Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Strip

Strip tribina: Predstavljena knjiga Mauroviću s ljubavlju Veljka Krulčića

        13.12.2010.         4612 pogleda
Strip tribina: Predstavljena knjiga Mauroviću s ljubavlju Veljka Krulčića

U Gradskoj knjižnici i čitaonici održana je strip tribina na kojoj je predstavljena knjiga Veljka Krulčića „Mauroviću s ljubavlju". O knjizi,  jedinstvenoj i bogato ilustrirana "dokumentarističkoj kronici" jednog od najvećih strip umjetnika u Hrvatskoj govorio autor, novinar i strip publicista Veljko Krulčić. Zapravo je riječ i svojevrsnom spomenaru jer je Krulčić predanim i temeljitim novinarskim istraživanjem uspio prikupiti sve ono što su o Mauroviću napisali ili rekli brojni kritičari, teoretičari stripa, novinari, ali njegove kolege te drugi umjetnici (Ratko Aleksa, Rudi Aljinović, Ivo Antić, Žarko Beker, Mata Bošnjaković, Arsen Dedić, Ješa Denegri, Slavko Draginčić, Zoran Đukanović, Bojan Đukić, Franjo Fuis, Ciril Gale, Zlatko Gall, Darko Glavan, Krešo Golik, Frano Gotovac, Fadil Hadžić, Mladen Hanzlovsky, Neven Hitrec, Vera Horvat-Pintarić, Željko Ivanjek, Ljubomir Kljakić, Veljko Krulčić, Ninoslav Kunc, Stanko Lasić, Ranko Munitić, Krešo Novosel, Milivoj Pašiček, Vasa Pavković, Zlatko Posavac, Rajko Radovanović, Jules Radilović, Joja Remenar, Ervin Rustemagić, Ivo Šimat Banov, Veselko Tenžera, Bogdan Tirnanić, Tihomir Tonković, Aleksandar Vojinović, Karim Zaimović, Zdravko Zupan...) koji su cijenili kreativnost, uglavnom neshvaćenog strip genija. U knjizi tvrdog uveza na 504 stranice objavljeni su i brojni intervjui koje je Maurović dao mnogim novinama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
15.12.2010. 12:28
Godine 19... i već ne znam koje u kinu Balkan u Zagrebu bio sam na premijernom prikaziavnju dokumentarnog filma o Starom mačku na kojem je bio i on osobno.
Upamtio sam dvije stvari koje je za sebe tvrdio da su ga u životu upropastile a to je sex i konzimuranje mesa. Tako je rekao o sebi u tom filmu.


Još iz kategorije Strip