Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Strukovna grupa drvno-prerađivačke industrije HGK-Županijske komore Virovitica: rast izvoza i prihoda


  Gospodarstvo           hgk           09.05.2018.         1923 pogleda
Strukovna grupa drvno-prerađivačke industrije HGK-Županijske komore Virovitica: rast izvoza i prihoda

U HGK – Županijskoj komori Virovitica, pod predsjedanjem Damira Kelave, predsjednika Strukovne grupe, 7. svibnja 2018. godine, održana je 17. sjednica Strukovne grupe drvno-prerađivačke industrije. Na sjednici se raspravljalo o aktualnom stanju u drvno-prerađivačkoj industriji na području Virovitičko-podravske županije, u kojoj djeluje ukupno 44 tvrtke, od čega 18 tvrtki u finalnoj drvnoj industriji, a 26 tvrtki u ostaloj drvno-prerađivačkoj industriji.

U drvno-prerađivačkoj industriji VPŽ radi 2.045 zaposlenih, od čega u finalnoj drvnoj industriji je 1.486 zaposlenih što čini 72,67 % i 559 zaposlenih je u ostaloj DPI što čini 27,33 % ukupno zaposlenih u drvno-prerađivačkoj industriji Virovitičko-podravske županije.

Konstatirano je da se izuzetnim ocjenjuje Pismo razumijevanja, dokument potpisan na deset godina, između Hrvatskih šuma i Udruženja drvoprerađivača HGK, kojim se određuje transparentna raspodjela drvnih trupaca po svakom proizvođaču, te se za učinjeno posebno iskazuje zahvalnost Tomislavu Tolušiću, ministru poljoprivrede.

Pojedini specifični slučajevi trebaju se razriješiti na najoptimalniji način u skladu sa sadržajem Pisma razumijevanja.

Drvno-prerađivačka industrija Virovitičko-podravske županije bilježi porast ostvarenih ukupnih prihoda, osobito izvoza finalne drvno-prerađivačke industrije na inozemna tržišta.

Evidentan je nedostatak stručne radne snage koja treba raditi na najsuvremenijoj opremi u tehnološkom procesu, a mladi ne iskazuju interes za obrazovanjem za zanimanja u drvno-prerađivačkoj industriji.

U drugom dijelu sjednice, Tatjana Kos, voditeljica projekta Design District, predstavila je prvi međunarodni sajam namještaja Design District koji će se održati od 15. do 18. studenog 2018. godine u Rovinju. Članovi Strukovne grupe su suglasni o važnosti nastupanja na sajmovima, što otvara mogućnost povećava tržnog plasmana.

Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica upoznao je sve nazočne sa ostalim aktivnostima HGK – Županijske komore Virovitica.

Dogovoreno je da se sjednice, osim u HGK – Županijskoj komori Virovitica, održavaju i u pojedinim tvrtkama. Domaćin slijedeće sjednice je Pan parket iz Čačinaca.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: