Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Sponzorirano

Stožer Ive Josipovića uputio prigovor Državnom izbornom povjerenstvu, OESCE, GONGU...

        04.01.2010.         1673 pogleda
Stožer Ive Josipovića uputio prigovor Državnom izbornom povjerenstvu, OESCE, GONGU...

Prema pisanju Jutarnjeg lista od 4. siječnja 2010. godine u tekstu objavljenom na 7. stranici pod naslovom „Bandiću križ, Josipoviću petokraka", a s nadnaslovom „Osijek - Bandićevi lobisti lijepe plakate", došlo je do grube povrede pravila izborne promidžbe koja zahtijevaju vašu hitnu reakciju i očitovanje.

Prema opisu u navedenom članku, po Osijeku su, nakon boravka predsjedničkog kandidata Milana Bandića u tom gradu, lijepljeni plakati koji građanima na posve neprimjeren i uvredljiv način nude različite teze aludirajući time da se glasuje za Bandića.

Na vrhu plakata ispod proglasa „Hrvatski narode, biraj" s lijeve je strane otisnut znak križa, a s desne petokraka zvijezda. Ispod križa ime je Milana Bandića, a ispod zvijezde Ive Josipovića.

Ne ulazimo u to koje su kvalifikacije navedene pod Bandićevivm imenom ni u to odgovaraju li one istini ili ne, ali ispod imena Ive Josipovića, između ostalog, stoji:

- zahvaljujući glazbenom haraču koji je sam uveo postao je najveći tajkun među političarima
- kreditiran (maznuo lovu) od posmrtne pripomoći
- tvorac optužnica i deklaracije kojom je hrvatske generale izručio Haagu
- vlasnik pet stanova, kuće za odmor i ušteđevine od više milijuna eura

Sve navedeno ne samo da je potpuna neistina, nego je i izrazito uvredljivo za predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića.

Naime, ne postoji nikakav „glazbeni harač", nego postoje odredbe Zakona o autorskim i drugim pravima, kojim se reguliraju prava autora i izvođača umjetničkih djela. Taj je zakon usklađen sa zakonodavstvom Europske unije i predstavlja važan dio legislative Republike Hrvatske na ovom području. Izrugivanje toga zakona predstavlja blaćenje ne samo predsjedničkog kandidata Ive Josipovića, nego ruglu izvrgava i Republiku Hrvatsku i to zbog toga što se, u postupku priključenja Europskoj Uniji, svoje zakonodavstvo usklađuje sa zakonodavstvom EU.

Nadalje, Ivo Josipović nije „sam uveo glazbeni harač" kako to uvredljivo i netočno piše na plakatu, nego je odgovarajuće izmjene spomenutog zakona usvojio Hrvatski sabor, pa se uvredljiv sadržaj na taj način prelijeva i na najviše predstavničko i zakonodavno tijelo Republike Hrvatske.

Ivo Josipović nije „najveći tajkun među političarima", jer uopće nije tajkun, ako se riječju „tajkun"  označava nekoga tko je do bogatstva došao na brz i nepošten način. Ivo Josipović je sveučilišni profesor i glazbenik, osoba koja svoje prihode i imovinu transparentno prijavljuje Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa i koji su svima dostupni.

Ivo Josipović nije „maznuo lovu" od Posmrtne pripomoći kako to lažno i uvredljivo piše na plakatu. Ni jedna kuna koju je stekao Ivo Josipović nije stečena na nepošten ni sumnjiv način i navedena tvrdnja predstavlja najgrublju uvredu i klevetu predsjedničkog kandidata.

 

Ivo Josipović nije „tvorac optužnica i deklaracije kojom je hrvatske generale izručio Haagu". Upravo suprotno od toga, Ivo Josipović je štitio interese Hrvatske države u Haagu, posebno braneći Hrvatsku u predmetu "sub poene". Uz to, nekolicini je optuženih branitelja aktivno pomagao u pripremanju obrane. Bio je i pravni savjetnik u službi tadašnje hrvatske Vlade, a kao tajnik Hrvatskog odbora za pružanje pravne pomoći dao je nemjerljiv doprinos u obrani Republike Hrvatske. Nakon pada Vukovara u srpskim zatvorima bilo je oko 180 hrvatskih branitelja, među kojima je bila nekolicina njih osuđenih na smrt. Svi su oni oslobođeni u velikoj razmjeni uz pomoć Odbora za pravnu pomoć. Među spašenima bio je i jedini preživjeli s Ovčare koji je poslije bio ključni zaštićeni svjedok na suđenju „vukovarskoj trojci" pred Haškim sudom.

 

Ivo Josipović nije „vlasnik pet stanova, kuće za odmor i ušteđevine od više milijuna eura". Navedena imovina uvelike premašuje onu s kojom  raspolaže Ivo Josipović, a koja je, kao što je već navedeno, uredno, transparentno i u skladu sa zakonom, navedena u njegovoj imovinskoj kartici.

 

Izborni stožer Ive Josipovića izražava zgražanje nad ovakvim postupcima te je uputio prigovor Državnom izbornom povjerenstvu, OESCE, GONGU i Transparency International.

 

S poštovanjem

 

Direktor Izbornog stožera Ive Josipovića

Doc.dr. Mirando Mrsić

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zzzz
6.1.2010. 9:41
U VREĆI DA, ALI BITI ĆE ONI ZAJEDNO I U REMETINCU.
kole
6.1.2010. 9:14
ŠTO VRIJEME ODMIĆE SIGURNIJI SAM U MIŠLJENJE DA SU BANDIĆ I SANADER U ISTOJ VREĆI.
mastermind
6.1.2010. 1:38
Takva prljava kampanja sa tolikim lažima je tako odvratna, da jedva čekam nedjelju pa da ne moram više gledat te odvratne Bandićeve reklame kome se kampanja temelji na blatu, laganju i manipulacijama!
mega
5.1.2010. 15:10
ŠTO SU VEĆE KLEVETE I LAŽI TO MI JE GOSPODIN JOSIPOVIĆ DRAŽI


Još iz kategorije Sponzorirano