Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Virovitica

Stolica za prijatelja

        04.04.2003.         880 pogleda
Stolica za prijatelja

VIROVITICA, 4. travnja - Humanitarna akcija «Stolica za prijatelja» koju je u prosincu prošle godine pokrenula Osnovna škola Virovitica, škola za obrazovanje djece s posebnim potrebama, završila je dopremom dva stola, jedne stolice, didaktičke opreme, oprema za sportsku dvoranu i audiovizualnih pomagala ukupne vrijednosti 35.000 kuna. Riječ je specijalnoj stolici prilagođenoj djeci s tjelesnom retardacijom. U virovitičkoj školi je troje takve djece – desetogodišnji Matija Sertić, trinaestogodišnja Ivana Kajić i jedanaestogodišnji Luka Mikulić.
Akciji se, uoči božićnih blagdana, pridružila i Hrvatska narodna stranka čiji su ogranci u mnogim hrvatskim gradovima organizirali humanitarne akcije. Čelnici HNS-a i predsjednica Vesna Pusić pjevali su na zagrebačkom Trgu bana Jelačića božićne pjesme, a u dvorani «Lisinski» organiziran je «Božićni bal».
«Škola ima velike potrebe za novom opremom koja bi olakšala i unaprijedila rad pa će akcija biti i dalje nastavljena», rekla je jučer novinarima ravnateljica Marija Navara.
Predsjednik virovitičke podružnice HNS-a Robert Korotaj izjavio je kako će virovitički ogranak i u budućnosti pomagati školu i organizirati slične humanitarne akcije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica