Banner
Beroš: Epidemiološka situacija dobra, no okupljanja mogu pogoršati stanje
DHMZ: Pretežno sunčano i vruće, popodne mogući pljuskovi
Više turista nego cijele 2020., iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019.
Sudarila se dva teretna vlaka kod Križevaca, ozlijeđen strojovođa
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Novinarstvo i mediji

Što o Vinkovačkoj televiziji koja uskoro u Virovitici otvara dopisništvo i studio kaže Denis Kuljiš u Jutarnjem listu

  Denis Kuljiš/Jutarnji list           23.02.2017.         4690 pogleda
Što o Vinkovačkoj televiziji koja uskoro u Virovitici otvara dopisništvo i studio kaže Denis Kuljiš u Jutarnjem listu

Da se i dalje vodi rat na televizijskoj desnici, vidi se po ekspanziji još jednog slavonskog TV mogula, Roberta Bosaka, vlasnika Vinkovačke televizije, koja u kampanji nije ni malo zaostajala za “Bujicom”. Dapače, “Bujica” je za vinkovački hardcore bila prava kamilica - piše Denis Kuljiš u Jutarnjem listu.

Uz napade na mitropolita Porfirija, Srbe i Milorada Pupovca (“Za Pupovca je jedini lijek metak u glavu!”), vodeće esdepeovce tu su nazivali četnicima i pripadnicima četničkih postrojbi, a gledatelji su se u program rutinski javljali s pozdravom “za dom spremni”. Bosak je i sam pokušao ući u Sabor, na manjinskoj listi. On se, naime, poziva na njemačke korijene, a kako su malobrojni Nijemci samo dopuna kvote romskog biračkog tijela, bio je prinuđen na agitaciju među glasačima kod kojih litra rafiniranog jestivog ulja ponekad vrijedi više od najsofisticiranije desničarske propagande. Izgubio je od kolege Roma. Stoga je odlučio da se drži onoga što zna i terena koji bolje poznaje. Aplicirao je kod Rakićke i Vijeća za elektronske medije (VEM) za frekvenciju u multipleksu D-2, koji pokriva prostor nekoliko županija, te zahvaća cijelu Slavoniju. Na prvi pogled - apsurdna ideja: zar se zbilja nadao da će ga propustiti isti oni ljudi kojima su desničarski novinari nosili na poklon četničku šubaru? Bosakova procjena nije bila loša. Pobijedio je!

Što je najsmješnije u ovoj tragikomičnoj priči - koncesija mu je dodijeljena potpuno nelegalno. Konkurent - lokalna televizija NET, kojom već 15 godina upravljaju trojica profesionalaca bez ikakve političke inklinacije, podnijela je tužbu i vrlo je uvjerljivo fundirala. Kao prvo, osnovni je uvjet za izdavanje koncesije da tvrtka koja je traži nije u stečaju. No, Bosakova tvrtka VTV je u predstečajnom postupku, jer je bankrotirala. Ostali elementi stoga nisu ni važni, ali ih se isplati pobrojati za zabavu pučanstvu.

Za koncesiju se ne mogu nadmetati tvrtke koje nisu izmirile porezna potraživanja, a VTV ga, naravno, ne plaća, jer nema otkud - firma je pukla. Koncesionar mora demonstrirati financijski, poslovni, kadrovski i tehnički kapacitet, a VTV na računu ima oko 9000 kuna. Konkurentski NET raspolaže s milijun kuna gotova novca i imovinom od deset milijuna. Od poslovnog prostora, NET ima u Dugavama perfektno uređenu zgradu s tonskim studijima, redakcijama, montažama i kompletnom opremom, te posebnu TV postaju u Splitu, dok je VTV iznajmio jedan manji stan u Špišić Bukovici a opremu će, obećavaju, kupiti čim dobiju koncesiju. Ukratko, NET je televizija, a VTV je propala kombinacija, firma u stečaju.

Vinkovačka TV odlukom Vijeća za elektroničke medije u studenom prošle godine dobila je koncesiju za televiziju u digitalnoj regiji D2 koja obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije. Gledatelji s tog područja program će pratiti na novom kanalu pod nazivom Plava tv.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Novinarstvo i mediji