova satelita?

 Domoljublje smo dokazali u najtežim trenutcima stvaranja Hrvatske kada je trebalo djelovat, a ne pričati da bi smo sve zajedno preživjeli.Mi sada želimo djelovati kako bi smo izašli iz ovog stanja u kojem se nalazimo. Ne želimo promatrati kako svi zajedno propadamo . Pristupit ćemo politici na vojnički način: čovjek je osnovni preduvjet svakog uspjeha, a hrvatski čovjek je pošten ,sposoban, odgovoran i vrijedan, samo ga se ne smije podcjenjivati i s njim se poigravati.

Dosadašnje su političke elite zanemarivale čovjeka,onog običnog malog čovjek koji je iznio rat i dao sve što je mogao dati za stvaranje države. A gdje je danas taj čovjek?

Mi se okrećemo upravo tom izgubljenom i zaboravljenom  hrvatskom vojniku, i poljoprivredniku, i seljaku, i ribaru, a posebno hrvatskoj mladeži iz domoljubnih obitelji poginulih hrvatskih branitelja. Svi ti ljudi zaslužuju veće poštovanje i pozornost. Drugi element naše pozornosti bit će materijalni resursi hrvatskog društva. Hrvatska je Bogom dana zemlja , a njezini krajevi,poput Slavonije koja je hranila bivšu Jugoslaviju, gotovo su opustošili. Lika I njezine prirodne ljepote, Dalmacija,Istra i Primorje, Zagorje i svi hrvatski prostori imaju ogroman potencijal da se kvalitetnim organiziranjem i jasnom strategijom razvoja pokrene Hrvatska iz ovog stanja u kojem se nalazi.

UVEZLI SMO SUHE ŠLJIVE IZ SRBIJE, A VLASTITE BACILI U SMEĆE

 Međutim, uvoznički lobiji, mešetarenje i neorganiziranost administrativno-birokratskog sustava doveli su nas do toga da se na jednom mjestu baca domaća hrana, a uvoze proizvodi sumnjive kvalitete. Kakvih li apsurda da su u prošloj godini iz Srbije uvezene suhe šljive za 160 milijuna kuna, a hrvatski seljaci po Lici,Slavoniji i Baranji svoju su šljivu bacili jer ju nisu imali kome prodati. Pokrenut ćemo klasterizaciju po svim pitanjima proizvodnje te u punu funkciju stavici stručnjake iz svih područja da svatko dade svoj doprinos u onome u čemu je najbolji,a ne da djelujemo ovako stihijski i neorganizirano. Crpiti ćemo iskustvo iz nekih zemalja koje su to uspješno organizirale, poput Izraela i drugih. Ne ćemo otkrivati toplu vodu, ali ne ćemo više pustiti da nam prodaju maglu jer znamo se organizirati, to smo već dokazali u najtežim trenutcima i primjenom vojnog menadžmenta stavit ćemo u funkciju sve ljudske i materijalne resurse ovog naroda. Zato pored domovinskog stožera,koji formiramo od najsposobnijih ljudi rezličitih profila, pristupamo formiranju i domovinskog fonda gdje želimo skoncentrirati ono hrvatsko bogatstvo koje je još ostalo. Moramo napokon znati sa čime raspolažemo kao narod, koliko zemlje,vode,energije i drugih resursa možemo koristiti i kako sa njima upravljati. Dosadašnje političke elite s tim nacionalnim bogatstvom koriste se kao da je to alajbegova slama ili njihova ćaćevina o kojoj ne brinu. Mi sada,na žalost, imamo slučaj da oni ljudi koji su se borili za Hrvatsku i spašavali nacionalna bogatstva nemaju nikakve koristi od toga, a oni koji su izvršili agresiju na Hrvatsku raspolažu sa time i to nemilosrdno rasprodajući sve što im dođe pod ruku. Zavjet za Hrvatsku obećava da tako više neće ići.

Nacionalne identitete malih i srednje velikih naroda,kao što smo mi Hrvati, nemilosrdno melje žrvanj globalizacije.Koju formula očuvanja nacionalnog identiteta ima Zavjet za Hrvatsku?

 Iskustva pokazuju da nema velikih i malih naroda, nego organiziranih i neorganiziranih naroda i država. U povijesti je poznato da su mali organizirani narodi osvajali velike neorganizirane. Globalizacija je neimenovan process, ali njoj se mali narodi prilagođavaju mnogo lakše I brže ako imaju jasnu strategiju i dobro organiziran sustav. Naš je politički program prvo definirati jasnu politiku nacionalne sigurnosti stvaranjem Ministarstva nacionalne sigurnosti. Ono treba preko hrvatskog Mosada zaštititi sve hrvatske nacionalne interese u političkom,ekonomskom,bankarskom i medijskom prostoru, Mi trebamo vratiti ukradeni novac, staviti ga u funkciju hrvatskog razvoja aktiviranjem domovinskog fonda i ne dopustiti da vise itko ikada pravi štetu nacionalnim interesima, Mi nudimo model učinkovite i jeftine države koja mora biti servis hrvatskim građanima,a ne njihov teret. Umrežavanjem svih hrvatskih  potencijala, od ljudskih i materijalnih, sa sposobnim menadžmentom u državnoj upravi i javnim poduzećima u kratkom vremenu u stanju smo iz ovog depresivnog stanja prijeći u stanje poticaja aktivnosti, volje i nade da je stvari moguće mijenjati. Primjer su to Izrael I Južna Koreja koje se svoj zapovjedni kadar iz rata usmjerile  u gospodarski dio razvoja društva i doživjele punu ekspanziju. Kod nas je to, na žalost, bilo obrnuto: te najsposobnije ljude koji su iznjeli najveći teret u najsloženijim uvjetima rata bacilo se na ulicu, gurnulo na periferiju društvenih događanja i s umirovljenjem paraliziralo potencijal tih ljudi. To nije bilo slučajno, to je oblik specijalnog rata, slabljenja sposobnosti Hrvatskog društva i države. Zavjet za Hrvatsku želi okupiti taj kadar sposobnih ljudi, stvoriti sposobnu političku organizaciju, na novoj strategiji oformiti moderan politički menadžment, pobijediti svoje slabosti i hrvatskom narodu i društvu ponuditi novi model politike, ne praznih priča nego konkretnih djela i ne obećanja nego politiku čiste ruke i vidljivih rezultata.

ZA OVAKVU SE HRVATSKU NISMO BORILI

 Kako bi hrvatska država služila svojoj svrsi da pred zakonom svi budemo jednaki i da pred institucijama hrvatske države svi imamo šansu,prava i obveze?Koje promjene Zavjet za Hrvatsku predlaže, a da su realne i ostvarive?

 Država je preskupa, a nije funkcionalna.Prvo treba raspustiti 50 posto neučinkovite administracije pa neka si oni službenici koji ne poštuju trud i muku privatnika i običnih građana otvaraju firme i trče po šalterima gubeći vrijeme umjesto bavljenja stvarnim poslom.Ljudi gube previše vremena obilazeći razne šaltere udovoljavajući čudnim zahtjevima birokracije, jednom riječju prave narod blesavim, a poslovne ljude izluđuju s inspekcijama i poreznim nadzorima. Pitam se tko će stvarati ako jedni cijeli dan čekaju po šalterima, a drugi nose papire po poreznim upravama. U svemu tome profitira samo birokracija jer ona potvrđuje da se bez nje ne može. Iako gospodarstvo svaki dan propada i sve je  manje onih koji mogu plaćati poreze, poreznika je sve vise, a HGK još uvijek naplaćuje naknade od firmi koje su već odavno propale. Mi nudimo australski model brze i učinkovite administracije koja je istinski servis svojim građanima, a ne njihov teret. Obitelji koje kreću u biznis za promet ostvaren do 200 000 dolara ne trebaju ni knjigovodstvo niti porezni nadzor jer toliko im treba za normalan život. Za razliku od toga,kod nas, čim si počeo radit, i odmah su ti na leđima inspekcije, porezne uprave, financijske policije samo da se svi namire, a iza toga čovjek i tvrtke propadaju, no njih za to nije briga. Od koga će dalje naplaćivati kada su za jedan kilogram mesa ubili ne samo bika, nego pobili cijelo stado. To nije slučajno i to je oblik specijalnog rata koji se sustavno provodi nad hrvatskim poslovnim ljudima. Neučinkovita administracija svojim birokratskim ponašanjem otjerala je investiture iz hrvatske i preselila najveći dio tog kapitala u Srbiju.Našoj djeci izbijaju posao iz ruke i prisiljavaju ih da moraju ići u tuđi svijet tražiti kruha, a u isto vrijeme investitorima ostavljamo dojam nesposobne i neuređene države.Za takvu se Hrvatsku nismo borili. Zavjet za Hrvatsku ima još mnogo konkretnih rješenja kojima jamčimo da ćemo u kratkom vremenu otkloniti sve zapreke u normalnom i učinkovitom funkcioniranju sustava.Mi se ne mislimo pogađati s birokracijom, mi ćemo objaviti rat neučinkovitim birokratskim strukturama i postaviti jasne rokove za njihovu transformaciju.Hrvatski narod više ne smije i neće biti talac prespore, skupe i korumpirane administracije I nesposobne političke elite. U ovaj kontekst ne želim staviti niti jednu osobu iz pravosudnih,bankarskih,medijskih ili državnih institucija koje odgovorno, časno obnašaju svoje složene i teške zadatke, ali oni koji dovode u pitanje hrvatske nacionalne interese svojim propustima u radu, ne ćemo vise trpjeti, nego ćemo na njih javno ukazivati.

 Ima li Hrvatska svoju vanjsku politiku i što mislite koji je razlog da hrvatska država nije pružila istinsku priliku brojnoj hrvatskoj dijaspori da Hrvatsku afirmira u svijetu, alii da svojim znanstvenim, financijskim i materijalnim kapitalom preporodi Hrvatsku ulažući u Hrvatskoj.

Na žalost, hrvatska vanjska politika posebno prema položaju Hrvata u BiH nema jasnu strategiju. Hrvate se povremeno obilazi i provjerava jesu li još živi, kao da se radi o Indijancima u američkim rezervatima. Umjesto toga, treba zauzeti jasnu strategiju da se uključi sve gospodarske , sigurnosne i druge potencijale da Hrvati opstanu u svim prostorima Hercegovine, Srednje Bosne,Žepča, a da se primarno obnove i vrate porušene imovine Hrvatima u Posavini. Takve nacionalne strategije, na žalost, mi nismo vidjeli i Zavjet za Hrvatsku pokreće i taj projekt, Zavjeta za Hrvate BiH. Kada je u pitanju odnos prema hrvatskoj dijaspori, treba jasno naglasiti da Hrvatska ne bi bila stvorena u onim teškim trenutcima bez pomoći onih nama dragih ljudi koji su morali napuštati svoju domovinu u davnim vremenima da bi u tuđem svijetu gradili svoje živote. I taman kada su se ponadali da su dobili svoju državu, onda su od onih istih koji su ih prije otjerali sada po povratku opljačkani pa su ih opet po treći put istjerali ih Hrvatske. Bez potencijala hrvatskog naroda iz dijaspore, a to znači pameti i iskustva tih ljudi,neće biti moguće ostvariti promjene nabolje. Mi ne tražimo njihov kapital jer to je njihova muka, mi samo predlažemo koncentriranje pameti i znanja njihove djece i stvaranje takve organizacije koja će umrežiti ideje i projekte da oni mogu kontrolirati svoja ulaganja u Hrvatskoj i imati nadzor nad svim procesima investicija. Naš je prijedlog stvoriti banku branitelja i dijasporete da u tom Domovinskom fondu bude koncentriran zajednički kapital iz koga bi se pokretali novi projekti i pružale nove mogućnosti mladim I obrazovanim ljudima u novim poslovnim pothvatima. Hrvatska je puna pameti razasute po svijetu, od međunarodno priznatih stručnjaka koji, na žalost, nisu iskorišteni u nacionalnom projektu pokretanja i razvoja Hrvatskog društva. Sadašnje političke elite imaju kompleks od tih ljudi  , a udbaški mentalni sklopovi, koji još uvijek žive u birokratskim strukturama, u tim ljudima vide emigraciju i protivnike a ne potencijal. Zavjet za Hrvatsku u ovom potencijalu dijaspore vidi čvrsti most onih vrijednosti za koje su izginula tuđa djeca. Često ističemo u svojim nastupima da nemamo pravo pokleknuti, već moramo skupiti novu snagu ina ovom novom hodu pružiti ruku jedni drugima i podići one koji možda nemaju snage koračati naprijed. Ovo je vrijeme kada se traže odlučni, odgovorni i oni koji su spremni predvoditi, da na onom zajedništvu na kojem smo, zagrljeni i stisnutih ruku, s krunicom oko vrata, pobijedili, ostvarimo nove pozitivne promjene potrebne hrvatskom društvu. Potrebno je vratiti vjeru u sebe, dostojanstvo i ponos hrvatskog naroda podići na veću razinu, prestati bistriti politiku po zadimljenim birtijama i preuzeti odgovornost za svakodnevan život i u vlastitim obiteljima i u društvenoj zajednici u cjelini. Na zajedništvu domovinske i iseljene Hrvatske ina punoj potpori opstojnosti Hrvatima u BiH gradit ćemo svoju politiku bez ikakvih kompleksa prema bilo kome i bez ikakva odstupanja pod bilo koju cijenu.

Politička stranka Zavjet za Hrvatsku iznikla iz braniteljske udruge Zavjet poručuje svima: Nismo vas iznevjerili u najtežim trenucima rata, ne ćemo vas iznevjeriti ni u ovim teškim trenucima mira. Želimo graditi bolju budućnost na čistoj prošlosti jer to od nas očekuju oni koji dolaze poslije nas. Moguće moramo napraviti mi kako bi u sretnoj i poželjnijoj Hrvatskoj živjeli oni.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
14.5.2013. 21:34
@nož i @stole123 slažem se, ali vidite u hrvatskoj politici ne vrijedi ni ona da postaviš lopova za žandara i sve će biti dobro.

Treba totalna lustracija političke i pravosudne oligarhije, jer će bez toga kukolj uvijek nadvladati žito!
stole123
13.5.2013. 22:24
nož potpisujem tvoj komentar,nama nisu problem ni sdpeovci ni hdzeovci, već lopovi koji su pokrali državu sa bilo koje strane da su i u bilo kojoj stranci se nalazili.
Sulejman veliki
11.5.2013. 22:35
Njbolje da vas sve pošaljemo u zatvor, a da nama normanlnima i neopterećenim ostavite prostora za život. Jer po ćemu ste vi bolji?
nož
11.5.2013. 22:31
Jako dobro rećeno trebamo se udružiti te crvenima, te izdajnicima desnim kazati dosta lopovluka te ih strpati u zatvor i oduzeti ono što su pokrali to ni jedni nisu dosada napravili.Ier su isti lopovi.


Još iz kategorije Aktualnosti