Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Proljetni zvuci Jana Vlašimskog

Što znamo o Janu Vlašymskom?

        10.05.2003.         1546 pogleda
Što znamo o Janu Vlašymskom?

VIROVITICA, 10. svibnja - Virovitička Češka beseda, pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i gradske Turističke zajednice organizirala je manifestaciju nazvanu "Proljetni zvuci Jana Vlašimskog", kako bi prisjetila na život i rad ovog glazbenog pedagoga, zborovođe i kompozitora, koji svojim svestranim glazbenim djelovanjem, na neki način, predstavlja i početak kontinuiranog glazbeno-pedagoškog rada u Virovitici i kojemu u čast virovitička osnovna glazbena škola nosi ime.
U budućem prostoru Gradske knjižnice i čitaonice održana je tribina "Što znamo o Janu Vlašimskom?", na kojoj su govorili prof. Ivan Zelenbrz (Gradska knjižnica i čitaonica), prof. Pero Turčinović (Osnovna glazbena škola Jan Vlašimsky), prof. Dubravka Sabolić (Gradski muzej), prof. Vjenceslav Herout, prof. Mirjana Vodopić. (Informativni centar Virovitica), Ladislav Borbaš, predsjednik Gradske glazbe i dugogodišnji kapelnik Glazbe Antun Zalar, a Vlašimskog su se sjetili i oni koji su ga osobno poznavali - njegova unuka Jelka Prpić i njegov učenik u glazbenoj školi Ivan Kovačević.
Nakon toga u Kazalištu Virovitica održan je koncert. Glazbu, između ostaloga i onu koju je skladao Jan Vlašimsky, izvodili su Gradska glazba Virovitica, HPD Rodoljub, učenici Osnovne glazbene škole Jan Vlašimsky, a u programu su sudjelovali i članovi Češke besede Virovitica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Proljetni zvuci Jana Vlašimskog