Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Poljoprivreda

Stručno putovanje članova Grupacije vinogradarstva i voćarstva HGK – Županijske komore Virovitica u Crnu Goru

  vn           29.05.2017.         1525 pogleda
Stručno putovanje članova Grupacije vinogradarstva i voćarstva HGK – Županijske komore Virovitica u Crnu Goru

Više od trideset članova Grupacije vinogradarstva i voćarstva HGK – Županijske komore Virovitica, u kojoj su predstavnici tvrtki – najvećih proizvođača vina s područja Virovitičko-podravske županije: PP Orahovica i Podruma Vineda iz Vukosavljevice, te predstavnici Udruga vinogradara i voćara iz Virovitice i Slatine, temeljem odluke Grupacije, 26. - 28. svibnja, bilo je na stručnom putovanju u Crnoj Gori. Posjetili su tvrtku 13. Jul Plantaže, koja, u okolici Podgorice, ima najveću plantažu vinograda u Europi, površine 2.310 ha, u jednom kompleksu.

 Članove Grupacije, pozdravio je i savjetnik veleposlanika Republike Hrvatske u Crnoj Gori Jerko Ljubičić, koji je izrazio izuzetno zadovoljstvo posjetom vinogradara Plantažama, te im se pridružio u razgledavanju.

Vinogradari i vinari su, na Vidikovcu, u središtu najvećeg vinograda u Europi, uz stručno vodstvo Dijane Boljević iz Sektora za vinski turizam, upoznati sa autohtonim sortama, klimatskim uvjetima, načinom sadnje i berbom, te karakteristikama Ćemovskog polja.

U vinskom podrumu Šipčanik, jedinstvenom vinskom podrumu u Europi, predstavnici Sektora za vinski turizam upoznali su članove Grupacije, sa uvjetima u kojima odležavaju vrhunska vina i specijalne rezerve, uz osvrt na barrique proces i premium barrique vina,uz degustaciju pjenušavog vina Crnogorski val, te vina autohtonih sorti i odabranih premium kupaža.

Posjeta je završila obilaskom Starog podruma, najstarije riznice vina, gdje su članovi Grupacije upoznati sa procesima proizvodnje ultra premium vina i uvjetima „top“ vinarije. Stručno putovanje organizirala je HGK – Županijska komora Virovitica, u suradnji sa Udrugom vinogradara i voćara Sv. Vinko iz Virovitice.

 Temeljem provedene ankete, među članovima Grupacije koji su bili na stručnom putovanju, iskazano je zadovoljstvo organizacijom i realizacijom stručnog putovanja, kojim se podiže razina znanja i spoznaja do kuda su došli drugi vinogradari i vinari u proizvodnji i plasmanu vina, a što će im koristiti u vlastitoj proizvodnji i plasmanu vina na tržište.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda