Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  HGK-Županijska komora Virovitica

Strukovna grupa nemetala i građevinskih materijala traži pomoć za izlazak iz krize

        27.05.2009.         1055 pogleda
Strukovna grupa nemetala i građevinskih materijala traži pomoć za izlazak iz krize

VIROVITICA - Proizvođači građevinskog materijala i keramičkih pločica Virovitičko-podravske županije, KIO Keramika, Opeco, Radlovac i Ciglana IGM, okupljeni u Strukovnu grupu nemetala i građevinskih materijala HGK uputili su ministarstvima i lokalnim vlastima apel za pomoć kako bi u recesiji očuvali radna mjesta i plaće 1300 radnika koji rade u ovoj industriji. Oni do sada nisu otpuštali radnike, tek su im smanjili plaće za 10 posto, ali strahuju da bi u drugoj polovici godine mogli posegnuti i za tom mjerom jer se očekuju još teži uvjeti poslovanja. «Refleksija recesijskih kretanja na svjetskoj razini, i enormni rast cijene energenata, prije svega plina za više od 50 posto, porast kamata na obrtna sredstva i nekontrolirani uvoz uništavaju našu proizvodnju. Apsurdno je da ne možemo sudjelovati u gradnju sportske dvorane u Čačincima i bolnice u Virovitici dok istodobno tim ustanovama dajemo humanitarne donacije», kaže predsjednik strukovne grupacije Darko Krmpotić naglašavajući da se domaća proizvodnja može zaštiti pojačanim plasmanom roba na izgradnji objekata javne namjene i kontroliranim uvozom, kao što se to čini pri izvozu hrvatskih proizvoda.

Strukovna grupa nemetala i građevinskog materijala predložila je sufinanciranje proizvodnje s 20 eura po zaposlenom mjesečno jer se radi o procesnoj industriji u kojoj je nemoguće, zbog tehnoloških rješenja, prekidati proizvodnju.

O važnosti ove grane poslovanja za Virovitičko-podravsku županiju govori podatak da je unatoč poteškoćama u 2008. godini. ostvareno 405 milijuna kana prihoda što je za 0,7 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Na strana tržišta izvezena je roba u vrijednosti od 25 milijuna dolara što je 14 posto ukupnog izvoza Virovitičko-podravske županije. Međutim u prvom kvartalu ove godine izvoz je pao za 19 posto - ostvareno je tek 4 milijuna dolara.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
29.5.2009. 8:32
U filmu Tajne organizma D Makavejeva ima jedna dokumentarna sekvenca negdje iz `36 kad je u Kremlju odrzana u zatvorenom prostoru parada ili svecani mimohod vojsek nakon cega je Staljin odrzao govor i proglasio da je prva faza komunizma ostvarena i da u tom trenutku pocinje druga faza - Pervaja faza komunjizma osusestvena! Tako i premjer dekretima i obajavama, sao i prio pcenjima proglasava kraj krize, kao ono - prosla opasnost.
Nesreca je kad se netko rodi u jednom bangladeshu i ko dijete mora raditi teske poslove od jutra do sutra, ali Hrvate ako ne ceka takav tezak nehumani rad svakako ocekuje ignoriranje i smijanje u lice, ismijavanje od vlastito izabranih governora.
Mesica koji pak tako nikad nesto ne bi rekao i koji postuje gradjanina, pronalaze pak da je komunista, pa jos bih tisuca hiljada godina bio u podanistvu takvog komuniste nego lazljivog desnicara poput ovog a i svih mu prethodnika.
avar
28.5.2009. 18:24
Pa to je samo kod nas moguce.................
Feral
28.5.2009. 14:55
Ništa navedeno ne može biti točno jer je premijer rakao da je kriza prestala a ne da dolazi.


Još iz kategorije HGK-Županijska komora ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.