Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Dossier Bolnica

Strahovlada u virovitičkoj bolnici: Zbog komentara i lajkova na Facebooku ravnateljica traži pismena očitovanja radnika

  gg           25.04.2017.         19139 pogleda
Strahovlada u virovitičkoj bolnici: Zbog komentara i lajkova na Facebooku ravnateljica traži pismena očitovanja radnika

Zbog komentara odluke o rasporedu korištenja parkirnih mjesta u krugu Opće bolnice Virovitica ravnateljica Mirjana Peček zatražila je pismeno očitovanje svih bolničkih zaposlenika koji su kliknuli „sviđa mi se“ ili su izrazili svoje mišljenje pod status višeg medicinskog tehničara Ivana Marekovića.

U poprilično čudnoj, pravno i ustavno dvojbenoj, etički upitnoj i svakako diskriminirajućoj odluci, pozivajući se na Zakon o zdravstvenoj zaštiti, ravnateljica Peček donijela je odluku po kojoj u bolničkom krugu svoje automobile mogu parkirati samo ravnatelj, njegovi zamjenici i pomoćnici, pročelnici službi i voditelji odjela, a nekoliko parkirnih mjesta ostavljeno je za poslovne partnere i suradnike. Medicinske sestre, tehničari i nemedicinsko osoblje parkiranje od sada moraju potražiti na nekom drugom mjestu u krugu bolnice (obično je to negdje na prašini, zelenoj površini, u blatu…) ili na javnom parkiralištu.

Zametalo je to svima, ali se Mareković usudio o diskriminaciji i javno progovoriti. Na svom Facebook profilu objavio je sken odluke uz komentar: „Još jedna u nizu sramota naše bolnice i parkirališta i čunjeva“. Dobio je 70 lajkova i dvadesetak komentara ogorčenih radnika bolnice koji su, kada ih je ravnateljica pročitala, dobili poziv da najkasnije do 27. travnja u 8 sati predaju „pisano očitovanje o navedenom događaju te razlozima komentiranja“ je su „negativnim komentarima nanijeli štetu poslodavcu i ugledu ravnateljice Opće bolnice Virovitica“.

Grad već drugo bruji o strahovladi u bolnici od kada je gospođa Peček došla na mjesto ravnateljice, smjenama po bolničkim odjelima, ponižavajućem odnosu prema radnicima, prijavama nadležnom ministarstvu, organizaciji posla, outsorcingu… , ali zbog straha rijetki su o tome bili spremni javno progovoriti ili se suprotstaviti. Do danas!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mara Schino
29.4.2017. 3:21
Problem je u tome što je ravnateljica bolnice nestručna osoba za upravljanje bolnicom. Ja ne bih nikad stavila konobara da upravlja bankom.


Još iz kategorije Dossier Bolnica