Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Virovitica

Što se radi na Trgu kralja Tomislava? Kako će izgledati budući Cvjetni trg?

        16.04.2009.         9825 pogleda
Što se radi na Trgu kralja Tomislava? Kako će izgledati budući Cvjetni trg?

Grad Virovitica, Ekološko društvo Virovitica, komunalna tvrtka Flora VTC i JVP Virovitica ovih su dana započeli sa uređenjem Cvjetnog trga u centru Virovitice na Trgu kralja Tomislava. Prema riječima Nedjeljke Županić predsjednice Ekološkog društva Virovitica cilj ovog projekta čije je idejno rješenje djelo Krunoslava Kovača  je objediniti prostor na Trgu kralja Tomislava kao što je to bilo nekada i urediti Cvjetni trg sa cvjetnim satom i metereološkom stanicom. Cvjetni sat bit će promjera 8 metara sa satnim mehanizmom koji će pokazivati vrijeme,  s tim da će u popratnom sadržaju biti i 10-ak cvjetnih gredica sa različitim cvijećem. To će u konačnici biti šetnica, a uz cvjetni sat postaviti će se i meteorološka stanica sa bankomatom visine 4 metra koja će nas svakodnevno informirati o meteorološkim prilikama u gradu, dopuniti će se javna rasvjeta, te urediti cvjetnjaci uz prometnicu.

 

 

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

100noga
18.4.2009. 22:31
tik tak tik tak tik tak tik tak . . . Prolazi im vrijeme i zato se pokušavaju dodvoriti. Neće im uspjeti, ne, ne... Prošlo je njihovo vrijeme. Vrijeme je za promjene i mlade, perspektivne, koji će znati kako treba. Eto tak... nek se i naš glas ćuje.
Danica
18.4.2009. 3:33
Kozmetički zahvat gradske vlasti pred lokalne izbore! Da nije ozbiljno bilo bi smiješno!Podsjeća na Potjemkinova sela - izvana gladac, iznutra jadac!Treba i Cvjetni trg, ali tek ma kraju o z b i lj n i j i h zahvata kojiih u 4 godine nije bilo!O novim radnim mjestima se radi, o poštenju, o vizijama!Presporo je to za jedan grad - i u 18 godina premalo, premalo...I tu uje šansa SDP-a i HNS-a!A ovi dosadašnji neka malo odmore okupljajući se oko - Cvjetnog sata jer nisu znali prepoznati koliko je sati...he, he, ha, ha..!
Pohvala Gazdeku i virovitica.netu - brzo reagiranje s komentarom, ali drveće je već srušeno...!
nano
17.4.2009. 22:21
kruno kovač
nadam se da ti vrijeme neće prskati kao što ti fontana prska, zar za ovo uređenje ne ide natječaj ili smo možda nešto propustili, inače majstore ove ti lampe idu savršeno uz građevine koje će svojom svjetlošću obasjati. Ekolozi najebalo je zelenilo koje vi štitite...
Mala28
17.4.2009. 22:15
strašno....
tomislav
17.4.2009. 21:53
Kako je sve u znaku banana mogli bi transplantirati koje drvo australske banane u park da nas podsejca na aktualnu situaciju (transplan, implant) ali jao zar nam australci nisu i ovce poslali na poklon kao mladoj drzavi i sve su pocrkale a i novca su dosta dali pa se nekud zagubio.

Dobro, malo sale, zar ne.
miha
17.4.2009. 20:57
Ne znam zašto se ništa ne bi mogli učiniti. Ja znam adrese tvrtki koje mogu dostaviti veliko drveće, lijepo ga posaditi, a račun bi trebali ovi bezumnici platiti. Pokazali bi odgovornost i mi i oni.
sunčana
17.4.2009. 16:20
Slažem se sa svime napisanim, al nažalost ništa se tu više nemože uraditi....možemo samo čekat slijedeću "predivnu, inovativnu " ideju... Bože, sačuvaj nas naših dobročinitelja!
freeman
17.4.2009. 11:39
Ovo je više nego prestrašno. Ubiše nam Viroviticu nevirovitičani, ali mi smo im to dopustili. Da ugođaj bude još veći predlažem da postave veliki videopano na vrh našeg dvorca, a barem dva bankomata u temelje presvete naše crkve.

Mihi sve pohvale za tekst....(ali žali Bože, oni to ne razumiju)
tomislav
17.4.2009. 8:28
Miha: zadacu (da bude po hadezeovski, ne zadatak), ali lijepo si to napisao, svaka cast, ima smisla.
miha
17.4.2009. 7:42
Drveće je mjerač vremena, ne satni mehanizmi, vrijeme se godovima brojilo, vrijeme se ne mjeri kazaljkama lijepim ili ružnim. No kad se protok zaželi mehanizmom nekim izmjeriti, i tako vrijeme bez pamčenja dobiti, tad su stvarno stabla nepotrebna, a i vremena koja se mjere nisu važna. To su vremena za koje se kaže "proći će", jer nikakvu vrijednost u sebi nemaju. Takva vremena sama sebe mjere i svoj kraj navještaju. A kakav tužan zadatak si je dodijelio čovjek koji za realizaciju svog projekta treba stabla, to pamčenje vremena, srušiti...
Zar ni jedno drugo mjesto za svoju ideju nije mogao naći?


Još iz kategorije Virovitica