Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Politika

Što smjeraju HDZ i SDP?

  Sanja Modrić/Novi list           25.06.2015.         2810 pogleda
Što smjeraju HDZ i SDP?

Evo, podignuta je optužnica i protiv Nade Čavlović Smiljanec, državni proračun ostao je bez nekih 9,5 milijuna kuna poreznog duga osječkog poduzetnika Željka Biloša. Ne znamo još je li kriva, ali Uskok je ozbiljna stvar - piše Sanja Modrić u Novom listu.

Kad te Uskok dokači, nećeš se tako lako izvući. I tako je sada, nasuprot HDZ-ovom Kalmeti, koji je nekidan također optužen za malverzacije teške 40 milijuna kuna, na drugu stranu vage posjednuta SDP-ova zastupnica, bivša ravnateljica Porezne uprave, koja će odgovarati da je stopirala ovrhu kako bi jednom posebnom dužniku učinila vrlo lijepu uslugu.

Dok je cijela bulumenta HDZ-ovih direktora pred sudovima zbog megakorupcije, na optuženičku klupu, kao »delegatkinja« SDP-a, treba sjesti i sisačka županica Marina Lovrić Merzel.Kuloari su već zapečatili i sudbinu HDZ-ove gradonačelnice Knina Josipe Rimac, čije neobjašnjivo bogaćenje, navodno, već dugo zanima glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana. Bandić je već ranije predan sudu, presuda protiv HDZ-a je u žalbenom postupku, a tko zna kakve nas pikanterije još čekaju. I evo nam prije izbora – pored Tita i Tuđmana, Udbe i ustašije, zvijezde i svastike – još jednog povoda za napade, uvrede i okršaje između HDZ-a i SDP-a. Dok se u strankama nervozno pregovara o izbornim listama, može se, na primjer, za saborskom govornicom zgodno zbrajati tko je pokvareniji, čijih je više u bajboku, čiji su više zamračili i koliko godina koji već naredali pravomoćno.

Tako da, zapravo, municije za izbore već ima koliko hoćeš, iako još nismo čuli ni tri čiste o tome što bi koja garnitura napravila s ovom zemljom kad bi dobila idući mandat. Već po tko zna koji put, u nedjelju je Milanovićev izazivač Karamarko najavio da će idućih dana prezentirati HDZ-ov gospodarski program »za spas Hrvatske«, pa ostaje da se vidi hoće li tu, ovoga puta, možda ipak biti nekakvoga sadržaja. Jer Karamarko već dugo loži tu priču, ali do sada od nje nije bilo ništa za upamtiti osim morske ideje o podmorskim tunelima koji bi spajali otoke i tvrdnje da HDZ-ovome planu »nema alternative«. Stranački gospodarski program počeo je predsjednik HDZ-a reklamirati na neviđeno još krajem 2013., na skupu koji je pompozno nazvan »Svehrvatskim gospodarskim forumom«. Tada mu je, međutim, glavno predavanje održala Martina Dalić. Koja je kasnije napustila ne samo Karamarkov gospodarski tim, nego i stranku, zaključivši da HDZ nema nikakvog reformskog kapaciteta.

Potom su u igru ušli bavarski institut i ekonomist Hans Werner Sinn, koji je početkom ožujka i gostovao na još jednoj HDZ-ovoj gospodarskoj konferenciji, sada pod naslovom »Hrvatska i EU – Razvojna politika 2015. – 2020.« Tada je, međutim, Sinn otklonio sva konkretna pitanja hrvatskih novinara o tome što će njegov tim savjetovati Karamarku.

– Radimo na projektu, bilo bi prerano govoriti o preporukama – izjavio je Sinn.

Nekidan se Josip Budimir, kojega koalicijski partner HSLS preporuča Karamarku za ministra gospodarstva, u intervjuu založio za niz reformi o kojima se Karamarko već ranije negativno izjasnio. Jedna od njegovih možda malo prehrabrih ideja je i – koalicija HDZ-a i SDP-a. A posebna priča je Kukuriku ekipa. Umjesto da Milanović kaže biračima što bi im to on točno ponudio za idući madat, njegovi pijevci rugaju se HDZ-u jer nema gospodarski program.

Ostaju nam, dakle, ideologija i kriminal. I ništa drugo između toga. Zbilja optimistično.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

terzo
25.6.2015. 17:10
"Ostaju nam, dakle, ideologija i kriminal"

Za drugo im fale "muda i znanje"
A ovce ih biraju (glasuju za).................


Još iz kategorije Politika