Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2024.

Stranka "Možemo" predstavila kandidacijsku listu za 4. izbornu jedinicu

  Hina           02.04.2024.         1088 pogleda
Stranka "Možemo" predstavila kandidacijsku listu za 4. izbornu jedinicu

Nositeljica izborne liste stranke "Možemo" u 4. izbornoj jedinici Katarina Kruhonja kazala je u utorak kako je prvi i najvažniji korak za promjene u Hrvatskoj suprostavljanje uzurpaciji političke moći i korupciji. Na predstavljanju kandidacijske liste Kruhonja je ocijenila kako u Hrvatskoj "nema dobrog života, niti nade u dobru budućnost, ako se ne budemo ozbiljno suprotstavili uzurpaciji političke moći i ako se ne izvučemo iz mreže korupcije i klijentelizma, koja guši ljudske resurse i razvoj".

Upozorila je kako je područje panonske Hrvatske bogato prirodnim i ljudskim resursima te da je nevjerojatno da je iz ovoga područja iselilo najviše ljudi u Hrvatskoj, a 75 posto otišlo ih je iz ekonomskih razloga. "Pred nama su veliki izazovi, a na njih ćemo odgovoriti poštenim radom, suradnjom s građanima, strukom i znanstvenom zajednicom. Korak po korak promjena će se dogoditi", poručila je Kruhonja.

Kandidat s liste Boris Kiš rekao je kako građani na izborima 17. travnja imaju prilike birati stranku, koja provodi hrabre, dosljedne i bitne promjene, kako bi Hrvatska krenula naprijed.

Zastupnik u prošlom sazivu Hrvatskog sabora Damir Bakić kazao je kako je njihov program "radikalan zaokret od HDZ-ovog rentijerskog modela, koji počiva na klijentelizmu, koji ruši i prisvaja institucije te proširuje osobne i regionalne nejednakosti u Hrvatskoj.

Ističe kako žele graditi Hrvatsku u "zelenoj transformaciji", koja podrazumijeva energetsku tranziciju, jačanje poljoprivredne proizvodnje te razvoj prometa, prvenstveno na nefosilna goriva te koja podrazumijeva poboljšanje životnih uvjeta za sve koji žive od plaća i mirovina.

U Zagrebu smo pokazali da imamo odlučnosti  i političke volje da rješavamo teška pitanja, unatoč brojnim otporima raznih lobija i interesnih zajednica, da možemo uspješno upravljati gradom, bez korupcije, pogodovanja i klijentelizma. Jednako tako i svi naši gradski vijećnici diljem Hrvatske pokazali su tu istu dosljednost i vjerodostojnost, ustvrdio je Bakić.

Početak predstavljanja kandidacijske liste galamom je ometao nepoznati muškarac, koji se predstavnicima stranke "Možemo" obratio vulgarnim riječima, nakon čega se udaljio.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2024.