Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Gospodarstvo

Stručna osposobljavanja nezaposlenih osoba za deficitarna zanimanja

  Virovitica.hr           29.05.2009.         1628 pogleda
Stručna osposobljavanja nezaposlenih osoba za deficitarna zanimanja

VIROVITICA - Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, usvojilo je mjere za poticanje zapošljavanja te je počelo zaprimanje zahtjeva za sufinanciranje zapošljavanja/obrazovanja. Mjere će se provoditi tijekom 2009. godine (do 30. studenog). Iz Državnog proračuna je za mjere poticanja zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ukupno osigurano 123.185.300,00 kn (na razini Republike Hrvatske).

Mjerama iz nadležnosti HZZ-a, sufinanciraju se zapošljavanja mladih osoba bez radnog staža, dugotrajno nezaposlene osobe, nezaposlene osobe iznad 50 godina starosti kao i zapošljavanja posebnih skupina nezaposlenih osoba (branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih branitelja, roditelji s četiri i više malodobne djece, roditelji djece s posebnim potrebama, roditelji djece oboljele od malignih bolesti, žrtve obiteljskog nasilja, liječeni ovisnici, žrtve trgovanja ljudima, azilanti, mlade osobe koje su izašle iz sustava skrbi domova za djecu, povratnici s odsluženja zatvorske kazne, osobe s invaliditetom, samohrani roditelji,…).

Mjerama se sufinanciraju i zapošljavanja nezaposlenih osoba na javnim radovima, kako posebnih skupina nezaposlenih, tako i svih ostalih koji su u evidenciji nezaposlenih duže od 12 mjeseci. U cilju povećanja mogućnosti zapošljavanja sufinancira se i obrazovanje nezaposlenih osoba, a prema potrebama tržišta radne snage.

Tijekom 2009. godine, Područna služba Virovitica provodit će stručna osposobljavanja nezaposlenih osoba za slijedeća deficitarna zanimanja: priprematelj pizze, pomoćni konobar, rukovatelj građevinskim strojevima, zidar, tesar, samostalni knjigovođa, dječja njegovateljica (dadilja).

Obrasci zahtjeva kao i sve detaljnije informacije o mjerama za poticanje zapošljavanja dostupne su svim zainteresiranim osobama u Područnoj službi Virovitica, kao i u Ispostavama Orahovici, Pitomači i Slatini. Zahtjev za sufinanciranje zapošljavanja/obrazovanja poslodavac dostavlja Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prema sjedištu poslodavca.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo