Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Poljoprivreda

Stožer za obranu hrvatskog sela: “Dosta je! Vrijeme je za odgovore i akciju!“

  vn           14.11.2023.         1089 pogleda
Stožer za obranu hrvatskog sela: “Dosta je! Vrijeme je za odgovore i akciju!“

Stožer za obranu hrvatskog sela jasno je postavio zahtjeve ministrici poljoprivrede Mariji Vučković i tražio direktne odgovore – "da" ili "ne", vezano za situaciju sa svinjskom kugom. Šutnja s druge strane je odbijanje koje ne možemo prihvatiti. Ministrici je rečeno da idemo u prosvjede, a da Vlada može u 5 dana predomisliti i pismeno prihvatiti naše zahtjeve. Dok ne prihvate zahtjeve koje smo postavili za zaštitu naših ratara i uzgajivača svinja, s prosvjedima nećemo stati - piše u jutros poslanom priopćenju Stožer za obranu hrvatskog sela.

Naši zahtjevi su jednostavni – tražimo konkretne odgovore, a ne lažna obećanja i duge razgovore. Njihova šutnja u Zagrebu je glasan odgovor – prezir prema seljacima", dodali su.

Stožer je pozvao sve poljoprivrednike i građane da dođu na sastanak u Retkovce, 15. studenoga u 18 sati. "Zbijmo redove i pokažimo da nas ne mogu ignorirati", poručili su.

Evo i ostatka priopženja:

Idemo po svoje na ulice! Ne tražimo milostinju – tražimo pravdu i rješenja. Naši zahtjevi su jasni, a vremena za čekanje nema. Podsjetimo se na premijerovu arogantnu tvrdnju da mu seljaci neće diktirati kada i gdje će doći na sastanak, koji smo organizirali u petak u Retkovcima, na kojem se, unatoč našem pozivu, nisu pojavili. Takvo ponašanje, zajedno s ministričinim jučerašnjim manipulativnim pokušajima odugovlačenja i diskreditacijom Stožera, jasno pokazuje njihov stav. Unatoč premijerovom dociranju i njihovom odbijanju da se suoče s seljacima u Retkovcima, ti isti seljaci, koje oni sustavno uništavaju, došli su u Zagreb, o svom trošku, tražeći jasno 'da' ili 'ne' na svoje zahtjeve, ali odgovor 'da' nisu dobili i ide se u prosvjede. Dosta je manipulacije i zanemarivanja. Samo zajedno možemo postići promjenu. Nećemo stati dok se naši glasovi ne čuju, naši zahtjevi ne ispune!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda